
Atsiprašau , kad truputį ne į temą
Ar geras tas vakavimo prietaisas (4psl.) http://www.iki.lt/lt...os/iki_pasaulis ?

QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 12:42)
Gal dar tu "bulgarisku" receptuka butu galima?
Noriu siandien suvakuoti tai nelabai turiu laiko ilgai ieskoti receptuko. Na, jeigu turi ji issisaugojus kur nors...
Noriu siandien suvakuoti tai nelabai turiu laiko ilgai ieskoti receptuko. Na, jeigu turi ji issisaugojus kur nors...
Truputį aukščiau yra receptas

Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.
Mistika man tas sterilizavimas ir vsio

QUOTE(liepal @ 2009 07 29, 20:56)
o kas patars kur Kaune nusipirkt geru agurku, o tai savu kaip tai nerasta, o panasu, kad jau si savaitgali vakuot reiketu. o gal kass is mamyciu turi parduoti ?
Tikrai svieziu ir geru agurkiuku galima nusipirkti ankstu ryta turguje, kai kaimieciai atveza parduot, bet jei ilgai miegosi..... gali ir nebegauti....

QUOTE(Greta77 @ 2009 07 30, 16:38)
Truputį aukščiau yra receptas 
Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.
Mistika man tas sterilizavimas ir vsio
Padariau ką tik pora litrų, tikiuosi, kad viskas bus ok.

Vieno litro stiklainiui reikia:
agurku
5 griežinių morkų
3 griežinių svogūnų
po 4 kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius
3 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
50 g. acto
Visus ingridientus dėti į stiklainio dugną, prikimšti agurkų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min.
Mistika man tas sterilizavimas ir vsio

O cia tai geras





Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2009 07 30, 16:51)
Tikrai svieziu ir geru agurkiuku galima nusipirkti ankstu ryta turguje, kai kaimieciai atveza parduot, bet jei ilgai miegosi..... gali ir nebegauti.... 

O po kiek tie kaimieciai pardavineja?
Oi as jau irgi senokai vakuoju bulgariskuosius agurkelius, buvau idejusi receptuka
Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto
Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.
Papildyta:
oi skaityti nebemoku ir jau nebematau, palei nosi receptukas idetas siaubas

Bulgariškas marinuotų agurkų receptas
1 l stiklainiui:
agurkai
3 griežinėliai morkų
3 griežinėliai svogūnų
4 kvapieji pipirai
4 juodieji pipirai
3 arbatiniai š. cukraus
2 arbatiniai š. druskos
60 g acto
Į stiklainio dugną sudėti morkas, svogūnus, pipirus, cukrų, druską, supilti actą, prikimšti agurkų ir viską užpilti verdančiu vandeniu. Sterilizuoti 10 min, užsukti metaliniais dangteliais.
Papildyta:
oi skaityti nebemoku ir jau nebematau, palei nosi receptukas idetas siaubas


QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 17:04)
O cia tai geras
Tu idejai mano dar ryte ikelta recepta pagal kuri as jau pernai dariau visiems labai patiko ir siandien pagal ji vakavau tik nezinojau to recepto pavadinimo
kazkoks kuriozas, o as vis pribegu bevakuodama prie kompo pasiziureti ar neidejo man "bulgarisku" agurku recepto

Papildyta:





Papildyta:
Kvatojuosi uz pilvo susiemus



QUOTE(Greta77 @ 2009 07 30, 18:28)
Kvatojuosi uz pilvo susiemus
As ir neatkreipiau demesio i tai, kad si recepta tamsta pati idejai
Tik paasikink man ta sterilizavima: kai agurkus uzpili verdanciu vandeniu, tai juos reikia deti i puoda su saltu ar jau beveik uzvirusiu vandeniu
Ar po visko stiklainius reikia palaikyt siltai (uzklotus)?



Iki sito recepto as atmetinedavau visus receptus kuriuose budavo parasytas tas neuprantamas zodis pasterizuoti

O siandien dariau taip: pirmus stiklainiukus, (jau su viskuo) sudejau i puoda kurio dugne buvo ranksluostis ir pripyliau vesaus vandens, nuo h2o uzvitimo puode as virinu tol kol spalva pasikeicia, na ji ir pasikeicia mazdaug po tiek laiko kiek parasyta recepte. Bet po to tai jau viena stiklainiuka isemu kita i ta pati vandeni idedu ir visai nepilu kito salto vandens, tik dapilu kiek reikia, nes virdamas labai nugaruoja.
Tikiuosi supratai

