QUOTE(mammka @ 2008 09 22, 16:01)
kaip noriu cepelinu, nu nusisausiu
tenkinsiuos tik kugeliu siandien
Cepelinai.....
Reiks man bulviu tinkamu cepelinam pasisieskoti, nes jau taip pasiilgau cepelinuku
Siandien toki kepsniuka isbandziau su vistos krutinele.Dviems dideliems kepsniams reiks:
Vistos krutineles didesnes;
Ryziu apvaliuju du saukstus:
Baklazano;
Svoguno didesnio;
Kiausinio;
Grietineles 150gr.;
Sonines zalios 150gr;
Pipiru;
Baziliko;
Druskos;
Arb.saukstelio miltu.
Vistos krutinele padalinam isilgai pusiau.Po to kiekviena pusele dar perpjaunam pusiau isilgai, bet ne iki galo, kad eitu ismusti.Abi krutineles nestorai ismusam, pabarstom druska,pipirais ir baziliku dziovintu.Imam folijos, isklojam ja nedideli dubeneli ir isklojam krutinele.Tada pasiruosiam idara: issiverdam ryzius, kad nebutu birus.Sonine susmulkinam kubeliais pakepam, kai iskepa suberiam smulkinta svoguna ir dar pakepam.Baklazanas turi buti is anksto supjaustytas riekutemis ir valanda palaikytas su druska, kad nutrauktu aitruma.Po to ji nuplauname ir susmulkiname kubeliais ir dedame I pakepinta sonine su svogunais ir kepame, kol baklazanas graziai parus.Tada padaliname mase beveik pusiau(mazesne dali paliekame keptuveje), o kita puse padaliname dar pusiau ir sudedame I vistos krutinele.Isplakame kiausini, pilame 50gr,grietineles ir supilame ant idaro, tada uzlankstome krutineles krastus, uzsukame folija ir I orkaite valandai.Baigiant kepti, praveriame folija, kad apskrustu.Likusi keptuveje baklazana su sonine apibarstome sauksteliu miltu, dar truputi pakepame pilame pieno 100gr.ir likusia grietinele ir uzverdame.Galima ideti zalumynu.



Vistos krutineles didesnes;
Ryziu apvaliuju du saukstus:
Baklazano;
Svoguno didesnio;
Kiausinio;
Grietineles 150gr.;
Sonines zalios 150gr;
Pipiru;
Baziliko;
Druskos;
Arb.saukstelio miltu.
Vistos krutinele padalinam isilgai pusiau.Po to kiekviena pusele dar perpjaunam pusiau isilgai, bet ne iki galo, kad eitu ismusti.Abi krutineles nestorai ismusam, pabarstom druska,pipirais ir baziliku dziovintu.Imam folijos, isklojam ja nedideli dubeneli ir isklojam krutinele.Tada pasiruosiam idara: issiverdam ryzius, kad nebutu birus.Sonine susmulkinam kubeliais pakepam, kai iskepa suberiam smulkinta svoguna ir dar pakepam.Baklazanas turi buti is anksto supjaustytas riekutemis ir valanda palaikytas su druska, kad nutrauktu aitruma.Po to ji nuplauname ir susmulkiname kubeliais ir dedame I pakepinta sonine su svogunais ir kepame, kol baklazanas graziai parus.Tada padaliname mase beveik pusiau(mazesne dali paliekame keptuveje), o kita puse padaliname dar pusiau ir sudedame I vistos krutinele.Isplakame kiausini, pilame 50gr,grietineles ir supilame ant idaro, tada uzlankstome krutineles krastus, uzsukame folija ir I orkaite valandai.Baigiant kepti, praveriame folija, kad apskrustu.Likusi keptuveje baklazana su sonine apibarstome sauksteliu miltu, dar truputi pakepame pilame pieno 100gr.ir likusia grietinele ir uzverdame.Galima ideti zalumynu.



sveikos
zuikis
paruošti maltą mėsą, įtarkuoju bulvę, įdedu išmirkyto batono, prieskoniai, kiaušinisi, tada suformuoti zuikį , aš tą darau iš karto skardoje , nuskustas bulves perpjaunu per pusę ir aliejaus ir prieskonių mišinyje šiek tiek palaikau, tada nebereikia jų laistyti ir prieskonių užtenka, tada į orkaitę ant 200 laipsnių apie 1-1,5 val, kepti, tik kažkaip fotkėse apdegęs atrodo, nors iš tikrųjų labai gavsosi minkštas ir tuo pačiu traškus

zuikis
paruošti maltą mėsą, įtarkuoju bulvę, įdedu išmirkyto batono, prieskoniai, kiaušinisi, tada suformuoti zuikį , aš tą darau iš karto skardoje , nuskustas bulves perpjaunu per pusę ir aliejaus ir prieskonių mišinyje šiek tiek palaikau, tada nebereikia jų laistyti ir prieskonių užtenka, tada į orkaitę ant 200 laipsnių apie 1-1,5 val, kepti, tik kažkaip fotkėse apdegęs atrodo, nors iš tikrųjų labai gavsosi minkštas ir tuo pačiu traškus

QUOTE(Briliantas @ 2008 09 22, 10:04)
man labiau bandeles primena,o ne kibinus, bet atrodo tikrai labai viliojančiai
Nu prasikeikiau galutinai shi vakara..
ner ramybes...
nors kiekviena vakara prashau, kai meldziuosi: "..ir neleisk musu gundyti, bet gelbek mus nuo pikto..."...
vis tiek visi gundo ir vilioja..
(o shiaip- ziauriai skaniai jus cia per tas pora dienu pasireishket
)
ner ramybes...
nors kiekviena vakara prashau, kai meldziuosi: "..ir neleisk musu gundyti, bet gelbek mus nuo pikto..."...
vis tiek visi gundo ir vilioja..
(o shiaip- ziauriai skaniai jus cia per tas pora dienu pasireishket
QUOTE(lotute @ 2008 09 23, 00:33)
bet dar nezinau kaip tiksliai reikia uzlankstyti
skanu ir zuikis ir vistiena
QUOTE(zuika12 @ 2008 09 22, 08:09)
oj kaip skaniai atrodo
QUOTE(zuika12 @ 2008 09 22, 14:18)
Merginos gelbekit, kuri kepe bulves su farsu (Kur i bulviu vidu farsas)orkaiteja, nerandu receptuko 
kazkada buvau idejus savo recepta, bet nezinau ar mano turi omeny
Vakar pas mus buvo vistienos krutinele...Tiesiog nutariau paprastai iskepti.Vistienos krutinele perpjoviau pusiau, padauziau su plaktuku,kad butu dar plonesne, paprieskoniavau vistienos prieskoniais, pamirkiau i kiausinio plakini, paskui i miltus ir vel i kiausinio plakini. Tada dejau tiesiai i ikaitusi alieju ir kepiau, kol apskrus...Paprasciau nei paprasta
Valgeme su virtais ryziais, kuriu virsuje uzbarsciau dar plovo prieskoniuku. Taip pat pasudytame vandenyje virtas darzoviu misinys ir plius tarkuota morkyte su truputeliu cesnako ir majonezu. Mesa apslaksciau majonezu ir kepsniu padazu.Skanaus!!!!




















