
Tortas tikrai įspūdingai atrodo, net vyrui parodžiau, likom sužavėti

Na kadangi ir as tortuko negausiu , tai issikepiau pyraga - keksa
Labai purus , dregnas , aromatingas :
5 kiausiniai
200 EVE margarino
200g. cukraus
300g. miltu
3 mazi sauksteliai kep. milt.
as dejau zalios spalvos cukatu , ipyliau nemazai apelsinu kvapu .
Sviesta labai gerai issukti , sukant musti po viena kiausini , berti po kelis saukstus miltu sumaisytus su kep. milt. ir po kelis saukstus cukraus .Viska gerai issukame , taip kartojame , kol susides visi priduktai . Suberiame cukatas , kvapus , issukame.
Supilame i norima forma gerai istepta riebalais ( tas neliecia silikoniniu formu ), kepame 200C. orkaiteje .
Iskepes bus tada , kai ikistas pagaliukas bus sausas , na as kepiau apie pusvalandi.


Papildyta:
Labai purus , dregnas , aromatingas :
5 kiausiniai
200 EVE margarino
200g. cukraus
300g. miltu
3 mazi sauksteliai kep. milt.
as dejau zalios spalvos cukatu , ipyliau nemazai apelsinu kvapu .
Sviesta labai gerai issukti , sukant musti po viena kiausini , berti po kelis saukstus miltu sumaisytus su kep. milt. ir po kelis saukstus cukraus .Viska gerai issukame , taip kartojame , kol susides visi priduktai . Suberiame cukatas , kvapus , issukame.
Supilame i norima forma gerai istepta riebalais ( tas neliecia silikoniniu formu ), kepame 200C. orkaiteje .
Iskepes bus tada , kai ikistas pagaliukas bus sausas , na as kepiau apie pusvalandi.


Papildyta:

QUOTE(irmulia @ 2008 10 02, 13:11)
Na štai kas gavosi, tiksliau ne karamelizuoti, o riešutai cukruje
bet vis tiek labai skanu
Galvoju, kad arba perdaug įbėriau cukraus, arba tiesiog kelias sekundes per ilgai kaitinau
Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios spalvos



Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios spalvos

Tu per mazai kaitinai,mano irgi taip gavosi ir jau galvojau reikes ismest riesutus,bet pasididinau ugni,tada tas cukrus pradejo tirpt,as vis maisiau ir maisiau,tada jie apsivele tokia grazia karamele ir neliko jokio cukraus puode.

Cipciuk,tavo keksas atrodo fantastiskai,ypac su tais zaliais cukrintiniais

sveikos
kepu aguonų pyragą
tačiau nežinau kas nutiko
atrodo viską dariau pagal receptą,tačiau kai pyragas jau iškepė ir jį atpjoviau,viduj ta aguonų masė ne kieta,o netgi skysta gavosi
gal per mažai manų įdėjau.dabar dar įdėjau kepti,sakau gal dar nedakepiau
čia dar kol neatpjoviau

kepu aguonų pyragą




čia dar kol neatpjoviau

na sito aguonu pyrago nekepiau,bet daznai buna kai pastovi saldytuve ir sustingsta tai kuo puikiausiai gaunas viskas...
Mamytės, reikia pagalbos
Sumaniau nusipirkti kepimo formą keksiukams, taigi iškilo klausimas, kurią patartumėt geriau pirkti, ar paprastą ar silikoninę (berods taip vadinasi ta tokia lyg ir "guminė"
)?


QUOTE(aguonele @ 2008 10 02, 22:58)
na sito aguonu pyrago nekepiau,bet daznai buna kai pastovi saldytuve ir sustingsta tai kuo puikiausiai gaunas viskas...
ačiū už patarimą


Keksiukams naudoju silikonines formas (turiu atskirai po viena keksiuka kepti ir sujungtas,tai abi patogios),man patogu juose kepti ir plauti juos,beto nereikia jokiu riebalu.as tik uz silikonines

Aguonele teisi , labai geros tos formos , tik apverti ir keksiukai iskrenta , bet kaip sakoma -gera kepeje ir bliude iskeps , as nuo sovietu laiku turiu metaliniu formeliu ir mazyciu ir dideliu , tas keksas su zaliom cukatom keptas senoj metalinej formoj , istepi margarinu ir iskepusi apverti ir truputi pakratai , labai gerai iskrenta .
Bet cia tavo teise rinktis kokia pirkti
Bet cia tavo teise rinktis kokia pirkti

QUOTE(RiMami @ 2008 10 01, 16:09)
Na, jūs čia ir prikepėt grožybių
, šaunuolės. Vakar pas mane irgi namai kvepėjo kepiniais
. Štai vaišinkitės riestainiais ir grietiniečiais

RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.





RIESTAINIAI SU CINAMONU
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.
Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 58 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 2030 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 1015 min. 220° C.
pasinaudojau siuo receptu ir katik iskepiau tokius pat




Dėkui labai, ieškosim silikoninės
O ji šeip stabiliai laikosi kai į ją tešlos pripili? Nes man ji tokia drebandi ir linguojanti, netvirta pasirodė


Cipsiuko tortas
Nepalaukei, kol cukrus išsilydys ir pasidarys ruda masė
Čia tu toje stadijoje baigei gaminti, kur vanduo išgaruoja, cukrus tampa birus, o riešutai sausi. Reikia intensyviai maišyti toliau ir ima rastis skystis. Vat juo aplipinus karamelės skonis

QUOTE(irmulia @ 2008 10 02, 16:11)
Na štai kas gavosi, tiksliau ne karamelizuoti, o riešutai cukruje
bet vis tiek labai skanu
Galvoju, kad arba perdaug įbėriau cukraus, arba tiesiog kelias sekundes per ilgai kaitinau
Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios spalvos





Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios spalvos



Nepalaukei, kol cukrus išsilydys ir pasidarys ruda masė

Čia tu toje stadijoje baigei gaminti, kur vanduo išgaruoja, cukrus tampa birus, o riešutai sausi. Reikia intensyviai maišyti toliau ir ima rastis skystis. Vat juo aplipinus karamelės skonis
