QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 12, 11:51)
O kur tas bulgarisku agurkeliu receptas? Gal ir man isbandyt
Rugiagele, imk nuorodą
Bulgariški agurkėliai Nr.2 
šeimyna sakė daugiau nebeeksperimentuot su agurkais - visus daryt pagal šitą receptą - žodžiu, mes pripažinom juos skaniausiais

gaunasi tokie saldžiarūgščiai

Taip, kad rekomenduoju, pasidaryk bent vieną partiją būtinai

jei tau priimtinas saldrūgštis skonis - mums tai labai mmm
QUOTE(damora @ 2009 08 07, 10:33)
Labai reikia pagalbos mama marinavo 1 porcija agurku pagal "Bulgarisku 2" recepta ir ten parasyta, kad turi gautis 7l stiklainiai, o jai gavos tik 5L. Ji matavo vandeni 250ml stikline, gal turejo buti 300ml ir kaip kitu ingridientu proporcijomis? Labai aciu uz skubu atsakyma, nes laukia 2 porcija agurku
Iš tiesų tik pati autorė gali atsakyt į šį klausimą - kokia yra stiklinės talpa

(užklausiau jos, bet dar neatsakė

) Labai keistai tau čia išėjo

aš va kaip tik dariau - tai suskaičiavus visus stiklainiukus mililitrais gavosi 6 litrai 140 ml (na ne 7 l

truputį mažiau, betgi man marinato dar ir liko - spakainiai dar būčiau užpylus du 700-800 ml stiklainiukus, jei būtų buvę agurkų daugiau, betgi jų prigrūdau į puodą kiek tilpo (nugarėlės net išsikišusios puode virš marinato buvo), į stiklainiukus laaabai glaudžiai sukamšiau. Ir matavau vandenį tokia sovietinių laikų stikline į kurią telpa 200 ml

nu nežinau kodėl tau taip nutiko

gal agurkų nemirkinai ir gal tuomet jie kaisdami puode daug jo į save sugėrė

net nežinau kaip paaiškint
Va kiek man gavosi iš vienos partijos: