Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vaikas per pamokas triukšmauja

Man kelia nerimą mano sūnus,kuris pamokų metu,kiek suprantu,švelniai tariant, žvingauna blink.gif .na,jis nuo gimimo linksmų plaučių vaikinas-jam parodyk pirštą ir jau lūžta.Bet mokykla tam turbūt ne vieta??? blink.gif kalbamės,aiškinu,ko jis ten eina,kad toks elgesys trukdo ir jam,ir draugams,ir mokytojai.Jis nėra iš tų piktybinių vaikų,kurie spec.tą daro,bet kažkas pakalbino,pajuokino,ir žvengia tada nesustodamas. Vakar pasakė,kad mokytoja liepė man ateit į mokyklą,nes jis vėl juopkėsi per pamoką. blink.gif o aš jam pasakiau-gana,mes apie tai jau kalbėjom, tu pažadėjai ir aš į mokyklą neisiu, nes man gėda dėl tavęs.Taip ir perduok mokytojai...Tu prisivirei,tu ir srėbk.Gal ir amoralu,bet paaiškinau jam,kad sprenžiat kitas problemas aš jį tikrai palaikyčiau ir pan.,bet šiuo atveju yra jo kaltė ir todėl jis pats turi rinktis kaip jam elgtis. O preidas -bausmė-nežaisti kompu,tik dar nenusprendžiau kiek... blush2.gif Ar aš teisingai elgiuosi?Ar reikia vaiką bausti už tokius dalykis?kaip jam padėti?
Mane pačią auklėjo visai kitaip-niekada nebausdavo už blogą pažymį ar pabėgimą iš pamokų ,nemoralizuodavo, nebuvau pirmūnė ,bet turėjau atsakomybės jausmą ir baigiau mokyklą gerais pažymiais...Galima viską suversti,kad dabar kitokie laikai,bet...
Mano triukšmadarys penktokas... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virgulia: 30 rugsėjo 2008 - 07:17
Gal nauja mokykla/ klasė? Taip elgėsi per visas pamokas ar konkrečios mokytojos pamokas?
Atsakyti
Jei mokytoja kviečia ateiti, tai reikia eiti. Kaip čia dabar bus - vaikas pasakys: "Mama pasakė, kad neateis". Ir ką pagalvos mokytoja? "Šita mama pati negerbia mokytojų, ir tuomet aišku, kodėl tas vaikas taip elgiasi".
O dėl vaiko... Tai jis tik juokiasi, ar dar kas nors ne taip? g.gif Gauna blogus pažymius, bėga iš pamokų, mušasi, keikiasi? Jei tik negali susilaikyti nuo juoko, tai gal tegu išmoksta po to per pertrauką prieiti ir atsiprašyti mokytojos.
Atsakyti
Kiek keistoka, kai penktokui pasiūloma spręsti savo problemas pačiam. Gal čia auklėjimo spragos?
Atsakyti
o gal visgi pasikalbėkit su mokytoja? išsiaiškintumėt kaip ten viskas.. gal sėdi jūsų vaikas kokioj smagioj kompanijoj ir viską būtų galima išspręs persodinant su kuo ramesniu g.gif
Atsakyti
jam nesiūlpma pačiam spręsti problemos, apie tai yra daug su juo kalbama, aiškinama, tariamasi. Bet nueiti į mokyklą- buvau pernai.Irgi ggavau kvietimą į mokyklą,nilėkiau baisiausiai išsigandus, o pasirodo ,nieko ten nebuvo. blink.gif ir ką-tada mokytoja aiškina,kad jis geras vaikas,kad jam gerai sekasi, bet jis per pamokas nedrausmingas,na linksma jam labai...Todėl ir nusprendžiau dabar neiti-galvoju,gal jis kiek pats susimąstys ir gal bus pačiam gėda pasisakyt mokytojai?
O vaikas jis tikrai neblogas-nei keikiasi,nei mušasi,mokosi gerai,gana jautrus ir pan.Na linksma jam mokykloj blink.gif Dėl juoko- jis nuo gimimo toks,parodyk pirštą ir jau lūžta lotuliukas.gif Bet bandau aiškinti,kad pamokos tam ne vieta, kad turi valdytis ir jis tą supranta...Bet kad nesigauna jam...Gal tiesiog aš per daug imu viską į širdį,gal praeis,kaip sakoma-išaugs?
o dėl kompanijos-na,vaikai kaip vaikai tie jo draugai,gal padykę kiek....Bet aš visada sakiau ir sakysiu-negali uždrausti vaikui rinktis draugų, bet jis turi turėt savo galvą ir atskirt pelus nuo grūdų,o būdamas kompanijos pats rinktis kaip jam elgtis
Atsakyti
blush2.gif Hm....Mnao sunus ketvirtokas...Pirmunas,jei taip galima pavadinti pradinuka.Prie pazangumo noredama neprisikabinsi....Bet va elgesys....Pasiutes siaubingai.Bet jam ne vien jumoras galvoje,jis dar ir susidejes su didziausiais mokyklos nedoreliais ir chuliganas kaip reta..... verysad.gif Man mokytojai tvirtina,kad cia ankstyvoji paauglyste,kad jis neranda kur islieti savo neigiamu emociju,patare leisti i koki sporto bureli.......Nezinau,ar labai jau gera iseitis neigiama energija islieti per sporta,bet as jo ir priversti negaliu.Sportas jam priesas No.1 blink.gif O namuise jis auksinis berniukas-ir paslaugus ir gerutis ir meilutis ir kokis tiktai nori utis utis...... blink.gif
Atsakyti
na mano sunus pirmokas,bet tokia problema yra ir pas mane ax.gif .kiekviena karta eidama i mokykla,pergyvenu ka naujo siandien pasakys mokytoja. blink.gif per pamokas jis atkreipia i save demesi kikendamas,ar dar ka sugalvoja,pvz.,i tualeta prasosi kas 10min,matyt kad pamoka greiciau praeitu,tai pasako ka nors kad visiems linksmiau butu. blink.gif na o mokytoja sako aisku kad jis nutraukineja pamokas,ir del jo kiti vaikai negali susikaupti g.gif ,tai va.....nezinau kaip jam paaiskinti kad per pamoka privalai buti susikaupes ir dirbti????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ELANA*: 01 spalio 2008 - 12:44
QUOTE(virgulia @ 2008 10 01, 08:30)
jam nesiūlpma pačiam spręsti problemos, apie tai yra daug su juo kalbama, aiškinama, tariamasi. Bet nueiti į mokyklą- buvau pernai.

