Įkraunama...
Įkraunama...

LVA studentai

mergickos padekit ar kas yra baugusios kauno veterinarijos akademija?gal yra is pazystamu kurie mokose ten?koks vaizdas?
Atsakyti
Aš baigiau. Ir dabar keletas mano pažįstamų studijuoja veterinarinę mediciną. Aš irgi baigiau veterinarinę mediciną. Normalus tas vaizdas, kai kuriems atrodo "ne lygis" (pati esu tą girdėjusi, kad be reikalo su tokiais atestato pažymiais ten nuėjau studijuoti, kad esą daug iš kaimo, kad dauguma tinginių susirinkę, nes kitur įstoti šanso nebėra..). Aš pasirinkau norėdama ,
"iš pašaukimo" ir gerai pasvarsčiusi. Mokslas visgi netrumpas, gyvenau Vilniuje, o važinėti kasdien teko į Kauną. Mokytis reikėjo nemažai, paskaitos, o juo labiau laboratoriniai darbai privalomos, buvo visko..lengviau, sunkiau, kaip ir visur wink.gif Dabar jau dirbu ir džiaugiuosi savo specialybe. O kas per problemos? Kodėl toks klausimas kilo?
Atsakyti
norima specialybe bet kaskaip baime kad poto nebus darbo.idomu buvo ar sunku ten taip mokytis vistiek ilgi mokslai laukia.kaip darbas?sunkiai susiradai?uzdirbama normaliai?
Atsakyti
Ar sunku mokytis? Kaip ir visur..bet palygint su Vilniaus universitetu (o palygint turiu pilną tam teisę), tai dėstytojų "išsidirbinėjimo" mažiau, kažkaip atsakingesnis požiūris tiek į studentą, tiek į pačias studijas (gal man taip tik atrodė?). Dabar kiek žinau mokslas trunka 5,5 metų, t.y. 6 kursai ir įgiji bakalauro diplomą..Yra sunkių dalykų, kur dėstytojai griežti pvz. pat.anatomija, histologija, klinikinė diagnostika, pat. fiziologija...nemažai reikėjo galvelę pasukti ir su bent 3 rūšimis chemijos, farmakologija, bet tai nėra kažkas tokio..Mokytis tai reikės, galima nusiteikti, nes būdavo dienų, kai reikėdavo laikyti ne vieno dalyko koliokviumus, jų būdavo kiekvieną savaitę..Nežinau kaip dabar, bet kai aš studijavau sesijų nebuvo, mokslas buvo "ciklinis"..kelis dalykus mokiniesi atitinkamą laiko tarpą ir po to laikai egzus. Valstybiniai egzai prasidėjo nuo antro kurso, viso berods buvo gal 7..Diplominio rašyt nereikia..Atlieki praktiką (gale visų studijų ir kasmet po mėn. kur susitari, vasarą..), būni išsilaikęs valstybinius reikiamus egzus iš anskčiau, tada laikai teorinį egzą iš visų dalykų (kurių per 5,5 metų buvo valstybiniai)..ai tvarka tokia, kažkaip ten grupių seniūnai traukia lapelius, koks egzas tą dieną bus, o tada jau kiekvienas atskirai dar traukia savo paskutinį gyvenimo bilietą laugh.gif Nebepamenu jau, taigi jau 4 metai baigia prabėgti laugh.gif na ir žinoma, valstybinis praktinis egzaminas (kaip kam papuola..man teko garbė klinikinė diagnostika..atvedė arkliuką, tu jį tiri kiek nori, po to pasakoji ką "radai", rašai gydymą, jį pagrindi ir viskas, mano draugė pvz. laikė praktiį chirurgijos egzą, kitas grupiokas laikė maisto sanotarijos egzą..kasdien paskirsto po 4 -5 ir tiek žmonių laiko egzą....). Taigi baigiamieji yra du pagrindiniai egzai: teorinis ir praktinis.
Darbą radau po 1,5 mėn. nuo baigimo. Iš pradžių mokiausi ir dvi savaites dirbau už ačiū ir po to jau prasidėjo tikras darbas už minimalią algą. Čia kaip kam pasiseka. Iš mūsų grupės, pagal specialybę nedirba tik viena moteris (nes pati matyt nelabai dirbti ir gali ar nori..), visi kiti dirba pagal specialybę ir labai įvairiai: kas gydomąjį darbą, kas valst. tarnyboje, kas vet.farmacijos srityje..Manęs neklausk. Man labai gerai sekėsi su darbu, dabar turiu jau trečią ir šis kartas nemelavo. Darbas labai patinka, alga palyginti didelė (nežinau kiek didelė ji būtų tau..) ir išvis nesigailiu.
O beje, kur dingo Iva su atsakymais wink.gif ..Ei, panelyte, padėk gi..Aš jau baigiu pamiršti, kas ir kaip ten su ta LVA.. smile.gif Tie buvę "kirviai" dabar mano kolegos ir mano viršininkai..Ot gyvenimas smile.gif
Atsakyti
Cia truputi ne i tema, bet gal idomus bus pastebejimas: mano vyro mama medike (gydytoja dermatologe). Ji mokslus baigusi Airijoje Dubline. Ji man pasakojo, kad norejo stoti i veterinarija, bet ... tuo metu, pasirodo, ten buvo didele lyciu nelygybe ir i veterinarija priimdavo tik vyrus. Ji dukart stojo ir jai buvo pasakyta, kad daugiau nebandytu, nes be reikalo gaista laika... Tai tada nuejo mokytis "zmoniu medicinos" g.gif.
Atsakyti
Kai aš stojau buvo beveik 50/50..kai baigėm, tai merginų buvo išlikę daugiau, nei vaikinų ...dabar gi beveik vien mergos, o dėstytojai dauguma pagyvenę..tai matyt atsigavo ,sužydėjo, jau "mano laikais" sakydavo, kad gera miela malonu dirbti.. laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Rasma as cia, tik dabar pamaciau tema wink.gif tik tu jau parasei viska, plius dar tavo atmintis sviezesne gi rolleyes.gif as irgi pagal norejima pasirinkau ir nesigailiu
man ten labai patiko ir mokytis ir siaip va tik anglu tikra zertva buvo, bet ir neejau pas ja, o kai patinka mokytis tai ir nera sunku. bet kad destytoju issidirbinejimo nera tai faktas ( isiskyrus kaip minejau tos anglistes), jeigu moki joki problemu

