Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis ir mėsa

Skaiciau jusu pasisakymus,taip keista pasidare,kad kaikurios mesa sveria dalina....As tai niekada taip nedariau,visada viska darau is akies.Sunelis mesas eme ragaut nuo 6men.Pradejom nuo vistienos.Vistienos gabaliuku tiesiog papildziau anksciau virusias darzovienes.Jis pas mane neisrankus valgo viska...
Dabar jam tuoi 11men,galiu pasidalinti kokias darzovienes su mesa jam verdu.
1Darzoviu sriubyte ant vistienos arba jautienos gabaliuko virta.Poto ta mesa kartu su darzovem susmulkinu.
2isverdu ivairiu darzoviu,kuriu yra namuose,sutrinu ir i jas pritarkuoju per burokine tarka virto jautienos liezuvio.Labai sveika.Arba jei nera liezuvio tai smulkiai supjaustau dektariska desra arba desrele.
3O siaip tai jau valgo beveik viska ka ir mes 4u.gif
Atsakyti
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 01 rugsėjo 2006 - 01:21
QUOTE(ingridukas @ 2006 08 30, 12:40)
Skaiciau jusu pasisakymus,taip keista pasidare,kad kaikurios mesa sveria dalina....As tai niekada taip nedariau,visada viska darau is akies.Sunelis mesas eme ragaut nuo 6men.Pradejom nuo vistienos.Vistienos gabaliuku tiesiog papildziau anksciau virusias darzovienes.Jis pas mane neisrankus valgo viska...
Dabar jam tuoi 11men,galiu pasidalinti kokias darzovienes su mesa jam verdu.
1Darzoviu sriubyte ant vistienos arba jautienos gabaliuko virta.Poto ta mesa kartu su darzovem susmulkinu.
2isverdu ivairiu darzoviu,kuriu yra namuose,sutrinu ir i jas pritarkuoju per burokine tarka virto jautienos liezuvio.Labai sveika.Arba jei nera liezuvio tai smulkiai supjaustau dektariska desra arba desrele.
3O siaip tai jau valgo beveik viska ka ir mes 4u.gif

Esu girdejus,kad vistiena 6-7 menesiu kudinkiui ne labai tinka, nes nepakankamai naudinga. tokio amziaus mazyliui mesa duodama tam, kad vel gautu gelezies, nes baigesi jos atsargos. o vistienoje gelezies per mazai...
Atsakyti
Tai ka tu man nori tuo pasakyt??? g.gif
Maziau skaitykit ir klausykit nesamoniu!!! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 01, 13:58)
Tai ka tu man nori tuo pasakyt??? g.gif
Maziau skaitykit ir klausykit nesamoniu!!! doh.gif

Sorry jei ka,nieko blogo nenorejau tuo pasakyt,tiesiog parasiau tai ka skaiciau ir ka man sake daktare(na bet mes tuo metu dar tik buvom pradeja mesyte valgyt,gal todel) unsure.gif Juk nepasakiau,kad vistienos negalima duot,tiesiog nepatartina schmoll.gif
As ir davinejau vistiena(maze mielai ja krimto),kol daktare nepasake,kad geriau kalakutiena arba versiena mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mambu: 04 rugsėjo 2006 - 00:06
Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:(
Taigi koks didelis mediku nuomoniu spektras,o tu mamyte lauzyk galva tai duot vaikui desrele,ar pieniska kose?
Taip tikriausiai ir su tom mesom.Vieni sako versiena gerai kiti blogai,vistiena super ir vistiena negerai.....belieka pasikliauti savimi... 4u.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 04, 11:27)
Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi  gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:(
Taigi koks didelis mediku nuomoniu spektras,o tu mamyte lauzyk galva tai duot vaikui desrele,ar pieniska kose?
Taip tikriausiai ir su tom mesom.Vieni sako versiena gerai kiti blogai,vistiena super ir vistiena negerai.....belieka pasikliauti savimi... 4u.gif Sekmes 4u.gif

drinks_cheers.gif Kiek zmoniu, tiek nuomoniu drinks_cheers.gif Asmeniskai as savo vaikams kasdien kaitaliojau mesa(su darzoviene), viena diena vista, kita-jautiena, trecia-kiauliena ir t.t. Manau, kad vaiko maistas ivairesnis gavosi, jei is vieno produkto kokios medziagos negavo, tai is kito produkto kita diena-tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 04, 12:27)
Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi  gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:(

Na jo,cia tai tu teisi ax.gif Isties vieni viena sako,kiti kita,zodiu vieno daktaro zodis priestaruja kito daktaro zodziui ir is to nieko gero neiseina,tik dar labiau subalamutija unsure.gif
As siaip dazniausiai pati sprendziu ka duot,ko neduot,bet kai paklausai ar pasiskaitai,kad pvz.vistiena ne labai tinka,kiauliena per riebu tai ir susimastai,gal tiesiog kartais per rimtai i tokius dalykus ziuriu(aisku ne visada tongue.gif ).Taip pat sako,kad negalima karves pieno duot kudikiui,o is kitos puses paziurejus,o kaip mus tevai uzaugino,anksciau tokiu dalyku kaip dabr yra nebuvo... ax.gif
Na zodziu kiek zmoniu tiek nuomoniu...Kekvienas ziuri pagal save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mambu: 05 rugsėjo 2006 - 23:45
Aha su karves pienu tai irgi idomu.Mus ant pieno uzaugino,musu tevei,seneliai,proseneliai taip pat ir visi sveiki gyvi,o dabar kai asortimentas toks didelis kad nuejes i parduotuve pats nebezinai ko nori..Mum pediatre irgi liepe karves pieno neduot.Bet kai darau bulviu kose sau tai ir sunus noriai ir skaniai kerta. lotuliukas.gif Po truputeli pratinsiu.Mano pazystama vaika nuo gimimo maitina ozkos pienu.Gyditojai pasake kad negalima,tai dabar kai paklausia kuom maitina ji sako misineliu.Tuomet gyditoja sako-matot koks sveikas vaikas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o ji tai juk ozkos pienu maitina.Ir isties dukryte grazi ir sveika.Tai vat... g.gif
Atsakyti
`Aš savo sūneliui pradžioje daviau triušieną, po to kalakuto krutinėlę, o dabar jau mums greit bus metukai ax.gif , tai galvoju duoti jautienos, bet kad ji labai kieta g.gif
Mamytės, Kaip jūs pagaminant jautieną kad ji nebūtų tokia kieta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypla @ 2006 09 12, 17:43)
`Aš savo sūneliui pradžioje daviau triušieną, po to kalakuto krutinėlę, o dabar jau mums greit bus metukai  ax.gif , tai galvoju duoti jautienos, bet kad ji labai kieta  g.gif
Mamytės, Kaip jūs pagaminant jautieną kad ji nebūtų tokia kieta?  g.gif

Dėl kietos jautienos tai reikia nupirkti gražų gabaliuką ir sumalti, o po to į tą jautienos faršą įtarkuoti žalią morką per bulvių tarką (na tą smulkią) ir viską kitą ką į faršą dedate (kiaušinis, miltai ir t.t.). Išvirti kukuliuką su daržovytėmis ir pirmyn. Nuo tos morkos tas kukuliukas pasidarys minkštas, sultingas.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif na pasidalinkit idejomis nuo kokios mėsytės pradedate ir kiek gramų?lauksiu patarimų ax.gif ax.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti