Įkraunama...
Įkraunama...

Margenis

Na taip smile.gif bobulės daug metų pelargonijas augina, aš sprigę irgi kaip daugiametę auginu, o vat dėl surfinijų abejoju, ar jos sugebėtų per žiemą kambary augti/išgyventi. Todėl man margenis irgi daugiametis.. smile.gif
Atsakyti
Surfinijos lygiai taip pat. Bet šios visos gėlės vadinamos vienmetėmis. Jos auga tik metus. Norint, kad augtų ilgiau, reikia specialiai kažką daryti - ar tai sėklas nuimti ir kitamet pasėti, ar prisiskinti šakelių, jas įšaknydinti ir turėti naujus augalus. Bet tai jau nauji augalai. Daugiametis, kuris pats, be jokio kišimosi (išskyrus uždengimą) kiekvieną pavasarį tvarkingai iš naujo užauga. Ar ne taip? g.gif
Atsakyti
Na bent jau sprigė ir margenis tai be jokio įsikišimosi per žiemą kambary auga ir nemiršta ir visų lapų nenumeta. ir iš tų pačių šaknų auga, tik dekoratyvumo sumetimais apkarpoma pavasarį. Na pelargonijos miega žiemos miegu, bet irgi iš tų pačių šaknų atauga. Tai kaip ir nenauji augalai. Sakyčiau daugiamečiai. dar fuksijas pridėčiau į sąrašą smile.gif Na, kad visi šitie augalai, jeigu auginami lauke, pas mus nesugeba peržiemoti, tai galima traktuoti kaip vienmečius lauko augalus arba daugiamečius balkonų/terasų/kambarinius augalus. Bet pagal prigimtį tai daugiamečiai, jei pagalvoti kaip auga savo gimtinėse.
Atsakyti
Na gal ir taip g.gif
Atsakyti
MAn atrodo, kad daugiametis- as is darzelio laiku atsimenu rubineje visuomet margenis augdavo.
Atsakyti
Aš iš Dibleys: pirkau streptokarpus. Tai jie turi ir margenių kolekciją: http://www.dibleys.c...Coleus__65.html
Biški tik nuotraukas galėtų sudėti gražesnes, bet galima užsisakyti nemokamą katalogą, tai ten geresni paveiksliukai. (ale kokios ten karališkos begonijos... rolleyes.gif vis pavartau katalogą ir pasvajoju..)
Atsakyti
tai va kaip jis atrodo doh.gif auginau ir as toki smile.gif is mokyklos buvau pasivogusi doh.gif bet nepavyko man jo grazaus uzauginti, tai ir padejau jam nusibaigti blush2.gif bet tai buvo senai ir neteisybe ax.gif pirma karta girdziu, kad jie ir lauke auginami ax.gif gal reiktu pabandyt antrakart g.gif ar siemet dar ne per velu? 4u.gif g.gif
Atsakyti
Na taip. Margeniai, sprigės, fukcijos ir pelargonijos pas mane auginamos vazonuose ir kuo puikiausiai po kelis metus. ax.gif Va pelargonija tai kad taip nepamelavus.... iš bobulės paveldėjau, tikrai daug metų tam pačiam vazone, neatjauninta, neapkarpyta, net nepersodinta.... blush2.gif Ale va žydi net apsiputojus, nebežino kaip išsidirbinet daugiau rolleyes.gif O dėl sprigės tai net nustebau kad "vienmete" vadinama... blink.gif Taip kad manyčiau kad tos gėlės yra daugiametės (pagal prigimtį) , tiesiog mūsų klimate neišgyvena žiemą. Jaunas , "pirmametis" augalas žinoma dekoratyviau atrodo, vešlesnis ir žydi gausiau bet dėl tos priežasties nurašyt į vienmečius irgi nelabai schmoll.gif
Atsakyti
valio, reiskia ir as spriges laikysiu kambary thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tokios jos fainulkos mazos, bet zydi ir zydi ax.gif kaip gerai, kad suzinojau, kad nereikia ju marinti clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Tada drąsiai į namus galit neštis ir petunijas bei surfinijas smile.gif
Atsakyti
Tai vat ir įdomu ar tikrai petunijos ir surfinijos gali peržiemoti namie? Aš kažkaip per miglą atsimenu vieną kartą kažką bandžiau, bet kad išsilaikytų neatsimenu. unsure.gif
Atsakyti
Tikrai gali. Šitaip jos ir dauginamos (surfinijos). Motininės laikomos per žiemą, paskui iš daigelių užauga. O šiaip, jei nedauginant, pavasarį apkarpyti reikia, atželia ir gražu. Bet man visos tos gėlės namie kai auga, tikrai negražiai atrodo. Išstypsta, nežydi. Kiek kartų kokią sprigę bandžiau namie augint. Lauke taip gražu, o namie nėra ką lyginti - skurdus augalas.
Atsakyti