Laba diena,
Nežinau ar tai aš nemoku klausti, ar tai man niekas nesugeba išaiškinti, kas tos chlamidijos ir kaip elgtis įsigijus šį "draugą".
Mano vyrui nustatė įsisenėjusia, o man ūmią chlamidijų formą. Mano vyresnėlei (4 m.)prieš panašiai prieš mėnesį pūliavo akytės ir pasirodė išskyros iš makšties, be to, ji gan tankiai šią žiemą sirgo kvėpavimo takų ligomis. Šiuo metu šių bėdų atsikratėm. Mes su vyru t. p. gydėmės antibiotikais. Mūsų mažylė gimė su užakusiu ašarų lataku, teko zonduoti. Visą tai dabar aš sieju su chlamidijomis, bet kai kalausiu gydytoju, jie šneka skirtingai: kad vaikai negali jų turėti, atseit jos nešokinėja, kiti sako, kad chlamidijomis galima užsikrėsti net per akis, pvz. lietus pinigus su užkratu, dar kiti griežtai tvirtina, kad tai, lytiniu keliu plintanti liga.
Labiausiai mane domina, kur aš galečiau sužinoti ir kaip ar mano mergytes turi chlamidijų? Kaip visdėlto jomos galima užsikrėsti, kiek laiko to nepastebėti, kokie požymiai (kaip supratau jos pažeidžia ir sanarius ir akis)? Jeigu jomis užsikrėčiama ne tik lytiniu keliu, kokių atsargumo priemonių imtis namuose? Ir kit. apie šią ligą.
Būsiu labai dėkinga už atsakymą.
Chlamydia trachomatis tai lytiniu keliu perduodamas sukėlejas.Gydant visus lytinius partnerius,parenkant tinkamą vaisto dozę visiškai išgydoma. Tačiau imuniteto šiai ligai nesusidaro,galima užsikrėsti iš naujo.
Daugeliui nėščių užsikrėtusių moterų simptomų nebūna.
Naujagimiui infekcija paprastai pasireiškia akių uždegimu,kuris išryškėja 2-4-tą gyvenimo savaitę.Plaučių uždegimu naujagimiai gali susirgti po 1-3 mėn.
Dėl tolimesnio Jūsų mergaičių tyrimo konsultuokitės su pediatru.
Daugeliui nėščių užsikrėtusių moterų simptomų nebūna.
Naujagimiui infekcija paprastai pasireiškia akių uždegimu,kuris išryškėja 2-4-tą gyvenimo savaitę.Plaučių uždegimu naujagimiai gali susirgti po 1-3 mėn.
Dėl tolimesnio Jūsų mergaičių tyrimo konsultuokitės su pediatru.