Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis---

As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka blush2.gif Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga ax.gif

INGREDIENTAI:

Tešlai:

4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.

Idarui:

500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.


GAMINIMAS:

Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).

Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jacina: 17 rugsėjo 2008 - 11:14
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 13:12)
As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka blush2.gif  Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga ax.gif

INGREDIENTAI:

Tešlai:

4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.

Idarui:

500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.
GAMINIMAS:

Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).

Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.  4u.gif

Labai šaunus torčiukas, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2008 09 17, 08:37)
na apie miltus priminei...vakar kalbėjau su kolega, apie juos... jis nusimano tuose reikaluose....
zodziu miltu yra kelios rusys ir jie skirstomi pagal glituma ir rupuma
kuo didesne glitumo klase (A, B, C, D, gličiausi A klases) tuo geriau
ir pagal rupuma: buna 450, 550 ....jis net buvo rades 1018 bigsmile.gif , tai zodziu kuo smulkesni tuo labiau tinka visokiems kepiniams....

jei jis man pamelavo, tai ir as pamelavau jums blush2.gif

o tais rupiais (ekstra) miltais as nelabai likau patenkinta, nes pagrinde naudoju juos kepiniams...sugryzau spie senuju (550 smulkumo, o jei neklystu ekstra miltai 450) g.gif
tai taip, kad gal kazkiek ir miltai pagadino sausainukus g.gif



QUOTE(pievauja @ 2008 09 17, 09:18)
Ekstra miltai apskritai kažkas keisto, man manų kruopas primena. Aš naudoju ekologiškus rupius kvietinius arba ruginius miltus. Na kur grūdai stambiai permalti ir nevalyti. Kažkaip norisi visus kepinius bent šiek tiek sveikus padaryti  lotuliukas.gif
Matyt, teks grįžti prie aukščiausios rūšies miltų ir bandyti dar kartą.

as visada naudoju karaliskus miltus, jie man geriausi thumbup.gif bandziau su kitokiais visokiais auksciausios rusies, bet nea man jie visai nea schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sausine @ 2008 09 17, 12:22)
Labai šaunus torčiukas, 4u.gif

aciu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 16, 22:03)
Na va isbandziau siandien pirkta AREVITOJ silikonine keksiuku forma , na super daiktas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , tik apvertei forma , o jie pupt ir iskrito bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

user posted image

O cia vidus mano keksiuku tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

user posted image


Labai fainos formeles, ir keksiukai liuksiski thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 11:12)
As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka blush2.gif  Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga ax.gif


Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.  4u.gif



Labai skaniai atrodo tortukas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes bye1.gif vakar kepiau savo ir vyro megamia obuoliu pyraga wub.gif Receptas iprastas..
Reikia :
3 kiausiniu
1 nepilna stikline cukraus
2 arbat. s. kepimo milteliu
10 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
4 dideli obuoliai
cinamonas
vanilinis cukrus
Gaminti :
Cukru su kiausiniais ir vaniliniu cukrumi isplakti iki putu. Supilti alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Galop pilti miltus sumaisytus su kepimo milteliais, po truputi vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius obuolius apibarstyti juos cukrumi ir cinamonu. Paruostus obuolius sudeti i tesla.
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 12:12)

Tikrai gražiai ir skainiai atrodo Tavasis tortukas thumbup.gif smile.gif O tas raideles pati darei ar pirkai? jei pirkai tai kur? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Ka tik pas anyta atvaziavo jos antras sunus su vaikais. Tai vakar anyta vaikuciams tiems dave mano keptu spurgu, tai siandien jie jos klausia: "Mociute, ar tu dar turi tu kukuliu" lotuliukas.gif tai anyta atejo pas mane spurgu lotuliukas.gif tai kaip dvi turejau dar lotuliukas.gif
Galvoju ka cia dar issikepus...
Atsakyti
Gal esat kuri kepusi biskvita su kondensuotu pienu g.gif Buciau labai dekinga jei pasidalintumet receptuku 4u.gif penktadieni tetes gimtadienis, tai noreciau ji nustebinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 11, 19:48)
Na va ir jisai "TORTAS SU ANANASAIS "

Mano vertinimas : 100 balu !!! , slapes , saldrukstis, gaivus ...... yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif

RECEPTAS ( JEIGU KAM PATIKO )

3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu

1 pakelis kremo pusfabrikacio
200ml. pieno
200g sviesto
3 saukstai ananasu ar abrikosu uogienes
1 didelis indelis koncervuotu ananasu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.

I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min.   200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.

Ikremo miltelius ipilti salta piena ir 1 min. paplakti , iplakti minksta sviesta .

I forma deti biskvita , jeigu norite slapio suliekite sultikis nuo ananasu .
Dekite uogiene ir islyginkite ,ant uogienes dekite krema ir pridekite ananasu gabaliuku .
Taip sutepkite visus biskvitus ( tik uogienes vienas sluoksnis .)

Dedame saltai ( kad ir i saldikli ).
Pastengusi isimame is formos , aptepame kremu .

Toliau , papuosimas jusu fantazija mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Nu super receptai , ka bedarai viskas skanu ir puikiai gaunasi wub.gif  wub.gif  wub.gif



Kepu dabar biskvita siam tortukui, pasiemusi knyga studijuoju. tik mane nervina, kad toj knygoj parasyta pakelis vanilinio cukraus, arba pakelis kepimo milteliu blink.gif bet as turejau vanilinio cukraus ir po 16 g, ir po 20 g, ir po 100 g blink.gif tai uzvolinau kokius 50 gr. Nes neaisku kiek, o kepimo milteliu 3 arbatinius kaupinus saukstelius. Tik va as tikra duracka fool.gif parasyta kad pilti i 28 cm forma, tai negalejau as sugalvot daryt is puses normos doh.gif juk turiu 22 cm formele...dabar turesim valgyt dideli torta lotuliukas.gif aiksu jei ji padarysiu, nes kolkas neturiu ananasu kolkas doh.gif lotuliukas.gif
Na va, pasikalbejau su savimi lotuliukas.gif

Ir kaip suprantu, i ta vanilini krema pilti maziau pieno nei nurodyta? Nes ten parasyta ant pokelio 300 ml, recepte 500 ml, Jus 200 ml, kiek man pilt? g.gif ir sviesto 100 g daugiau? Cia klausiu Cipciuko

Jau pridariau bedos verysad.gif uzuodziau svilesiu kvapa, ir issigandus kaip truktelejau forma, ziuriu kad jis dar kliuksi, o jau vos nedega, ir dar sonas subliusko, nu negaliu kaip nervuoja cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 17 rugsėjo 2008 - 18:51
Rugegeje23 daryk kaip as rasiau ,o ne pagal pokialio receptura !!! , nes gausis per skystas , nieko su juo nepadarysi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , ir sviesto dek kiek as parasiau , pries tepdama gali truputi pastingdinti ta krema saldytuve , bus legviau pertepti ( bet nebutina ). biggrin.gif
Atsakyti