Įkraunama...
Įkraunama...

Rašančios magistrinį darbą

Cia daug temu apie tai, kaip perkami magistriniai. blink.gif Manau, reiks parasyt paciai.

Baigiasi mano 2 metu akademines atostogos, kurias buvau pasiemus vaikui nesiot, gimdyt, priziuret. Reiks magistrini rasyt g.gif Tik kaip pradet... Mintys apie vaika, ne apie mokslus. Gal kas neseniai svieziai rasete, gal turite kokiu nors naudingu labai naudingu patarimu.? Gal kas turite magistrinio rasymo gera veiksmu plana?
O kaip zmones tema pasirenka, kaip jie zino, ar bus ten magistrinio darbo verta problema, ar ne? Ar tos problemos tikrai labai rimtos turi but?
Nu prasom mamos studentes ar siaip rasytojos, pasidalinkit patirtimi su uzsisedejusia namu seimininke doh.gif
Atsakyti
Labutis.Ir aš šiuo metu bandau magistrinį ,,pagimdyti". Noriu paklausti, kokiomis darbo rašymo rekomendacijomis naudojatės? Aš tai nusipirkau tokią žalią Bobrovos ir kt. autorių knygutę, bet man kažkaip ji nepatinka, daug klausimėlių iškyla. Gal jūs turite geresnes rekomendacijas?
Atsakyti
AŠ turiu Tidikio, Pečkaičio ir Šedbaro knygelę "Magistrų baigiamųjų darbų rengimas ir gynimas" 2003, leista LTU. Nebloga gal, bet aiškumo didelio neįneša, kaip pradėt gimdyt tą darbą.
Skaitau literatūrą, bet kaip ją panaudot, kad nesigautų referatas, neįsivaizduoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2005 07 15, 00:27)
Cia daug temu apie tai, kaip perkami magistriniai.  blink.gif Manau, reiks parasyt paciai.

Baigiasi mano 2 metu akademines atostogos, kurias buvau pasiemus vaikui nesiot, gimdyt, priziuret. Reiks magistrini rasyt g.gif Tik kaip pradet... Mintys apie vaika, ne apie mokslus. Gal kas neseniai svieziai rasete, gal turite kokiu nors naudingu labai naudingu patarimu.? Gal kas turite magistrinio rasymo gera veiksmu plana?
O kaip zmones tema pasirenka, kaip jie zino, ar bus ten magistrinio darbo verta problema, ar ne? Ar tos problemos tikrai labai rimtos turi but?
Nu prasom mamos studentes ar siaip rasytojos, pasidalinkit patirtimi su uzsisedejusia namu seimininke doh.gif


Vilnele, o kokia tavo sritis?
As tai taip dariau: paemiau is vyresniu kursu diplominiu, kurie mazdaug i mano tema ir visu pirma pacia struktura isnagrinejau. Na paprastai ivadas buna, metodai, reuzltatai, aptarimas, isvados, gal ten kokios variacijos, priklausomai nuo temos. Ziuriu, ka mazdaug zmones ivade raso, kiek puslapiu priraso. Na ir taip kiekviena dali. Mazdaug susiplanuoju, ka as kur galiu parasyti. Taip pat, aisku, pasirankioji literaturos, kai daugiau paskaitai, tai kazkaip galvoje ir susidelioja, ka kur galesi parasyti, kur ka sujungsi, kaip priderinsi prie savo ideju ir pan. O tada sedi ir parasai, kol viskas galvoje tebera susidelioje ir vientisa:)
O tema tai paprastai vadovas primygtinai pasiulo:) Koks skirtumas kokia tema, svarbu moketi ja pateikti kaip pacia aktualiausia tema Lietuvai ir pasauliui tongue.gif
Atsakyti
Aš tai pati pasirinkau temą, gan retą, dar abejojau, bet Katedros vedėjas sakė, kad gera. Susijusi su ES politika ir administravimu labai konkrečioje srityje. Bet dabar vasara, darbo vadovas mane visai pamiršo - aš su juo bendravau prieš 2 m, visi atostogauja, o man reikia daug padirbėt, nes rudenį bus paskaitos, kiti egzai, vaikas, o magistrinis liks naktims? doh.gif

