gal kas zinot receptu kaip ir spirito galima gerimu stipriuju pasigaminti?ar gal kokiu zoleliu antpilu receptu?
QUOTE(samanaa @ 2008 09 16, 20:55)
gal kas zinot receptu kaip ir spirito galima gerimu stipriuju pasigaminti?ar gal kokiu zoleliu antpilu receptu?
O kur to spirito gauti

Aš tai į degtinės butelį įdedu stumbražolės stiebelį, mano giminės ją auginasi darže. Anksčiau būdavo galima gauti gero spirito, tai iš jo irgi galima šitaip padaryti labai kvapnų gerimuką, nelabai kas ir atskirs, kad tai namų gamybos...
QUOTE(silsta @ 2008 09 18, 08:34)
Aš tai į degtinės butelį įdedu stumbražolės stiebelį, mano giminės ją auginasi darže. Anksčiau būdavo galima gauti gero spirito, tai iš jo irgi galima šitaip padaryti labai kvapnų gerimuką, nelabai kas ir atskirs, kad tai namų gamybos...
tai ideti stumbrazoles ir viskas?o kaip ji atrodo?

Stumbražolė - tai tokia žolė - piktžolė. Ji auginama kaip vaistinis augalas, įeina į "Trejų devynerių" sudėtį. Paprasčiausiai į degtinės butelį įdedu porą stiebelių ir palaikau savaitę, pasidaro tokia graži švelni spalva kaip tikrosios "Stumbrinės"
QUOTE(silsta @ 2008 09 19, 08:52)
Stumbražolė - tai tokia žolė - piktžolė. Ji auginama kaip vaistinis augalas, įeina į "Trejų devynerių" sudėtį. Paprasčiausiai į degtinės butelį įdedu porą stiebelių ir palaikau savaitę, pasidaro tokia graži švelni spalva kaip tikrosios "Stumbrinės"
idomu...reiks pabandyti:)
litras spirito, kilogramas vysniu ir kilogramas cukraus...viska palaikyti apie metus ir tada ragauti...likeriukas uoga



Is spirito puikus gerimelis
:
0,5 kg citrinu
0,5 kg cukraus
0,5 l spirito
Daugiau kaip puse citrinu nulupti, likusia 0,5 kg dali palikti neluptas (apie 2 citrinas)
smulkiai supjaustyti supilti cukrų ir uždengus laikyti para vis pamaisant. Tuomet pilam spirita ir dar laikom para. Kosiam i buteli ir dar po paros vel kosiam, taip keleta dienu kol nebeliks drumzliu.
Labai saldu, lipnu bet super skanu. Ir ant ryto galvos neskauda

0,5 kg citrinu
0,5 kg cukraus
0,5 l spirito
Daugiau kaip puse citrinu nulupti, likusia 0,5 kg dali palikti neluptas (apie 2 citrinas)
smulkiai supjaustyti supilti cukrų ir uždengus laikyti para vis pamaisant. Tuomet pilam spirita ir dar laikom para. Kosiam i buteli ir dar po paros vel kosiam, taip keleta dienu kol nebeliks drumzliu.
Labai saldu, lipnu bet super skanu. Ir ant ryto galvos neskauda

As irgi megstu pasidaryti sita su citrina tik as darau taip:
1kg citrinu
1kg cukraus
1l spirituko
1l vandens
O siemet dariau su svaraineis, vietoj citrinu, irgi skanumelis ,tik jau neliko
Parasykit kokiu idomiu receptuku
1kg citrinu
1kg cukraus
1l spirituko
1l vandens
O siemet dariau su svaraineis, vietoj citrinu, irgi skanumelis ,tik jau neliko

Parasykit kokiu idomiu receptuku

[quote=jurg_ili,2009 12 08, 21:15]
As irgi megstu pasidaryti sita su citrina <...>
O po kiek laiko tinkamas naudoti?
As irgi megstu pasidaryti sita su citrina <...>
O po kiek laiko tinkamas naudoti?

Po trieju paru jau naudojam
tik ten as pamirsau 1 l obuoliu sulciu parasyti