O siaip tai man tas sterilizavimas pasidare nebebaisus

NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
NR2
1 L vandens:
3 saukstai cukraus
2 saukstai druskos
5 saukstai acto
uzvirtas marinatas uzpilamas ant agurkus stiklainiuose ir dedama kaitint, o prieskoniai pagal kiekviena skirtingai(Man labai skanu kai yra daug kalendros.... ), as netgi dariau pagal pirmaji recepta tik marinatas antro, arba isvis paprastai agurkai nutvilkomi, prieskoniai sudedami i stiklainius ir uzpilamas karstas marinatas, uzdarai ir viskas, tada kaitint atskyrai nebereikia su stiklainiais.
Nr3
agurkai nutvilkomi 10 min, ir sudedami i stiklainius
3l talpos stiklainiui reikia:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis citrinos rugsties arba 100 g acto
3 kvapnieji pipirai
3 kartieji pipirai
3 vysniu lapeliai
3 skilteles cesnako
3 juoduju serbentu lapeliai
krapu, 3 lauro lapeliai
uzverdamas svarus vanduo ir uzpilama. Skanaus!
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
NR2
1 L vandens:
3 saukstai cukraus
2 saukstai druskos
5 saukstai acto
uzvirtas marinatas uzpilamas ant agurkus stiklainiuose ir dedama kaitint, o prieskoniai pagal kiekviena skirtingai(Man labai skanu kai yra daug kalendros.... ), as netgi dariau pagal pirmaji recepta tik marinatas antro, arba isvis paprastai agurkai nutvilkomi, prieskoniai sudedami i stiklainius ir uzpilamas karstas marinatas, uzdarai ir viskas, tada kaitint atskyrai nebereikia su stiklainiais.
Nr3
agurkai nutvilkomi 10 min, ir sudedami i stiklainius
3l talpos stiklainiui reikia:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis citrinos rugsties arba 100 g acto
3 kvapnieji pipirai
3 kartieji pipirai
3 vysniu lapeliai
3 skilteles cesnako
3 juoduju serbentu lapeliai
krapu, 3 lauro lapeliai
uzverdamas svarus vanduo ir uzpilama. Skanaus!
QUOTE(Jurapelius @ 2009 07 30, 23:56)
Iki sito recepto as atmetinedavau visus receptus kuriuose budavo parasytas tas neuprantamas zodis pasterizuoti
Nes labai bijau karsto vandens vaikysteje buvau nusiplikius koja su verdanciu vandeniu
O siandien dariau taip: pirmus stiklainiukus, (jau su viskuo) sudejau i puoda kurio dugne buvo ranksluostis ir pripyliau vesaus vandens, nuo h2o uzvitimo puode as virinu tol kol spalva pasikeicia, na ji ir pasikeicia mazdaug po tiek laiko kiek parasyta recepte. Bet po to tai jau viena stiklainiuka isemu kita i ta pati vandeni idedu ir visai nepilu kito salto vandens, tik dapilu kiek reikia, nes virdamas labai nugaruoja.
Tikiuosi supratai
O siaip tai man tas sterilizavimas pasidare nebebaisus
uztai laikosi gerai.

O siandien dariau taip: pirmus stiklainiukus, (jau su viskuo) sudejau i puoda kurio dugne buvo ranksluostis ir pripyliau vesaus vandens, nuo h2o uzvitimo puode as virinu tol kol spalva pasikeicia, na ji ir pasikeicia mazdaug po tiek laiko kiek parasyta recepte. Bet po to tai jau viena stiklainiuka isemu kita i ta pati vandeni idedu ir visai nepilu kito salto vandens, tik dapilu kiek reikia, nes virdamas labai nugaruoja.
Tikiuosi supratai

O siaip tai man tas sterilizavimas pasidare nebebaisus

Ot tai aciu






QUOTE(satanele @ 2009 07 30, 23:50)
Sveikutės ,noriu marinuotų agurkėlių bulgariškų ,bet čia tik i litrini stiklaini ,pas mane stiklainiai 700 gramų,kaip išgauti marinato proporcijas,esu bandžiusi ,bet nekas gavosi 

Radau va kokį receptėlį:
Marinuoti agurkai (maži agurkiukai) gausis kaip bulgariški
į 1 ltr. stiklainį reikia dėti:
1 morka pjaustoma į 4 -6 dalis
1 svogūnas (nedidelis) į 4 dalis
česnakas 2-3 skiltelės (kas mėgsta aštriau, gali ir daugiau)
krapai
pipirai juodi žirniukais
ir žinoma agurkai (visi priedai į stiklainio dugną dedami)
Marinatui reikia (1 ltr. vandens)
5 arbat. š. druskos (rupios)
15 arbat. š. cukraus
80 gr. acto (actą galima naudoti obuolių arba vyno)
Agurkus užpilame išvirtu marinatu ir sterilizuojame 15-20 min.
Bandysiu daryt, nes čia aiškus vandens kiekis - galima daryt į bet kokios talpos stiklainius