O siaip man mokslai veterinarkei netrukde gauti papildomai dar ir kita specialybe.
o su destytojais iki siol bendrauju smile.gif ir vyras baige ta pati, va tik jis dirba pagal specialybe klinikini darba ir o as dabar kai i Vilniu atsikraustem dirbu pagal kita , bet ne del tu prizasciu kad nera kur isidarbint vet.gyd.
Atsakyti
sendiena buvo lva atviru duru diena na vaizdas visai nieko visi mandagus smile.gif
Atsakyti
Jei man dabar reikėtų rinktis, aš dar labai gerai pagalvočiau ką pasirinkti ar veterinarinę mediciną ar veterinarinės maisto saugos studijas wink.gif Kai aš stojau mokytis, tai tokio dalyko dar nebuvo..taigi baigiau veterinarinę mediciną ir net nesitikėjau, kad realiai dirbsiu visai negydomąjį darbą... Svajojau apie baltą chalatą ir dėkingus gyvūnėlių savininkus už sutektą pagalbą laugh.gif
Dabar labai rūpinamąsi maisto sauga, tai privalu iki įstojant į ES ir jau įstojus..taigi nemažos perspektyvos (bent jau man taip atrodo), o antra - labai įdomu ir naudinga.. Juolab, kad mokina ir visą tai, ką mokino mus, tik gal labiau studijų programa orientuota į darbą susijusį su maisto sauga. Man dabar tokios studijos būtų pravertę..Aišku, aš jau žinau, kas ir kaip, jau šiokia tokia darbinė patirtis (galima sakyti vis labiau primirštu farmakologiją ar ligų etiologiją, taigi kaip gydomosios vet. medicinos specialistė "degraduoju" po truputį..)..

