Įkraunama...
Įkraunama...

Lytinis auklėjimas

Tai va. Kurį laiką slapstėmės nuo nelabai įkyrių 8-metės(beveik)dukters klausimų apie esminius klausimus, bet nesenai ji susirado draugę kuri išaiškino kad po vetuvių vestuvių reiks nusimaut trusikus ir trakintis, be to dar mokykloje girdėjo kad vaikučiai atsiranda iš sėklelių- į ką mes tik pamygčiojom. Taip ar taip jau laikas paaiškint, tik norisi tai padaryti kokybiškai. Eiti į knygyną ir ieškoti knygučių suaugusiems vaikams ar nežinantiems tėvams lyg ir tingisi (nebent žmoną nusiūsčiau g.gif ).
Gal kas žino kokių nuorodų kur kokių žmoniškų aprašymų ar paveiksliukų būtų?
Gal kas tiesiog kažkada gerai paaiškino saviškiams.Būsiu dėkingas už visus logiškus paaiškinimus ar nuorodas. : g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiogtėtis @ 2005 06 07, 15:39)
Būsiu dėkingas už visus logiškus paaiškinimus ar nuorodas. :  g.gif


čia mano logiškas paaiškinimas kai vyriausioji buvo dviejų:

"Na viskas prasidejo kai ji buvo beveik dviejų ir pamatė draugės berniuką (tokio pat amžiaus) nuogą... Iki tol ji vien mergytes buvo mačius nuogas: sesę, pusseserę, taip jau sutapo. Tada ramiai, naturaliai paaiskinom: Kristupas - berniukas, jis turi varpa ir kiaušinėlius, kai jis užaugs, bus vyras ir kiaušinėliuose turės sėklytes iš kurių vaikučiai atsiranda. Tu - mergytė, turi lytines lupytes ir makšti (teko parodyti), o viduj dar irgi vietelė, kur maži kiaušinėliai užaugs, kai tu busi moterim, iš jų irgi vaikai atsiranda. Labai natūraliai prieme smile.gif."

tada užteko tiek biggrin.gif, kai buvo maždaug penkerių paklausė KAIP tėtis tau davė sėklytę, o dabar viskas buvo taip. Irgi natūraliai, be špsenelių paslaptingų ir juokelių...

"Kai tave paglosto mama ar sesė tau juk malonu? Tai va kai vyras myli moterį, jis taip pat paglosto ir pabučiuoja, bet ne taip kaip mama dukrelę, kitaip ir tai yra sekso pradžia. Na o visas seksas yra tada, kai vyras įstumia savo varpa moteriai į maksti ir būna ten ilgai ir tai yra abiem labai malonu. Tada vyras duoda moteriai sėklytę ir jei ji turi kiaušinelį, prasideda vaikutis."

Bet tuomet teko paaškinti,kad vaikai taip daryti negali, kaip negali eiti i darba ar vairuoti mašinos. Paklausiau, kas atsitiktų jei ji vairuotu mašina, labai supratingas žvilgsnis buvo vaiko... Taip vat sakau tas pat atsitiktu jei tu užsiimtum tokiu tikru seksu, kaip tau paaiškinau. Tik čia labai nukentėtų ir tavo kūnas ir tavo siela.

visai neseniai, su jau septynmete kalbėjom, kas yra mėnesinės.

"Kai moteris turi kiaušinėlį kurį gali apvaisinti vyro sėkla, gimdoje tokiam apvaisintam kiaušinėliui yra paruoštas patalėlis įsitvirtinti. Ir jei per mėnesį laiko apvaisintas kiaušinėlis neateina įsitvirtinti, patalėlį reikia pakeisti. Senas kartu su krauju išeina ir paklojamas naujas."

dar kalbėjom apie įsimylėjimus.. smile.gif tai jau kita tema, nebenoriu išsiplėsti.
Atsakyti
Ačių liute už išsamų atsakymą.
Manau biškį per vėlai šiuo reikalu užsiėmiau. cry.gif
Atsakyti
yra labai gražiai ir tinkamai tokio amžiaus vaikams paaiškinamų knygelių (nedidelės apimties, su paveiksliukais, švelniom frazėm), manau, reiktų permest patiems (nepatingėkit, nes nuo šio supažindinimo gali susiformuot vaiko samprata visam gyvenimui)ir tada padėt dukrai ant stalo mirksiukas.gif , nes patiems manau, kad taip gražiai , be pasimetimo ir jai priimtinais žodžiais nepavyks schmoll.gif , oi, kaip gerai, kad maniškės dar manęs neprirėmė dėl to prie sienos blush2.gif , tfu tfu tfu, nors, aišku, iš bendraklasių to gero, tos dezinformacijos gali sulaukt bet kurią dieną unsure.gif .
Dar , tiesiogtėti, gali mūsų psichologės forume apie tai paklaust arba gal jau yra ir užvesta panaši tema.
Atsakyti
Norėčiau paprieštarauti jums abiems.
Tiesiog tėti, tikrai nevėlu ir nieko čia baisaus kad dezinformacijos gavo iš mokyklos ar kitur. Tiesiog susėskit ramiai ir pašnekėkit. Kaip suprantu, čia vyriausioji jūsų dukra smile.gif. Manau ji pasijus išskirtinai, ji - didelė, tėtis ir mama su ja kalba rimtai, ne kaip su mažu vaiku. Manau galit pasinaudot ir mano aprašytu planu, tik žodžius reiktu parinkti ne tokius kur tiktų aštuonmetei. Žmogaus seksualumas yra nuostabus ir paslaptingas dalykas ir vaikai tai jaučia.
Na o lengvutei noriu paprieštarauti, nemanau kad tai gerai kad septynmete neklausinėja apie lytiškumą. Nemanau kad jai tokių klausimų nekyla, tiesiog ji su tavim jų neaptarinėja.
Atsakyti
Dar , tiesiogtėti, gali mūsų psichologės forume apie tai paklaust arba gal jau yra ir užvesta panaši tema.

Taigi lengvute tiek kad iš mano skaudžios patirties psichologai dažnai turi dar daugiau problemų nei tokie kaip aš.
Manu teks žmoną į knygyną siūsti. g.gif .
Atsakyti
Šiaip dar rinksiu informaciją iki savaitgalio ir tada viską sudėję aiškinsim dukrai. smile.gif
Atsakyti
labai šaunu, tiesiogtėti, kad ir tu tuo rūpinies 4u.gif , nes paprastai tai mamos dėl to laužo galvą, net ir kalbėdamos su sūnumis, tėvai pasuoja rolleyes.gif .
Atsakyti
Aš irgi pirkau knygutes tam tikro amžiaus vaikams mirksiukas.gif O šiandien mano vyrai jau net visą "Seksologijos enciklopediją" išstudijavę biggrin.gif Ir aš tuo džiaugiuosi. Jei dar kyla kokių klausimų bandau "aplinkui" aiškinti, bet dažniausiai bėgu į knygyną dar kokios papildomos informacijos nupirkt ax.gif
Atsakyti
Kam aiskinti "aplinkui" jei galima tiesiogiai... mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai saunios liutes mintys, kaip vaikui viska paaiskinti. Tikrai sauniai viskas isdestyta. Maniskis tai viska zino kaip gimsta vaikelis (kai musu mazylis buvo pilvelyje viska paaiskinau kaip vystosi nuo seklytes iki vaikucio), taciau dar klausimu kaip ta seklyte pas mama atsiranda nekilo g.gif

Kaip manot ar palaukti kol pats paklaus, ar susedus viska aptarti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(asara @ 2005 06 09, 10:56)

Kaip manot ar palaukti kol pats paklaus, ar susedus viska aptarti. g.gif


Jei neklausia, tai gal jam dar neįdomu.Tada geriau palauk. O gal neklausia todėl, kad kažką žino ir gėdijasi.
Atsakyti