Sakykit, kaip Jūs rašote, kad nesigautų referatas? Nu ką, skaitau literatūrą, sudėliot ją galima, bet kaip atrast savas mintis, juk mes tik studentai, kažko naujo baisiai sunku išgalvot.... wub.gif
Atsakyti
Rašydama savo magistrinį darbą pirmiausiai prisirinkau kalną literatūros "į temą" (man taip atrodė). Ilgiausiai ir sugaišau ją beskaitant ir apibendrinant. Tada ir išplaukė problemos, hipotezės ir tyrimo sritis. O jau atlikus tyrimą prasidėjo apibendrinimai, mintys ir išvados. Ši dalis man irgi sukėlė daug mokslinių kančių ax.gif Iš patirties galiu pasakyti, kad reikėtų vengti per didelio įsigilinimo į teorijas (mano darbe jos buvo būtinos ir aš per daug laiko gaišau jas bestudijuodama, nors gynimo metu niekam nebuvo įdomu... net paklausti), o didesnį dėmesį skirti savo darbo "pardavimui", .t.y. pristatymui, nes puikus pristatymas lemia pusę, o gal ir daugiau (aš tuo tikra) sėkmės.
Tai sėkmės rašant! Esu tikra, kad viskas pavyks rolleyes.gif
Atsakyti
Mano irgi pagrindinė paieška vyksta internete, ir kitomis kalbomis...Išsiverti ir parašai kaip savo mintis wub.gif blogai taip schmoll.gif reikia matyt lygint autorius ir parašyt kurią pusę palaikai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnele: 01 rugpjūčio 2005 - 12:48
Sveikos visos susirūpinusios!
Ar galiu pasigirti? Birželio mėn. savo darbą apgyniau 10 thumbup.gif
Darbo rašymas pasidėjo taip: cry.gif . Turėjau puikią, aktualią temą nuo pat studijų pradžios, darbo vadove pasirinkau tos srities žinovę, labai žinomą ir gerbiamą visoje Respublikoje. I kurse parašiau kursinį, o ji man pasakė: "Na, ne mano skonio. Mes XXX universitete ne taip darom." (Ji dirbo kitame universitete.)
Mane apėmė klaiki panika. Koks gali būti universitetų lyginimas ir atitikimas "skoniui"? Niekaip neradau bendros kalbos su ta vadove, ji manęs taip pat nesuprato. Labai bijodama pakeičiau vadovą, iš karto pastebėjau, kaip jis susidomėjo mano darbu: gavau labai daug kritikos (neišsigąskit ir jūs - tai dažnai būna ypač naudinga), idėjų, daug tarėmės ir diskutavom, mūsų požiūriai ir "skoniai sutapo". Mano atliktas darbas turės tęstinumą thumbup.gif .
O dabar keletas patarimų: prieš renkantis vadovą, pašniukštinėkit, kokių dėstytojų studentai apgina aukščiausiais balais, kas būna gynimo komisijose; išanalizuokite artimus jūsų temai darbus; nebijokite keisti vadovą, tai dažniausiai išeina į naudą; net atlikus tyrimą galima koreguoti temos pavadinimą; labai apgalvokite tyrimo metodą ir tiksliai, konkrečiai formuluokite tyrimo klausimus, kitaip tiriamieji nesupras ko iš jų norima. Na, daugiau nesiplėsiu. Šiuo metu nepamenu, kokią knygą skaičiau apie mokslinio darbo rašymą, pasitikslinsiu ir ryt - poryt parašysiu.
Tarp kitko, tos dėstytojos, nuo kurios aš pabėgau, studenčių darbai neatitiko magistro darbo reikalavimų, bet buvo leista gintis. Ačiū Dievui, merginos šiaip taip apsigynė ir gavo diplomus. Tad nepanikuokite cool.gif .
Atsakyti
man irgi galvos skausmas suintensyves nuo sio rudens, siaubas cry.gif
kaip pamastau jog reikes magistrini kazkaip sukurti,tai net bloga darosi, o atrodo visai neseniai bakalaura apsigyniau, o stai dabar vel gintis reikes doh.gif
Atsakyti
Labai įdomu, kokia ta knyga...Lauksiu pavadinimo
Atsakyti
Magistrinį apsigyniau prieš porą metų, dabar rašau daktarinį.
Mano patarimas - neužsiplėšti per plačiai, nes tuomet neišvegiamai nekabinsit pakankamai giliai.
Dėl savo minčių - na, manau, kad būtina atlikti savo tyrimą, surasti savo atsakymą. O kitų autorių minčių referavimas reikalingas - prieš darant kažką savo reikia pačiam susipažinti ir skaitytojus supažindinti su tuo, kas jūsų srityje jau atlikta ir įtikinti, kad jūsų sprendžiama problema dar nėra pakankamai atsakyta. Šiaip netgi jau gali būti atsakyta, greičiausiai taip ir bus, bet gal galima atrasti dar nenagrinėta aspektuką, pritaikyti kitoms sąlygoms, pagaliau patikrinti kitų gautus rezultatus. Ir bus ne referatas, o literatūros apžvalga, jei rašysite su aiškia kryptimi link savo problematikos.
Sėkmės.
Atsakyti
Taigi, ta knyga: Lotte Rienecker, Peter Stray Jorgensen, KAIP RAŠYTI MOKSLINĮ DARBĄ, aidai, 2003. Iš danų k. vertė Loreta Vaicekauskienė. rolleyes.gif
Atsakyti