sveikos mamytės mum aštuoni mėn. valgom gal jau koks mėnesis mėsyte pradėjom nuo kalakutienos krutinėlės ir dar bandėm veršiena. nemanau kad koks nors skyrtumas yra nuo ko pradėti svarbiausiai neperanksti, nebent vaikutis alergiškas, aš gaminu pati mėsytės gabalėli sutrinu su darzovėmis gaunasi tyrelė ir maniškis labai noriai valgo
[B]labai skanu kaliaropė, bulvytė, morkytė ir mėsytė ir viską sutrinat su smulkintuvu, šaukštelis aliejaus ir praskiesti tuo paciu sultiniu, jei per tišta.
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 20, 15:31)
jo nuo sausio 9 dienos mes priaugom 800gr, jo turim problemu su krauju, todel ir pradejom valgyti kieta maista anksciau
nelabai issivaizduoju kasdien saves lakstancios i mesine del 50 gr mesytes, jauciu po keliu dienu rasciau duris uztrenktas pries nosi vos prisiartinus prie mesines
. kai galesiu vaikui duoti tai ka mes valgom, tai tada ir naudosiu sviezia mesa
, o ne virta ir uzsaldyta
.
jeigu kas nors pasidalins savo ziniomis kas yra geriau virta ir saldyta ar saldyta o paskui virta

nelabai issivaizduoju kasdien saves lakstancios i mesine del 50 gr mesytes, jauciu po keliu dienu rasciau duris uztrenktas pries nosi vos prisiartinus prie mesines




jeigu kas nors pasidalins savo ziniomis kas yra geriau virta ir saldyta ar saldyta o paskui virta

Tai kad čia net ypatingų žinių nereikia. Taigi ar patys pvz. nusipirkę išsiverdat mėsos šmotą ar prisikepat kotletų mėnesiui ir užsišaldot? Taip paprasta - paskui - atsišilsei ir "skaniai" sau valgai. Atsimenu, kažkada, kai senas šaldytuvas buvo sukvailiojęs ir pašaldęs gerai, tai tokia virta ir sušalusi mėsa keliavo šiukšlynan, nes skonis tai jau nelabai nelabai

QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 20, 17:39)
manau kiekviena elgiames taip kaip manom geriausia, ne viena nelinkim savo vaikui blogo

Šalia linkėjimų ir nuojautų kartais neblogai yra pasiskaitymas ir patarimų paklausymas

QUOTE(laukinukė @ 2007 02 20, 20:44)
Tai kad čia net ypatingų žinių nereikia. Taigi ar patys pvz. nusipirkę išsiverdat mėsos šmotą ar prisikepat kotletų mėnesiui ir užsišaldot? Taip paprasta - paskui - atsišilsei ir "skaniai" sau valgai. Atsimenu, kažkada, kai senas šaldytuvas buvo sukvailiojęs ir pašaldęs gerai, tai tokia virta ir sušalusi mėsa keliavo šiukšlynan, nes skonis tai jau nelabai nelabai
Šalia linkėjimų ir nuojautų kartais neblogai yra pasiskaitymas ir patarimų paklausymas

Šalia linkėjimų ir nuojautų kartais neblogai yra pasiskaitymas ir patarimų paklausymas

as perku ir isverdu mazyliui max 200-300g jautienos, ir tai yra ne smotas, ta prasme tiek kiek uztektu savaitej. ilgiau tikrai nesiruosiu laikyti mesytes

ne manau kad as viena cia tokia sioj zemej saldanti virta mesyte kudikiui

QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 21, 08:54)
Nu neskanu ta virta, užšaldyta ir paskui vėl virta

QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 21, 09:36)
nu zinok verdant yra ir kvapas malonus mesytes, o isvirus ir skonis geras


QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 21, 11:23)
O tai mėsa po to dar kartą yra verdama? Tada joje nieko vertingo iš viso nelieka



QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 13:09)
O tai mėsa po to dar kartą yra verdama? Tada joje nieko vertingo iš viso nelieka
. Visgi, kaip patys nevalgome prieš savaitę išvirtos ir užšaldytos pvz. sriubos ar karbonado (jaučiu, pasiūlyčiau vyrui, tai kiltų skandalas), taip ir vaikiukui reikėtų nepatingėti ir bent kas antrą dieną pagaminti šviežio maisto
. Neturiu galvoj, kad reikia kasdien eiti į parduotuvę, bet žalia šaldyta ir vienąkart virta mėsa tikrai vertingesnė, nei virta, šaldyta, atšildyta ir vėl virta. Aš viską verdu kasdien, virsiu ir mėsytę 



nezinau bet kad nepataria naudoti to buljono kur vire mesyte kosytei


nezinau as elgiuosi taip ir nematau tame nieko blogo, jau geriau duosiu vaikui virta saldyta mesyte, nei pirktine kose kurios galiojimo laikas keli metai



QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 21, 13:54)
nezinau as elgiuosi taip ir nematau tame nieko blogo, jau geriau duosiu vaikui virta saldyta mesyte, nei pirktine kose kurios galiojimo laikas keli metai



Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo.

QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 14:40)
Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo. 

nu vot ir as svarsciau kas geriau ar virta saldyti ar zalia saldyti ir paskui virti




QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 15:40)
Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo. 

Na, o jus, mamytės, galvojate, kad toje nupoirktoje mėsytėje ir tose nupirktose daržovytėse taip jau švaru, taip jau viskas sveika? Nemanau, kad tos tyrelės toks jau didelis blogis. kaip ten bebūtų, bet produktai iš kurių gaminamos tyrelės tikrai ne bent kokie sudėti. Ai, nežinau, bet tarp tyrelių ir parsineštų iš parduotuvės produktų ir namie išvirtų dėčiau lygybės ženklą.
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 21, 16:12)
Na, o jus, mamytės, galvojate, kad toje nupoirktoje mėsytėje ir tose nupirktose daržovytėse taip jau švaru, taip jau viskas sveika? Nemanau, kad tos tyrelės toks jau didelis blogis. kaip ten bebūtų, bet produktai iš kurių gaminamos tyrelės tikrai ne bent kokie sudėti. Ai, nežinau, bet tarp tyrelių ir parsineštų iš parduotuvės produktų ir namie išvirtų dėčiau lygybės ženklą.
Na, aš lygybės tikrai nedėčiau, nes be to, kas naudinga, kai paskaitau sudėtį, randu visokių krakmolų, ko į savas tyreles nededame. Švaru dabar tik tai, kas iš nuosavo daržo. Į suaugusių konservus teoriškai irgi kažko kenksmingo nededa, bet nesimaitiname "Turisto pusryčiais" kasdien. Manyčiau, sveika yra šviežiai pagamintas maistas, o konservai - kelionėje, ar kai labai skubame.
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 20:31)
Na, aš lygybės tikrai nedėčiau, nes be to, kas naudinga, kai paskaitau sudėtį, randu visokių krakmolų, ko į savas tyreles nededame. Švaru dabar tik tai, kas iš nuosavo daržo. Į suaugusių konservus teoriškai irgi kažko kenksmingo nededa, bet nesimaitiname "Turisto pusryčiais" kasdien. Manyčiau, sveika yra šviežiai pagamintas maistas, o konservai - kelionėje, ar kai labai skubame.
taip taip konservai tik i keliones, bet manoji ir kelioneje tu konservu nevalgo

