Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(georgiana @ 2009 02 25, 08:28)
ir skanu gavosi? o marinata uzvirinus uzpylei ant agurku su prieskoniu misiniu stiklainiuse ir uzsukai dangteliais? o blansiravai ar ne? ar agurkai nesukrito, pas mane siemt labai daug ju stiklainiuose susiraukslejo, nezinau kas atsitiko gal veisle tokia papuole g.gif


Su obuolių actu man marinatas skanesnis pasirodė. Nuplautus agurkus blanširavau, į stiklainius sudėjau ir užpyliau verdančiu marinatu, užsukau ir po kaldra pakišau maždaug parai laiko. O agurkų rūšis turi įtakos, man labiausiai tinkami konservavimui yra lauko agurkai. Nors yra ir po danga auginamų gerų agurkų.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 02 25, 11:02)
Su obuolių actu man marinatas skanesnis pasirodė. Nuplautus agurkus blanširavau, į stiklainius sudėjau ir užpyliau verdančiu marinatu, užsukau ir po kaldra pakišau maždaug parai laiko. O agurkų rūšis turi įtakos, man labiausiai tinkami konservavimui yra lauko agurkai. Nors yra ir po danga auginamų gerų agurkų.

Labute, man kazkaip uzkliuvo sis receptelis tuo laiku kada agurkai nekoncervuojami bet as ji butinai uzsirasysiu ateinnaciia vasarai nes kai ateina laikas koncervuoti varatu SM blaskausi ir kaip pernai dariau keleta ir nieko gero:( tai dabar Jolete paprasysiu dar karteli man issamiau parasyki kaip darai ir ant kokio kiekio vandens eina si norma prieskoniu; as pernai irgi dariau is prieskoniu misinuko, visai nieko gavosi:) beje tas receptas apie kuri kalbame dabar yra kaip suprantu nedideliam kiekiui o is kokio kiekio tu darai? ar uzsuki uzsukamais dangteliais ar naudoji specialius? o viska darai labai tikslaiia kaip parasyta? zodziu lauksiu komentaru, jeigu nesunku 4u.gif
Atsakyti
LABAI ACIU UZ RECEPTUKA TIKRAI VASARA DARYSIU,NES SIAIS METAIS NEISIDEJAU,TAI JAU PER GERKLE LENDA TIE VALDISKI sad.gif PASIILGAU NAMINIU thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 27, 09:30)
Labute, man kazkaip uzkliuvo sis receptelis tuo laiku kada agurkai nekoncervuojami bet as ji butinai uzsirasysiu ateinnaciia vasarai nes kai ateina laikas koncervuoti varatu SM blaskausi ir kaip pernai dariau keleta ir nieko gero:( tai dabar Jolete paprasysiu dar karteli man issamiau parasyki kaip darai ir ant kokio kiekio vandens eina si norma prieskoniu; as pernai irgi dariau is prieskoniu misinuko, visai nieko gavosi:) beje tas receptas apie kuri kalbame dabar yra kaip suprantu nedideliam kiekiui o is kokio kiekio tu darai? ar uzsuki uzsukamais dangteliais ar naudoji specialius? o viska darai labai tikslaiia kaip parasyta? zodziu lauksiu komentaru, jeigu nesunku 4u.gif


Turiu viską užsirašius, tikrai paieškosiu užrašuose ir parašysiu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 03 01, 22:37)
Turiu viską užsirašius, tikrai paieškosiu užrašuose ir parašysiu  pioneer.gif

gerai, labai lauksiu, aciu 4u.gif
Atsakyti
[quote=rugiagele26,2009 02 23, 00:08]
Uspaskicho? Tada sis:


Rugiagele, labai aciu tau uz receptuka. Butinai isbandysiu vasara, nes kaskart norisi ko nors naujo. Pasidalinsiu savo agurku marinato receptu, tai labai senas ir mano seses uosvenytes naudojamas receptas:
1 litrui vandens reikia imti
50 gr.druskos, 50 gr. cukraus, 70 gr. acto.
Prieskonines zoles - krapus, juod. serbentu ar vysniu lapus, saliero ar gelsves lapus(nebutinai),krienu lapus(agurkai buna traskesni kietesni),cesnako skilteles, pipiru grudelius dedu tiesiai i stiklainius iv. dydziu. Marinatas kaitinamas ir pilamas ant agurku du kartus. Uzsuku dangtelius , apverstus stiklainius uzkloju ir taip palieku iki kitos dienos. Agurkai buna svelnaus skonio.

Cia merginos skundesi, kad agurkai raukslejasi. As kartais tai irgi pastebiu, nors pati auginuosi ir man patinkancias veisles, skoniui tai neturi jokios reiksmes thumbup.gif .








Atsakyti
[quote=ksena7,2009 03 15, 04:12]

Rugiagele, labai aciu tau uz receptuka. Butinai isbandysiu vasara, nes kaskart norisi ko nors naujo. Pasidalinsiu savo agurku marinato receptu, tai labai senas ir mano seses uosvenytes naudojamas receptas:
1 litrui vandens reikia imti
50 gr.druskos, 50 gr. cukraus, 70 gr. acto.
Prieskonines zoles - krapus, juod. serbentu ar vysniu lapus, saliero ar gelsves lapus(nebutinai),krienu lapus(agurkai buna traskesni kietesni),cesnako skilteles, pipiru grudelius dedu tiesiai i stiklainius iv. dydziu. Marinatas kaitinamas ir pilamas ant agurku du kartus. Uzsuku dangtelius , apverstus stiklainius uzkloju ir taip palieku iki kitos dienos. Agurkai buna svelnaus skonio.



