Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis ir mėsa

sveikos mamytės mum aštuoni mėn. valgom gal jau koks mėnesis mėsyte pradėjom nuo kalakutienos krutinėlės ir dar bandėm veršiena. nemanau kad koks nors skyrtumas yra nuo ko pradėti svarbiausiai neperanksti, nebent vaikutis alergiškas, aš gaminu pati mėsytės gabalėli sutrinu su darzovėmis gaunasi tyrelė ir maniškis labai noriai valgo
[B]labai skanu kaliaropė, bulvytė, morkytė ir mėsytė ir viską sutrinat su smulkintuvu, šaukštelis aliejaus ir praskiesti tuo paciu sultiniu, jei per tišta.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 20, 15:31)
jo nuo sausio 9 dienos mes priaugom 800gr, jo turim problemu su krauju, todel ir pradejom valgyti kieta maista anksciau  mirksiukas.gif

nelabai issivaizduoju kasdien saves lakstancios i mesine del 50 gr mesytes, jauciu po keliu dienu rasciau duris uztrenktas pries nosi vos prisiartinus prie mesines  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . kai galesiu vaikui duoti tai ka mes valgom, tai tada ir naudosiu sviezia mesa  mirksiukas.gif , o ne virta ir uzsaldyta  ax.gif .

jeigu kas nors pasidalins savo ziniomis kas yra geriau virta ir saldyta ar saldyta o paskui virta  g.gif

Tai kad čia net ypatingų žinių nereikia. Taigi ar patys pvz. nusipirkę išsiverdat mėsos šmotą ar prisikepat kotletų mėnesiui ir užsišaldot? Taip paprasta - paskui - atsišilsei ir "skaniai" sau valgai. Atsimenu, kažkada, kai senas šaldytuvas buvo sukvailiojęs ir pašaldęs gerai, tai tokia virta ir sušalusi mėsa keliavo šiukšlynan, nes skonis tai jau nelabai nelabai schmoll.gif


QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 20, 17:39)
manau kiekviena elgiames taip kaip manom geriausia, ne viena nelinkim savo vaikui blogo  ax.gif



Šalia linkėjimų ir nuojautų kartais neblogai yra pasiskaitymas ir patarimų paklausymas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 20, 20:44)
Tai kad čia net ypatingų žinių nereikia. Taigi ar patys pvz. nusipirkę išsiverdat mėsos šmotą ar prisikepat kotletų mėnesiui ir užsišaldot? Taip paprasta - paskui - atsišilsei ir "skaniai" sau valgai. Atsimenu, kažkada, kai senas šaldytuvas buvo sukvailiojęs ir pašaldęs gerai, tai tokia virta ir sušalusi mėsa keliavo šiukšlynan, nes skonis tai jau nelabai nelabai  schmoll.gif
Šalia linkėjimų ir nuojautų kartais neblogai yra pasiskaitymas ir patarimų paklausymas  mirksiukas.gif


as perku ir isverdu mazyliui max 200-300g jautienos, ir tai yra ne smotas, ta prasme tiek kiek uztektu savaitej. ilgiau tikrai nesiruosiu laikyti mesytes schmoll.gif
ne manau kad as viena cia tokia sioj zemej saldanti virta mesyte kudikiui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 21, 08:54)
tikrai ne viena g.gif

Nu neskanu ta virta, užšaldyta ir paskui vėl virta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 21, 09:36)
Nu neskanu ta virta, užšaldyta ir paskui vėl virta  ax.gif


nu zinok verdant yra ir kvapas malonus mesytes, o isvirus ir skonis geras 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 21, 11:23)
nu zinok verdant yra ir kvapas malonus mesytes, o isvirus ir skonis geras  4u.gif  ax.gif

O tai mėsa po to dar kartą yra verdama? Tada joje nieko vertingo iš viso nelieka g.gif . Visgi, kaip patys nevalgome prieš savaitę išvirtos ir užšaldytos pvz. sriubos ar karbonado (jaučiu, pasiūlyčiau vyrui, tai kiltų skandalas), taip ir vaikiukui reikėtų nepatingėti ir bent kas antrą dieną pagaminti šviežio maisto ax.gif . Neturiu galvoj, kad reikia kasdien eiti į parduotuvę, bet žalia šaldyta ir vienąkart virta mėsa tikrai vertingesnė, nei virta, šaldyta, atšildyta ir vėl virta. Aš viską verdu kasdien, virsiu ir mėsytę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 13:09)
O tai mėsa po to dar kartą yra verdama? Tada joje nieko vertingo iš viso nelieka  g.gif . Visgi, kaip patys nevalgome prieš savaitę išvirtos ir užšaldytos pvz. sriubos ar karbonado (jaučiu, pasiūlyčiau vyrui, tai kiltų skandalas), taip ir vaikiukui reikėtų nepatingėti ir bent kas antrą dieną pagaminti šviežio maisto  ax.gif . Neturiu galvoj, kad reikia kasdien eiti į parduotuvę, bet žalia šaldyta ir vienąkart virta mėsa tikrai vertingesnė, nei virta, šaldyta, atšildyta ir vėl virta. Aš viską verdu kasdien, virsiu ir mėsytę  rolleyes.gif


