Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
QUOTE(Linkon @ 2010 09 14, 23:19)
Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
Tai man dar juos padziovint? Ir kame laikyti geriausia? As idejau i medvilnini maiseli ir uzrisau.
QUOTE(Linkon @ 2010 09 15, 00:19)
Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
O kur laikyti tuos grybu miltus, taip pat medz. maiselyje, ar butu galima stiklainyje?
Tinka stikliniai , moliniai, medžiaginiai indai.Niekur nerašoma , bet manau , kad gerai ir popieriniai.Kažkas minėjo batų dėžutes.Jei bus neišdžiūvę sandariuose induose nevaikšto oras tai prituks ir ims pelyt.Medžiaginiuose oras vaikšto, jei sausa tai ir nepagaus drėgmės .Niekad pati nesu tiek grybų kaip šiemet turėjus, tai nežinau kaip ilgai pavyks išlaikyt.Buvus anyta džiovintus laikė suvertus ir pakabintus virš dujinės viryklės iki pavasario ir dar ilgiau kol sunaudodavo, kaime prie krosnies.Tik man regis jie taip apdulkėja.Svarbiausia , kad būtų sausa.Verta patikrint ir vėl pradžiovint jei reikia, tik nekarštai.Aš kol kas supyliau į dovanų maišą ir bandysiu ieškot parduotuvėse mažų popierinių maišelių maistui, dalį sudėsiu į trilitrius.O grybų miltai, kaip ir kiti prieskoniai pagavę drėgmės susigumuluos.Yra toki santa marios prieskonių nedidukai indeliai, tai jei yra išnaudoti galima į juos, nes naudojant paberi ir vėl užsuki.Nuo vaikiško maitinimo mažiukai indeliai tinka.Man patogiau mažesniais kiekiais, nes naudojant didelį dažniau darinėji ir vis vien papuola tos drėgmės.Tik reikia gerai sausai iškaitint ir patikrint laiks nuo laiko.Parduotuvėse parduodami turi sudėtyse ir konservantų, namie ruoštus sudėtingiau išlaikyt, bet jie tikrai kokybiškesni.Supirktuvės priima visokius peraugusius, kirmėlėtus lepšius iš kurių ko gero ir gamina grybų miltus.
aš tai sudėjau grybukus į tokią kaip pintą dėžutę bet svarbiausia - draugės sakė, kad reikia lauro lapų pridėti, tada kirmėliukai nepuola
QUOTE(mondesar @ 2010 10 29, 09:00)
aš tai sudėjau grybukus į tokią kaip pintą dėžutę bet svarbiausia - draugės sakė, kad reikia lauro lapų pridėti, tada kirmėliukai nepuola
Mondesar,
su tavimi,labai gerai į grybus įdėti skiltelių česnako {nevalyto paskutinio sluoksnio]
QUOTE(regna @ 2010 10 29, 11:28)
Mondesar,
su tavimi,labai gerai į grybus įdėti skiltelių česnako {nevalyto paskutinio sluoksnio]
su tavimi,labai gerai į grybus įdėti skiltelių česnako {nevalyto paskutinio sluoksnio]
bandysim dar tų pridėti
ir dar pipiriukai gal nepamaišytų
Sveiki,
Šiemet rudenį išdžiovinau elektrinėje džiovykloje ne mažai voveraičių. Visus džiovintus grybus saugau tik popieriniuose maišeliuose apie metus (ne daugiau) ir niekada jokių gyvių juose neužsiveisė, nors idėja su lauro lapais man irgi patiko. Net specialiai nuėjau pačiupinėti savo džiovintus grybus, ne traška per daug, o kai kuriose vietose net visai netraška. O susmulkinti į miltelius padažams juk visada galima prireikus. Manyčiau, kad džiovinti (nesmulkinti) grybai ilgiau išsilaiko, nei milteliai namų sąlygomis be konservantų.
Ankščiau irgi orkaitėje džiovinau, kelis kartus net sudeginus buvau, teko išmesti, o dabar su elektrine džiovykla jokio vargo neturiu. Jei grybai džiovinami orkaitėje skardoje, tai nuolat maišyti reikia, nes neproporcingai džiūsta, o elektrinėje tik įdėklus kelis kartus pakaitalioti reikia. Voveraites puikiai išdžiovinu per parą, net greičiau.
Šiemet rudenį išdžiovinau elektrinėje džiovykloje ne mažai voveraičių. Visus džiovintus grybus saugau tik popieriniuose maišeliuose apie metus (ne daugiau) ir niekada jokių gyvių juose neužsiveisė, nors idėja su lauro lapais man irgi patiko. Net specialiai nuėjau pačiupinėti savo džiovintus grybus, ne traška per daug, o kai kuriose vietose net visai netraška. O susmulkinti į miltelius padažams juk visada galima prireikus. Manyčiau, kad džiovinti (nesmulkinti) grybai ilgiau išsilaiko, nei milteliai namų sąlygomis be konservantų.
Ankščiau irgi orkaitėje džiovinau, kelis kartus net sudeginus buvau, teko išmesti, o dabar su elektrine džiovykla jokio vargo neturiu. Jei grybai džiovinami orkaitėje skardoje, tai nuolat maišyti reikia, nes neproporcingai džiūsta, o elektrinėje tik įdėklus kelis kartus pakaitalioti reikia. Voveraites puikiai išdžiovinu per parą, net greičiau.
Laba diena!
As taip pat turiu nemazai dziovintu baravyku. Laikau juos medziaginiame maiselyje (sese pasiuvo is medvilnes ir ivere siula; juose laikau ir kitokius produktus), pakabinus uz rankenos, ant lango, vesiame ir sausame kambaryje.
Noriu jusu paklausti. Daug kas raso, kad dziovintus grybus sunaudoja ar laiko ne ilgiau nei metus. O kas jiems gali nutikti? Mano kai kuriems baravykams jau kokie 2 - 2,5 metu. Ar tai reiskia, kad juos tureciau ismest, juos pavojinga vartoti?
Dekoju!
As taip pat turiu nemazai dziovintu baravyku. Laikau juos medziaginiame maiselyje (sese pasiuvo is medvilnes ir ivere siula; juose laikau ir kitokius produktus), pakabinus uz rankenos, ant lango, vesiame ir sausame kambaryje.
Noriu jusu paklausti. Daug kas raso, kad dziovintus grybus sunaudoja ar laiko ne ilgiau nei metus. O kas jiems gali nutikti? Mano kai kuriems baravykams jau kokie 2 - 2,5 metu. Ar tai reiskia, kad juos tureciau ismest, juos pavojinga vartoti?
Dekoju!
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 18, 20:38)
Noriu jusu paklausti. Daug kas raso, kad dziovintus grybus sunaudoja ar laiko ne ilgiau nei metus. O kas jiems gali nutikti? Mano kai kuriems baravykams jau kokie 2 - 2,5 metu. Ar tai reiskia, kad juos tureciau ismest, juos pavojinga vartoti?
Dekoju!
Mano baravykai irgi užpernykščiai Naudoju ir net negalvoju išmest
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 03 18, 19:48)
Mano baravykai irgi užpernykščiai Naudoju ir net negalvoju išmest
As taip pat galvojau iki siol. Kol nepradejau skaityt temos.
Baravykiuku tikrai turiu nemazai ir vis kiekvienais metais truputi padziovinam, kai randam. Esam 2 asm. seima, tai tikrai daug nesuvalgom.
Jau buvau issigandus, kad gal jie kokie "blogi" ar "uznuodyti" pasidare.
Gal dar kas pasidalins savo pastebejimais?
Aciu!