Tai ką, jei pernai buvai, tai dabar kelis metus neisi? blink.gif bigsmile.gif Be to, jis dabar penktokas, reiškia mokytojai pasikeitė - pernai kalbėjai su viena, dabar visai kita kviečia pasikalbėti.
O kad sūnus visais kitais atžvilgiais geras - puiku. Reiškia, nedidelė jūsų problema mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(*ELANA* @ 2008 10 01, 13:42)
na mano sunus pirmokas,bet tokia problema yra ir pas mane ax.gif .kiekviena karta eidama i mokykla,pergyvenu ka naujo siandien pasakys mokytoja. blink.gif per pamokas jis atkreipia i save demesi kikendamas,ar dar ka sugalvoja,pvz.,i tualeta prasosi kas 10min,matyt kad pamoka greiciau praeitu,tai pasako ka nors kad visiems linksmiau butu. blink.gif na o mokytoja sako aisku kad jis nutraukineja pamokas,ir del jo kiti vaikai negali susikaupti g.gif ,tai va.....nezinau kaip jam paaiskinti kad per pamoka privalai buti susikaupes ir dirbti????????

Gal vaikas hiperaktyvus? Internete daug patarimų yra, pvz. čia (tik ten parašyta, kad tai sutrikimas visam gyvenimui, o aš kitur skaičiau, kad jis išaugomas mirksiukas.gif). Ir SM forume yra tokia tema. Mano dukrų klasėje irgi yra toks berniukas, kuris visiems trūkdo per pamokas (kalba, vaikšto, valgo bigsmile.gif), bet šiaip nėra blogas arba piktas. Bet mokytojoms nelengva su tokiais doh.gif.
Atsakyti
na,mano penktokas ir toliau neša pastabas verysad.gif Ir vis tos pačios-juokėsi, juokėsi,juokėsi... lotuliukas.gif Šiandien klausiu-tai kas tau juokinga buvo per tą civilinę saugą?o jis paskoja-klasiokas pasakojo,koks gali būti nelaimingas atsitikimas-sprogo stalas ir kurmis išlenda doh.gif O jį tokis juokas suėmė doh.gif doh.gif doh.gif NA ir kaip jį už tai bart ar moralizuot gali?Džaiugiuosi tik tuo,kad mokosi 10-9, ir nėra iš tų piktybinių, kur tyčia trukdytų...Pas jį gal juoko kauliukas ne vietoj, manau,nebeturėčiau taip skausmingai reaguot į tokias pastabas? g.gif
Atsakyti
Nemanau, kad reikia bausti... Pati siandien prisidirbau, labai bijojau, kad tetis bars, bet visgi nebare. Labai graziai pasnekejo su pavyzdziais kurie mane prajuokino lotuliukas.gif nu ir va nusprendziau dabar nesielgti taip del ko tetis buvo pakviestas i mokykla. Bent jau mane grazios kalbos veikia labiau nei riksmai ir pan...
Atsakyti