nezinau bet kad nepataria naudoti to buljono kur vire mesyte kosytei g.gif , ta prasme reikia mesyte nuvirti ir nupylus virti kitame vandenukyje, nes tame skistymuke buna gausu kazkokiu baltymu iseinanciu is mesos ar kokio ten velnio. tai ir gausis vos ne tas pats ax.gif .

nezinau as elgiuosi taip ir nematau tame nieko blogo, jau geriau duosiu vaikui virta saldyta mesyte, nei pirktine kose kurios galiojimo laikas keli metai doh.gif . man tai visiskai nepriimtina schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 02 21, 13:54)

nezinau as elgiuosi taip ir nematau tame nieko blogo, jau geriau duosiu vaikui virta saldyta mesyte, nei pirktine kose kurios galiojimo laikas keli metai  doh.gif . man tai visiskai nepriimtina  schmoll.gif  schmoll.gif

Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 14:40)
Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo.  rolleyes.gif


nu vot ir as svarsciau kas geriau ar virta saldyti ar zalia saldyti ir paskui virti g.gif unsure.gif . gal tikrai daugiau maistiniu ir kitu vertingu medziagu liks taip kaip tu sakai g.gif rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 15:40)
Apie pirktines tai kita šneka, maitinti vaiką nuo mažų dienų konservais irgi ne išeitis (išskyrus ekstra atvejus). Aš šaldysiu žalią mėsą mažais gabalėliais (taip kaip ir savo maistui kad šaldome) ir kasdien viena gabaliuką išvirsiu. Taip gaunasi mažiau tų šildymų-šaldymų. Užšaldai - atšildai - išverdi - vaikas valgo. O jeigu tavo atveju: išverdi - užšaldai - atšildai - pašildai iki reikiamos temperatūros ir tik tada vaikas valgo.  rolleyes.gif

Na, o jus, mamytės, galvojate, kad toje nupoirktoje mėsytėje ir tose nupirktose daržovytėse taip jau švaru, taip jau viskas sveika? Nemanau, kad tos tyrelės toks jau didelis blogis. kaip ten bebūtų, bet produktai iš kurių gaminamos tyrelės tikrai ne bent kokie sudėti. Ai, nežinau, bet tarp tyrelių ir parsineštų iš parduotuvės produktų ir namie išvirtų dėčiau lygybės ženklą.
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 21, 16:12)
Na, o jus, mamytės, galvojate, kad toje nupoirktoje mėsytėje ir tose nupirktose daržovytėse taip jau švaru, taip jau viskas sveika? Nemanau, kad tos tyrelės toks jau didelis blogis. kaip ten bebūtų, bet produktai iš kurių gaminamos tyrelės tikrai ne bent kokie sudėti. Ai, nežinau, bet tarp tyrelių ir parsineštų iš parduotuvės produktų ir namie išvirtų dėčiau lygybės ženklą.

Na, aš lygybės tikrai nedėčiau, nes be to, kas naudinga, kai paskaitau sudėtį, randu visokių krakmolų, ko į savas tyreles nededame. Švaru dabar tik tai, kas iš nuosavo daržo. Į suaugusių konservus teoriškai irgi kažko kenksmingo nededa, bet nesimaitiname "Turisto pusryčiais" kasdien. Manyčiau, sveika yra šviežiai pagamintas maistas, o konservai - kelionėje, ar kai labai skubame.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 20:31)
Na, aš lygybės tikrai nedėčiau, nes be to, kas naudinga, kai paskaitau sudėtį, randu visokių krakmolų, ko į savas tyreles nededame. Švaru dabar tik tai, kas iš nuosavo daržo. Į suaugusių konservus teoriškai irgi kažko kenksmingo nededa, bet nesimaitiname "Turisto pusryčiais" kasdien. Manyčiau, sveika yra šviežiai pagamintas maistas, o konservai - kelionėje, ar kai labai skubame.

taip taip konservai tik i keliones, bet manoji ir kelioneje tu konservu nevalgo schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti