Įkraunama...
Įkraunama...

Mano jau beveik suaugęs pirmagimis

Pramerkiu akis ir pažvelgiu pro langą.... diena bus graži. Pirmą mintį keičia kita..... šoku iš lovos ir skubu pas savo pirmagimį, deja jis jau pabudęs ir žvalgosi į sodą. Prieinu, apkabinu, bučiuoju ir abu šypsomės. Mintys grįžta į praeitį......

Vakaras, tamsu.... tyla...... važiuojame senu automobiliuku iš nediduko miesteliuko į rajono centro gimdymo namus. Nesiruošiau šiai kelionei, neturiu net dokumentų. Na nerimas begalinis, nežinomybė slegia. Aišku viena, vandenys nubėgo, anytos nuosprendis – nėra net ko galvoti apie Kauną, gimdo moterys ir čia.

Gimdymo namuose išslenka apsimiegoję budintys gydytojai. Apžiūri ir guldo. Atsisveikinu su vyru (susitiksim tik tada kai mus išleis namo.....). Anyta dar įduoda pinigėlį, tuo metu tai mano dviejų mėnesių stipendija. Nežinau ką su juo daryti......nusprendžiu laukti ryto ir kai pamatysiu gydytoją, tada nuspręsiu.

Įkurdina palatoje, šalia gimdyklos ir liepia miegoti, nes sąrėmių nėra, skatinti naktį nesiruošia. Visi išeina. Bemiegė naktis.
Šeštą ryto suleidžia pirmuosius skatinamuosius. Nieko. Bandau nusnūsti. Ateina personalas.... nusistebi, - miegate???
Veiklos nėra, vėl skatinamieji...po kurio laiko vėl....
Po kelių valandų aišku niekas nesiruošia „žaistis“, „pririša“ su lašeline prie lovos.
Kaip šiandien prieš akis palatos užuolaidos, baltos su žaliu kirilic šrifto užrašu „Minzdrav“ ... sesutė pasigaili, pataiso užuolaidas, kad nešviestų saulė tiesiai į akis.
Ateina budintis gydytojas – Ar skauda? Turi būti „taip ir taip“.....
Bandau paaiškinti ką jaučiu, kaip suprantu ne tai ko tikisi gydytojas...
Laikas slenka... lašelinė... laikas nuo laiko įsikimbu į metalinės lovos galinius virbus ir mintyse sukasi viskas ką žinau apie gimdymus. Masčiau ką sakė mama – „skaudės, skausmas turi stiprėti, kuo toliau tuo labiau...“ ir dar nuogirdos, kad gydytojai nemėgsta „skystų“ gimdyvių.. ..
Palatoje paguldo likimo draugę. Slenka laikas ateina kažkas iš personalo, paklausia ar gerai jaučiuosi, ar skauda? Aš - Gerai, žinoma gerai, skauda??? Nežinau..., neypatingai.

Bėga laikas....kažkas ne taip.... baisiai noriu į tualetą.... nežinau ką daryti... likimo (o gal palatos?) draugė „nepririšta“ su lašeline, vaikšto....aplinkui nieko nėra.... į tualetą noriu vis labiau....
Po kurio laiko kentėti nebegaliu.... galvoju viskas, nieko nėra, nėr kam pasakyti, varysiu į lovą....smile.gif... ateina palatos draugė, paprašau, kad ką nors pakviestų, nes kažkas man ne taip.....
Nežinau ar atėjo ar atbėgo, nelabai atsimenu ir kas, veidai išsitrynę laike... neatsimenu net jų reakcijos, nes nusprendžia manęs net nekelti į gimdyklą, veiksmas vyksta tiesiog priešgimdyminėje palatoje, tiesiog lovoje kurioje praleidau pusantros paros....

Visi nueina, (įskaitant mano mažylį) į gimdyklą, mano galvūgalio kairėje. Kažką kalba, po kurio laiko ateina akušerė pasako – sveikinam berniukas. Pirmą kartą pajutau pyktį.... aš tai žinojau jau seniai, net neįsivaizdavau, kad gali būti ne berniukas (turbūt Dievulis įvertinęs mano troškimą davė dar du berniukus smile.gif), be to prieš savaitę echoskopijos metu gydytoja pasakė, kad turėsim berniuką... tai buvo viena džiugiausių žinių gyvenime.
Na po to kai mane galų gale informuoja kas gimė, ta pati akušerė padeda man atsikelti ir nukeliauti į gimdyklą. Pasak jos jei jau gimdyti neteko ant gimdymo stalo, tai bent jau po to pagulėsiu......tvarko ir siūna ilgai...bent jau man taip atrodo... ir pagaliau aš išgirstu kniurkiantį gniužulą kažkur šalia, stengiuosi pasisukti ir jį pamatyti ... aha, jis guli po lempa ir šiek tiek spurda, nors vis dar nežinau kaip jis atrodo, tačiau tai pats nuostabiausias „vystyklų gniužulas“...... aš šypsausi ir jaučiuosi tokia laiminga......
Akušerė išeidama dar priduria, „jei taip gimdote pirmą kartą, tai kai gimdysite antrą - nelaukite...“

Tokia ta rugsėjo šešiolikta...... metas bėgti pirkti torto, torto su septyniolika žvakučių smile.gif
Atsakyti
Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Jez kaip faina wub.gif Ypač pasakojimo pabaiga sujaudino blush2.gif
Atsakyti
Kaip grazu... 4u.gif Sveikinu su artejanciu gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti
Kaip gražu. wub.gif
Atsakyti
Smagiai aprasyta thumbup.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai grazi istorija, smagu,kad net trys suneliai 4u.gif
Grazaus gimtadienio pirmagymiui 4u.gif
Atsakyti
cray.gif wub.gif jau kaip susigraudinau, taip grazu.... 4u.gif 4u.gif wub.gif sakes wub.gif
Atsakyti
Ačiū tongue.gif
Ačiū, visoms už šypsenėles, ir jausminius veidukus,
Ačiū ir už sveikinimus mano jau beveik suaugusiam pirmagimiui tongue.gif
Čia, šiuose forumo puslapiuose, tiek daug asmeninių dramų ir įvairiausių istorijų, kad skaitant nejučiom šypsaisi arba piktiniesi aplaidumu Hipokrato priesaiką davusiaisiais, istorijų kurių pradžia daugeliu atveju prikausto dėmesį o pabaigoje galima lengviau atsikvėpti ...... tad sulaukti reakcijos į savo pasakojimą nelabai ir tikėjausi...
Ačiū ir tiems, kurie skaitė tyliai smile.gif
Atsakyti
Grazus ir siltas prisiminimas wub.gif
Atsakyti
istorijoje puikiai atsispindi mamos meile...labai grazi, leidyklos verta istorija...atrodo nieko ypatingo,bet taip graziai parasyta...pasiseke sunums,turint tokia mama...
Atsakyti