QUOTE(Renata123 @ 2010 02 18, 18:11)
Ir man sis klausimas labai aktualus

Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip

Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.
Labai dekoju!
isverdu burokelius, supjaustau ar sutarkuoju (ar stambesniais gabalais palieku), sudedu i stiklainius. Isverdu marinata - siek tiek druskos, kruopele cukraus, acto, lauro lapu, pipiru zirneliu. Dedu be jokiu proporciju, tiesiog ragauju. Bet silpnas mano marinatas buna. Uzpilu verdanciu marinatu burokelius. Jei ziemai darau - pasterizuoju. Jei tiesiog nedideli kieki ''einamajam'' vartojimui - tiesiog uzpilu, palaukiu kol atvesta ir dedu i saldytuva.