Nupirkau saldytu spanguoliu ir noriu vaikui isvirt kisieliaus, bet nemoku
Pasidalinkit kaip jus ji verdate
QUOTE(SuperBaba @ 2005 06 06, 20:43)
Nupirkau saldytu spanguoliu ir noriu vaikui isvirt kisieliaus, bet nemoku
Pasidalinkit kaip jus ji verdate
Pasidalinkit kaip jus ji verdate
Ar šaldytos, ar šviežios - be skirtumo.Ir iš visų uogų vienodai verdama, galima ir iš sulčių.Taigi, uogas nuplauk, nes brudo visad būna, užpilk vandeniu ir pavirk.Kuo daugiau vandens, tuo mažiau rūgštumo.Spanguolės virdamos sproginėja, kai skūrytė trūksta, tai pridengt reikia, kad neapsiplėmuotum.Tada pilk į skylėtą samtį(?) na tą kaip bliūdas su ilga rankena, geriau su tinkliuku apačioj, ne su skylėm ( tada šabarkštynų nepratrinsi) ir trink su šaukštu, įstačius vandenin, kuriame virė, kol tik šiošiai iš uogų liks.Tuos išmesk, o tą raudoną vandenį pasaldink kiek nori ir pastatyk ant ugnies. Puodely ar kokiam kitam indely įsipilk šalto (!) vandens kiek (na pusę, trečdalį), į jį įdėk krakmolo ir išmaišyk.Krakmolas netirpsta, tai nustojus maišyt vėl nusėda.Todėl išmaišiusi tuoj supilk į verdantį skystį, ir ten tuoj maišyk, kad kleckais nesušoktų.Kai matysi, kad per visą puodą verda - viskas, išjunk.Dėl krakmolo kiekio nusistatyk pati.Geriausiai pabandyk pirma į verdantį vandenį, kad sulčių negadintum tai žinosi, kokiam tirštumui kiek reikia, grubiai imant - litrui vandens šaukštas krakmo.Sėkmės eksperimentuojant!
na bandysiu ir as siandien kisieliu virti nes mano vaikius geria ji kibirasi pirkti biskiu barngoka tai virsiu ziuresiu kas gausis
bandysiu sita labai viskas panasiai cia tik gal kiekaiai aiskiau ma parasayti
1 stiklinė spanguolių (Spanguolės)
1 l vandens
150 g cukraus
0,5 stiklinės krakmolo
Uogas perrinkti, nuplauti, sugrūsti ir išspausti sultis.
Liekanas užpilti vandeniu ir virti su cukruminugriebiant putas.
Krakmolą ištirpinti nedideliame šalto virinto vandens kiekyje ir labai plona srovele pilti į karštą spanguolių nuovirą, sumaišytą su sultimis.
bandysiu sita labai viskas panasiai cia tik gal kiekaiai aiskiau ma parasayti
1 stiklinė spanguolių (Spanguolės)
1 l vandens
150 g cukraus
0,5 stiklinės krakmolo
Uogas perrinkti, nuplauti, sugrūsti ir išspausti sultis.
Liekanas užpilti vandeniu ir virti su cukruminugriebiant putas.
Krakmolą ištirpinti nedideliame šalto virinto vandens kiekyje ir labai plona srovele pilti į karštą spanguolių nuovirą, sumaišytą su sultimis.
Labai įdomus kisielius iš juodos duonos.
Geriausia naudoti padžiuvusią - ją susmulkinti, galima su tarka arba mėsmale - kuo smulkiau, tuo geriau. Po to verdam, kaip ir su uogom, dedam cukraus, pilam krakmolo.
Aš dar įdedu razinų, prieš tai jas galima vandeny išmirkyti - bus minkštesnės.
Man labiausiai patinka, jei šis kisielius būna tirštas su daug duonos - išeina kaip desertas. Patiekti su plakta grietinėle
Geriausia naudoti padžiuvusią - ją susmulkinti, galima su tarka arba mėsmale - kuo smulkiau, tuo geriau. Po to verdam, kaip ir su uogom, dedam cukraus, pilam krakmolo.
Aš dar įdedu razinų, prieš tai jas galima vandeny išmirkyti - bus minkštesnės.
Man labiausiai patinka, jei šis kisielius būna tirštas su daug duonos - išeina kaip desertas. Patiekti su plakta grietinėle
Sveikos
o kaip is uogienes turimos saldytuve isvirti kisieliu? Please help
o kaip is uogienes turimos saldytuve isvirti kisieliu? Please help
QUOTE(simoneta1111 @ 2006 11 11, 15:40)
as tai labai paprastai su uogiene susitvarkau: i verdanti vandeni idedu uogienes, na pagal skoni, bent jau mano yra saldi, tai jau cukraus tikrai nereikia, truputi paverdu, imetu griezineli citrinos, duoda ypatinga kvapa ir naturalia rugstele ir tada supilu (maisant) vandenyje istirpinta krakmola. Viskas, kisielius paruostas. Bent jau as tik is uogienes ir verdu: naturalu ir skanu
O kai isvirsit kiesieliaus i ji idekit atshalusios manu koses. Desertas
Man mama vaikystej tai darydavo
Man mama vaikystej tai darydavo
Ar šaldytos, ar šviežios - be skirtumo.Ir iš visų uogų vienodai verdama, galima ir iš sulčių.Taigi, uogas nuplauk, nes brudo visad būna, užpilk vandeniu ir pavirk.Kuo daugiau vandens, tuo mažiau rūgštumo.Spanguolės virdamos sproginėja, kai skūrytė trūksta, tai pridengt reikia, kad neapsiplėmuotum.Tada pilk į skylėtą samtį(?) na tą kaip bliūdas su ilga rankena, geriau su tinkliuku apačioj, ne su skylėm ( tada šabarkštynų nepratrinsi) ir trink su šaukštu, įstačius vandenin, kuriame virė, kol tik šiošiai iš uogų liks.Tuos išmesk, o tą raudoną vandenį pasaldink kiek nori ir pastatyk ant ugnies. Puodely ar kokiam kitam indely įsipilk šalto (!) vandens kiek (na pusę, trečdalį), į jį įdėk krakmolo ir išmaišyk.Krakmolas netirpsta, tai nustojus maišyt vėl nusėda.Todėl išmaišiusi tuoj supilk į verdantį skystį, ir ten tuoj maišyk, kad kleckais nesušoktų.Kai matysi, kad per visą puodą verda - viskas, išjunk.Dėl krakmolo kiekio nusistatyk pati.Geriausiai pabandyk pirma į verdantį vandenį, kad sulčių negadintum tai žinosi, kokiam tirštumui kiek reikia, grubiai imant - litrui vandens šaukštas krakmo.Sėkmės eksperimentuojant!
[/quote]
as lygiai taip pat darau, ti spanguoliu visada turiu saldytuve trintu, tai per jokius sietelius netrinu
[/quote]
as lygiai taip pat darau, ti spanguoliu visada turiu saldytuve trintu, tai per jokius sietelius netrinu
Nu va ką tik išsiviriau aviečių ir serbentų uogienės kisielių, labai skanu Būtinai jo bus ir per Velykas
Labai paprastai: paimu puoda su vandeniu, ipilu uogienes , kokios noisi arba kokios turiu, ir laukiu kol uzvirs, tuo metu puodelyje saltame vandenyje istirpinu krakmola ir kai uzverda nuolat maisydama supilu i puode, va ir viskas