Pasitaisau. Praeitame poste rasydama marinato receptuka padariau klaidele- turi buti actas mililitrais. Taigi, acto 70ml, cukraus 50gr., druskos 50gr. blush2.gif
Atsakyti
[quote=ksena7,2009 03 15, 14:20]
[quote=ksena7,2009 03 15, 04:12]

Rugiagele, labai aciu tau uz receptuka. Butinai isbandysiu vasara, nes kaskart norisi ko nors naujo. Pasidalinsiu savo agurku marinato receptu, tai labai senas ir mano seses uosvenytes naudojamas receptas:
1 litrui vandens reikia imti
50 gr.druskos, 50 gr. cukraus, 70 gr. acto.
Prieskonines zoles - krapus, juod. serbentu ar vysniu lapus, saliero ar gelsves lapus(nebutinai),krienu lapus(agurkai buna traskesni kietesni),cesnako skilteles, pipiru grudelius dedu tiesiai i stiklainius iv. dydziu. Marinatas kaitinamas ir pilamas ant agurku du kartus. Uzsuku dangtelius , apverstus stiklainius uzkloju ir taip palieku iki kitos dienos. Agurkai buna svelnaus skonio.
Pasitaisau. Praeitame poste rasydama marinato receptuka padariau klaidele- turi buti actas mililitrais. Taigi, acto 70ml, cukraus 50gr., druskos 50gr. blush2.gif
[/quote]
na va aciu uz dar viena receptuka, as taip ernai dariau ir kaip esu rasisui kazkuri forumiete buvo idejusi receptuka ir zinau kas sugadino, ji buvo rasiusi 90 gr druskos vat ir taip man isejo, agurkeliai tinkami ne valgymui o tik i misraines smile.gif na bet ne tame esme o rasiai kad agurkus uzpili marinatu 2 k. o pries tai juk manau kad juos nupili verdanciu vandeniu ar kaip kitaip darai?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 03 17, 11:12)
rasiai kad agurkus uzpili marinatu 2 k. o pries tai juk manau kad juos nupili verdanciu vandeniu ar kaip kitaip darai?


Esu agurkus ruosusi marinavimui visaip. Stiklainiu nekaitinu, tik isplaunu su valgoma soda. I stiklainius dedu daug prieskoniniu zoliu. Anksciau ir zoles ir agurkus po plovimo dar perliedavau verdanciu vandeniu, o vistiek budavo nupustu dangteliu. Dabar tik su saltu vandeniu viska, po to 2 kartus verdanciu marinatu. Dangteli ispucia labai retai. Man taip greiciau viskas einasi, susitaupo laiko, nes nuplikytos zoles suminksteja, sulimpa, reikia laukti, kol praves. Metalinius dangtelius paverdu vandenyje apie 10min., pries tai isemus gumeles, po to sudedu gumeles i dangteliu pakrastelius ir patepu spiritu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ksena7 @ 2009 03 17, 22:56)
Esu agurkus ruosusi marinavimui visaip. Stiklainiu nekaitinu, tik isplaunu su valgoma soda. I stiklainius dedu daug prieskoniniu zoliu. Anksciau ir zoles ir agurkus po plovimo dar perliedavau verdanciu vandeniu, o vistiek budavo nupustu dangteliu. Dabar tik su saltu vandeniu viska, po to 2 kartus verdanciu marinatu. Dangteli  ispucia labai retai. Man taip greiciau viskas einasi, susitaupo laiko, nes nuplikytos zoles suminksteja, sulimpa, reikia laukti, kol praves. Metalinius dangtelius paverdu vandenyje apie 10min., pries tai isemus gumeles, po to sudedu gumeles i dangteliu pakrastelius ir patepu spiritu. smile.gif

siuos dangtelius uztenka pavirinti tik 1 minute ,net su gumom,(jei ilgai virinti tai, sako,
gumos trukineja),as juos buna tik imetu i kriaukle ir uzpilu verdanciu vandeniu ir uzsukineju,stovo visi (na siemet pakilo gal 2 stiklainiai ,bet butent tie kuriuose buvo darzoviu asorti
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 03 18, 21:54)
siuos dangtelius uztenka pavirinti tik 1 minute ,net su gumom,(jei ilgai virinti tai, sako,
gumos trukineja),as juos buna tik imetu i kriaukle ir uzpilu verdanciu vandeniu ir uzsukineju,stovo visi (na siemet pakilo gal 2 stiklainiai ,bet butent tie kuriuose buvo darzoviu asorti

as dar budavo stiklaiunius mazesnius ir mikrobangej prasukdavau kad issisterilizuotu:) bet sukau daugumoje su uzsukamais dangteliais o ne metaliniais su gumele, o kaip Jums ar su uzsukamais dangteliais geraiua laiko smile.gif
Atsakyti
[quote=dziunka,2009 03 18, 22:54]
siuos dangtelius uztenka pavirinti tik 1 minute ,net su gumom,(jei ilgai virinti tai, sako,
gumos trukineja),as juos buna tik imetu i kriaukle ir uzpilu verdanciu vandeniu ir uzsukineju,stovo visi (na siemet pakilo gal 2 stiklainiai ,bet butent tie kuriuose buvo darzoviu asorti



Tikrai gera mintis dezinfekuoti verdanciu vandeniu dangtelius su visom gumom, taip dar sparciau darbas vyktu. Man tas laikas labai brangus, truksta laisvalaikio doh.gif .


Man geriau laikosi agurkai, masinele uzspaustais met. dangteliais. Paprastais dangteliais uzsuku litrinius stiklainius su supjaustytais agurkais ir juos pasterizuoju autoklave 15-20 min.
Atsakyti