Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis ir mėsa

o ar normuojat mesos kieki? Ar dedat "is akies"? mat kol kas sunelis tik ragauja mesiukes, po biskiliuka didinu porcija, bet iki kiek didint? Paklausiau vienos gydytojos- sako, iki 30g, kitos- dek kiek negaila... blink.gif , *****, man tai negaila, o va vaikui kad blogai nepasidarytu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 10 03, 10:51)
o ar normuojat mesos kieki? Ar dedat "is akies"? mat kol kas sunelis tik ragauja mesiukes, po biskiliuka didinu porcija, bet iki kiek didint? Paklausiau vienos gydytojos- sako, iki 30g, kitos- dek kiek negaila... blink.gif  , *****, man tai negaila, o va vaikui kad blogai nepasidarytu...  g.gif

Mums patare pradet nuo vieno saukstelio mesytes ir visa savaite duot ta pacia, kad priprastu, o paskui jau galima ir kitos rusies. Tai as visa savaite daviau kalakuta, o paskui jau pradejom ir versiena. Vaikiukui per diena reikia 50g mesos 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule**: 03 spalio 2007 - 18:18
QUOTE(saule** @ 2007 10 03, 19:18)
Mums patare pradet nuo vieno saukstelio mesytes ir visa savaite duot ta pacia, kad priprastu, o paskui jau galima ir kitos rusies. Tai as visa savaite daviau kalakuta, o paskui jau pradejom ir versiena. Vaikiukui per diena reikia 50g mesos 4u.gif  mirksiukas.gif

o kiekis- gramais- nuo amziaus nepriklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 10 03, 21:21)
o kiekis- gramais- nuo amziaus nepriklauso?  g.gif

Pradedama visada nuo mažesnio kiekio, o šiaip kūdikiui duodama nuo 30 iki 50 g tik ne daugiau, nes galima sugadint vaikeliui inkstus ax.gif
Aš tai nusiperku gabaliuką ir žiūriu į svorį, jei apie 300 g, tai ir dalinu ant 6 - 8 dalių, iš akies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2007 10 04, 00:28)
Pradedama visada nuo mažesnio kiekio, o šiaip kūdikiui duodama nuo 30 iki 50 g tik ne daugiau, nes galima sugadint vaikeliui inkstus ax.gif
Aš tai nusiperku gabaliuką ir žiūriu į svorį, jei apie 300 g, tai ir dalinu ant 6 - 8 dalių, iš akies smile.gif

jasno, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 05, 19:28)
man atrodo, kad kiauliu liezuviuose  g.gif

o farso nepirkciau vaikui... jau geriau pati sumaciau, tai nors zinociau ka sumaliau... o i farsus juk visokio bieso primala  unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif jau geriau liesą kumpio gabalėlį nusipirkt ir pačiai susimalt mirksiukas.gif
Atsakyti
Perku ispjova (nedidelis gabaliukas-patogu, be to tikrai labai minksta ir sultinga) . malta mesyte perku tuo atveju jei mala mano pasirinkta gabaliuka man prie akiu:) Kiauliena valgom nuo 10 menesiu. Siaip dazniausiai perku jautiena ( nezinau kaip zmoniskai vadinasi, bet sako "kryzinuke", jokiu pleviu, kremzliu ar pan, minksta sultinga mesyte)
Atsakyti
Mes dazniausiai perkam jautiena (ta dali kuri vadinasi kryzine). Kadangi perkam turgelyje(bent jau zinau kad mesa veza kasdien) tai pasirenku norima gabaala ir man ji supjausto nedideliais gabaliukais , sudeda i atskirus maiselius, o as grizus sumetu i saldikli. verdu paprastai dviem dienom. Valgo apsilaizydamas su darzovemis, ypac skaniai su Nordic mieziniais dribsniais. Manau virsinam 30 gramu tikrai... Negirdejau apie poveiki inkstam blink.gif vienai pazistamai gyd patare suduot i diena visa stikline maltos jautienos nes vaiko kraujas buvo blogas, zemas hemoglobinas... negi butu taip patarus negalvodama kad gali kitkam pakenkt g.gif
Na siaip maniskis didelis mesos gerbejas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 10 03, 21:21)
o kiekis- gramais- nuo amziaus nepriklauso?  g.gif

ziuriu musu leliai panasaus amziaus,tai kol kas apie 50g jiems uztenka, metuku vaikui 50-60g. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule**: 06 spalio 2007 - 11:07
perku kalakutiena, triusiena, versiena ir kelis kart jautiena valgem (jautienos neperku, nes sunkiau virskinasi). jokiu farsu neduodu, verdu mesos gabaliuka ir trinu su darzoviene ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 10 07, 19:49)
perku kalakutiena, triusiena, versiena ir kelis kart jautiena valgem (jautienos neperku, nes sunkiau virskinasi). jokiu farsu neduodu, verdu mesos gabaliuka ir trinu su darzoviene  ax.gif

Veršiena virškinasi sunkiau nei jautiena mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2007 10 08, 10:27)
Veršiena virškinasi sunkiau nei jautiena mirksiukas.gif

g.gif pirma kart girdziu... visad sakydavo, kad versiena, "jauna" mesyte ir ji lengviau virskinama
Atsakyti