Tinginį darau panašiai kaip ir visos
TINGINYS
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu

, dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
o čia neperseniausiai darytas Sonatinos varškinis tinginys (tie tamsūs trupiniukai tinginyje tai tarkuotas šokoladas)