Įdedu nuorodą apie naują studijų programą. gal jau matei Lyza, bet šiaip jei kažką galvoji, gali pasvarstyti įvairius variantus wink.gif
http://www.lva.lt/fi...ju-programa.pdf
Atsakyti
As irgi parasysiu smile.gif..
Mokiausi LVA 1,5 metu... Na bet as jau nuo 8 metuku zinojau, kad butent ten ir mokysiuosi...
Bet taip jau susikloste gyvenimas, kad teko biski atideti ten mokymasi...
O siaip ten visi destytojai labai faini iskyrus man ziauriai nepatiko anatomijos destytoja (tokia blondinka amzinai susuktu kuodu bastydavosi, o jei jau pamatydavai ja palaidais plaukais tada zinok pas ja gera nuotaika laugh.gif ..)..
Bet va dabar mokausi buivydiskese veterinarijoje irgi, kai baigsiu cia varysiu vel i akademija ir tikiuosi si kart man niekas nepamaisys man ten baikti biggrin.gif ..

Ale as gyvenau UK pora metu ir kiekvienas isgirdes, kad pries tai mokiausi veterinarijos budavo tokie nustebe.. Pas juos tai labai brangiai apmokama specialybe ir labai gerbiama... As tikiuosi kai as ja baigsiu ir pas mus prades ji buti gerbiama ir gerai apmokama unsure.gif ..
Nors pati matyt bandysiu kazka savo atidarineti rolleyes.gif ..
Ech tos svajones ...
Atsakyti
o tai kur geriau mokintis : buivy smile.gif diskese ar Lietuvos veterinarijos akademijoje?
Atsakyti
sveikos smile.gif

na, visu pirma, tai yra lietuvos, o ne kauno vet. akademija smile.gif sutiksiu su tom, kas sako, jog butent cia yra pagarba studentui, i ji ziurima kaip i zmogu (zinoma, jei tu pats esi savo vietoj). bet is tiesu, mokslams reikia nusiteikti, nes ju daug, jie ilgi, intensyvus ir reikalauja ne tik geros galvos, bet ir istvermes, nes nera lengva pastovet kelias val. saltam anatomikume pjaustant koki prasmirdusi lavona, nes ju visokiu buvo ir visus reikejo issinagrinet ir is ju mokytis. po to kitas etapas - gyvu gyvunu operacijos po narkoze, kas irgi ne visiem buvo lengvas darbas, buvo ir alpstanciu. o kur dar laborai, visokios chemijos, farma, klinikines disciplinos. manau, kad ten iki siol mokomasi ciklais, tik vienas dalykas pasikeites - nebelaiko paskutinio valstybinio praktikos egzo, o vietoj to raso diplomini darba.

darbo pagal specialybe visada bus, ne ji be galo plati. jei apie vet. maisto saugos studijas - taip, pasirinkimas neblogas, bet reikes prisimint, kad tai ne vet.gydytojai, taigi diplomas siauresnis, tai ir sansu isidarbinti maziau. nors, aisku, ten jie turetu maziau lavonu per mokslus turet...

zodziu, reik nusiteikt, jog studijos bus ilgos ir tikrai nelengvos, nuolat koliai ir valstybiniai egzai, "na ura" nepraeis, cia ne vadyba, o gamtos mokslas, kur bus daug praktikos ir paskaitu. reikes "perlipt" per save, nes bus kraujo, lavonu, laboru su gyvunais, operaciju, budejimu klinikose, meslo ir daug stambiu gyvuliu aplink.
taip, merginu pradedant buna 50/50, baigiant - 70/30, nes daug vaikinu dar nubyra.
pliusai: tai praktine, daug kur pritaikoma ir gerbiama (ypac - uzsienyje) specialybe. gera atmosfera akademijoj, barakuose, tarp kursioku.
minusai: ilgos, sunkios ir pakankamai specifines studijos (tikrai reik turet galva ir kantrybes) ir mazos algos darbo pradzioj (ar tai privati klinika, ar tai valstybes tarnyba, kur sunku patekt). o jei tai klinikinis darbas - tai darbas visa para, nes gyvunai nuolat serga.

bendrai: jei tai tavo svajone nuo vaikystes - eiti verta, turint tiksla, cia galima pasiekt dideliu aukstumu.
jei ne - gerai pamastyt, ivertint, ar "perlipsi" per save. nes yra daug kitu specialybiu, kur galima pabaigus, dirbt su popieriais.

sekmes smile.gif

Atsakyti