
Vakar parsivežiau agurkų iš daržo, tai šiandien bandysiu kažką su jais daryt. Matau giria la Uspaskich, tai reikės pabandyt kelis stiklainius, o didesnius pjaustysiu ir su garstyčiomis darysiu

QUOTE(GREK @ 2009 07 26, 11:04)
nu va, atsidariau vakar, paragavau tuos pabalusius, aišku tikro skonio nerasta, bet jaučiasi, kad druskos ryškiai per mažai. Šiaip jau apie tai pagalvojau, kai pirmą kartą mačiau receptą, bet visos taip gyrė jį. Nu ir aš jau daugiau nedarysiu
Gana bandymų, nes per šitiek metų dar nebuvo, kad reiktų už savaitės agurkus pradėt valgyt, nei balo, nei šaudė 


Receptas tikrai geras, tikrai daug šeimininkių jį išbandė, gal šiaip kažkas nepavyko, pvz. prastai užsukti dangteliai ar kt.

Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu

QUOTE(georgiana @ 2009 07 27, 11:37)
Jolete sakyk ar taip buna kad visi agurkai na kabo ore o ne apacioje , na dariau viska proporcingai kaip ir rasei, ar cia normalu 

Koks skirtumas kaip jie ten kabo, svarbiausia rezultatas

Sveikos, Norėjau susirasti naują receptą ir parašysiu savo seniai išbandytą ir jau kiek man pabodusį, tačiau labai greit padaromą.
Pirmiausia susidedu kokius 3-4 stiklainius po 3 ltr. Į kiekvieną dedu žolių (krapai, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, pipirai juodieji, kvapnieji, česnako skiltelės, jei kas mėgsta ir aitriąją papriką), 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, 1 arb. šaukštelis rūgščios druskelės. po to į atskirame puode verdantį vandenį dedu agurkus 2 minutėm ir iš karto ištrauktus šiltus dedu į trilitrius. užpilu verdančiu vandeniu uždarau, apverčiu ir apkloju kaldrom iki kito ryto. Laikosi visą žiemą ir dar ilgiau.
Skanaus
Pirmiausia susidedu kokius 3-4 stiklainius po 3 ltr. Į kiekvieną dedu žolių (krapai, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai, pipirai juodieji, kvapnieji, česnako skiltelės, jei kas mėgsta ir aitriąją papriką), 3 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, 1 arb. šaukštelis rūgščios druskelės. po to į atskirame puode verdantį vandenį dedu agurkus 2 minutėm ir iš karto ištrauktus šiltus dedu į trilitrius. užpilu verdančiu vandeniu uždarau, apverčiu ir apkloju kaldrom iki kito ryto. Laikosi visą žiemą ir dar ilgiau.
Skanaus

Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas

QUOTE(Diglė @ 2009 07 27, 12:14)
Aš pernai Uspaskich recepta išbandžiau, tai šiemet jokio kito ir nebandau, superinis marinatas 

O kiek prieskonių reikia dėti, nes marinatas tai aiškus, o kaip su prieskoniais


QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 14:58)
Aš kartais dedu tuos parduotuvinius, tai ten rašo kiek dėt



QUOTE(hilin @ 2009 07 27, 16:05)

Būna agurkų, kurie netinkami marinavimui. Bet kuris gi augintojas ar juo labiau pardavėjas pasakys teisybę

QUOTE(ErnestaKaunas @ 2009 07 27, 12:58)
Aš taip pat perku prieskonius iš parduotuvės marinavimui, dedu viska iš akies, dar papildomai lauro lapų ir pipirų apvalių primetu ir viskas
