Šiandien pagaminau netikrą Šepardo pyragą
Šepardo pyragas su vištiena
500 g vištienos ar kalakutienos filė
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 g pievagrybių, supjaustytų riekutėmis
1 v. š. miltų
1 v. š. garstyčių
200 ml neriebios grietinėlės
druskos
pipirų
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Sudėti paukštieną, supjaustytą nedideliais gabaliukais, ir pievagrybius, apkepti, kol mėsa nebebus rausva. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti grietinėlę ir virti, kol padažas pradės tirštėti. Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus.
P. S. naudojau kalakutienos guliašą... Buvo tikrai labai skanu
irgi su kalakutiena, nu labai liuksiskai gavosi, darbo nedaug, o patiekalas gavosi labai skanus
zodziu, mano isbandyti mesos apkepas, makaronu lizdeliai ir Shepardo pyragas su vistiena vienas u zkita geresni ir visi labai skanus