[quote=ksena7,2009 03 15, 14:20]
[quote=ksena7,2009 03 15, 04:12]
Rugiagele, labai aciu tau uz receptuka. Butinai isbandysiu vasara, nes kaskart norisi ko nors naujo. Pasidalinsiu savo agurku marinato receptu, tai labai senas ir mano seses uosvenytes naudojamas receptas:
1 litrui vandens reikia imti
50 gr.druskos, 50 gr. cukraus, 70 gr. acto.
Prieskonines zoles - krapus, juod. serbentu ar vysniu lapus, saliero ar gelsves lapus(nebutinai),krienu lapus(agurkai buna traskesni kietesni),cesnako skilteles, pipiru grudelius dedu tiesiai i stiklainius iv. dydziu. Marinatas kaitinamas ir pilamas ant agurku du kartus. Uzsuku dangtelius , apverstus stiklainius uzkloju ir taip palieku iki kitos dienos. Agurkai buna svelnaus skonio.
Pasitaisau. Praeitame poste rasydama marinato receptuka padariau klaidele- turi buti actas mililitrais. Taigi, acto 70ml, cukraus 50gr., druskos 50gr.
[/quote]
na va aciu uz dar viena receptuka, as taip ernai dariau ir kaip esu rasisui kazkuri forumiete buvo idejusi receptuka ir zinau kas sugadino, ji buvo rasiusi 90 gr druskos vat ir taip man isejo, agurkeliai tinkami ne valgymui o tik i misraines

na bet ne tame esme o rasiai kad agurkus uzpili marinatu 2 k. o pries tai juk manau kad juos nupili verdanciu vandeniu ar kaip kitaip darai?