Įkraunama...
Įkraunama...

Naudojimosi ribų nustatymas, sklypo dalinimas

Kaimynai apskundė statiniu inspekcijai kad namas pastatytas be projekto.

Buvo atvykes geodezininkas, pažiūrėjo kad musu sklypo ribos atitinka kadastrinius  matavimus,  bet negalime pradeti daryti geodezijos kadangi trukdo kaimynu statinys.

Mus labiausiai baugina, kad savininkui teks nugriauti nama. Ačiū už Jūsu atsakymus.  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(chiotka @ 2017 09 25, 18:47)
<p>Kaimynai apskundė statiniu inspekcijai kad namas pastatytas be projekto.</p><p>Buvo atvykes geodezininkas, pažiūrėjo kad musu sklypo ribos atitinka kadastrinius  matavimus,  bet negalime pradeti daryti geodezijos kadangi trukdo kaimynu statinys.</p><p>Mus labiausiai baugina, kad savininkui teks nugriauti nama. Ačiū už Jūsu atsakymus.  4u.gif </p>


Ar teisingai supratau, kad jūsų sklype, kuriam yra atlikti geodezniai matavimai, stovi kaimynų statinys? O jūsų namas irgi neįteisintas?
Koks konkrečiai statinys: kaimyno tvora, ar dalis kaimynų namo stovi jūsų sklype?
Ar yra atlikti kaimyninio žemės sklypo geodeziniai matavimai?
Kada atikti jūsų žemės sklypo geodeziniai matavimai? Ar jie įregistruoti Registrų centre?
kada jūsų sklype esantis jūsų namas pastatytas?
Čia sodų bendrija? Miestas ar kaimo vietovė?
Ar statinių inspekcijos atstovai buvo atvykę patikrinti? Ar žemės sklypo ribas tikrino jūsų matininkas?
Kadangi labai daug nežinomųjų, todėl bent minimaliai patarti, reikalinga informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 26 rugsėjo 2017 - 08:57

Sveiki,

Sklypas nėra mūsų, mes norime jį įsigytį.

Geodeziniai matavimai neatlikti ir namas neįregistruotas, namas pradėtas statyti 1991m ir jis nebaigtas, nuo 2000 metų ten niekas nieko nedarė.

Pusė kaimynų pirties stovi mūsų sklype. Kaimynas neturi geodezinių matavimų.

Sodų bendrija, statinių inspekcija buvo atvykusi ir nustatė, kad dalis pirties stovi mūsų sklype, bet kadangi tai pirmos grupės nesudėtingas statinys, skundą nutraukė. Kreipėmės į NŽT jie turi nusiųsti pirmą įspėjimą dėl pirties nugriovimo.

Mūsų matininkas buvo atvykęs ir tikrino ribas, per regia.lt labai aiškiai matosi jog pusė pirties yra mūsų perkame sklype:(

Atsakyti
Iš jūsų atsakymų taip ir nesupratau, ar jūsų norimo pirkti žemės sklypo geodeziniai matavimai atlikti bei įregistruoti Registrų centre ir neatlikti tik gyvenamo namo matavimai, ar nėra geodezinių matavimų nei jūsų norimam pirkti sklypui, nei namui. Taip pat neparašėte, jei perkamo sklypo geodeziai atlikti, kada jie buvo atlikti.
Jei jūsų norimo pirkti žemės sklypo geodeziniai matavimai atlikti, įregistruoti registre, jūsų norimo pirkti žemės sklypo kadastrinių matavimų byloje yra kaimyninio sklypo parašas, tuomet turite teisę reikalauti, kad jis nugriautų savo pirtį, nes statė neatlikęs savo žemės sklypo kadastrinių matavimų pagal savo vidinį įsitikinimą, o ne pagal dokumentus. Nepavykus gražiuoju, tenka kreiptis į teismą. Bet tada kaip taisyklė kita pusė (kaimynas) pradeda ginčyti, kad buvo blogai atlikti jūsų ketinamo pirkti žemės sklypo kadastriniai matavimai (t. y. nėra jo parašų, matininkas jo tinkamai nesupažindino, klastojo faktus, atvežė pasirašyti dokumentus, o riboženklių nėra ir pan.). Tokio pobūdžio bylos baigiaisi gana įvairiai, nes visų bylų faktinės aplinkybės labai skiriasi. Dažnai teisme paaiškėja, kad matininkai nepranešė kaimynui apie matavimus, kad sklypo riba nesutampa su sklypo riba, kad kaimyno parašas suklastotas ir pan. Tokiu atveju teismas ne įpareigoje nugriauti statinė, o panaikina jau atlikto žemės sklypo matavimus.
Taip pat nėra aišku, ar jūsų sklype 1991 metais statyto statinio atstumai iki sklypo ribos išlaikyti. Ar buvo bent kokie pradiniai dokumentai šiai statybai.
Iš esmės nepatarčiau pirkti tokio sklypo, nes tai užprogramuotos problemos, bylinėsitės ne metus ir ne du 
Taip pat nesupratau, prie ko čia NŽT, nes NŽT neturi nieko bendro su statinių statyba. Jie tikrina, ar teisingai nustatytos žemės sklypo ribos, ar matininkas kompetentingai atliko savo darbus. Statinių inpekcija turi teisę kreiptis dėl nelegalios statybos į teismą, o NŽT visiškai dėl statinių ne prie ko. Jeigu statinys stovi konkretaus asmens sklype, tai tik žemės sklypo savininkas ir gali (nepavykus gražiuoju) kreiptis į teismą dėl kaimyno pastatyto statinio pašalinimo.
Atsakyti

Supratome kad vilties mažai. Ačiū už atsakymus :4u:

Atsakyti
QUOTE(chiotka @ 2017 09 27, 09:57)
<p>Supratome kad vilties mažai. Ačiū už atsakymus 4u.gif
</p>


Aš tik nelabai suprantu, kodėl jums kaimyno statinys trukdo rengti sklypo geodezini.

Yra nurodyta, kad žemės sklypas negali būti formuojamas per statinius, bet jeigu jis yra pripažintas nelegaliu, kodėl tai tūrėtų trukdyti?

Jei geodezininkai atsisako rengti, kitu ieskokite.
Atsakyti

Čia būtų nuostabu jeigu mes galėtume pasidaryti geodeziją dar ir esant tai pirčiai, Mūsų geodezininkas tokio varianto nesiūlė ir mes net minčių tokių neturėjome, kad taip galima padaryti.. :blink:

Ačiū Jums labai! Bandysim  konsultuotis su kitais geodezininkais, jeigu kas turite ką pasiūlyti, labai lauksime :4u:

Atsakyti