QUOTE(kovinukė @ 2008 12 19, 21:43)
bet as noriu, kad minksti gautus, ka reikia daryti? tik nesijuok

Nedėk sviesto, jei nori minkštų. O šiaip aš kasmet pagal Lašišos receptą kepu šližikus, jėga gaunasi. Sviesto nededu, nes mėgstam minkštus. Kepu 350 f apie 10-12 minučių.
Stai tokis Lasisos receptas:
ŠLIŽIKAI
30g mieliu,500g miltu ,0,5 stiklines pieno ,2 kiausiniai,100g sviesto arba margarino,(jaigu norit ,kad slizikai butu traskus,jai minksti nereik sviesto) ,aguonu,trupti druskos.
Mieles uzpilti siltu pienu ir cukrumi ir palaikyt siltai ,tada i isburbulevuses mieles supilti silta piena ,sudeti isplaktus kiausinius , sviesta ir daly miltu viska ismaisyta tada dedasi druska ir cukrus ir likusi dalis miltu ,isbrinkytos aguonos ( uzpilti aguonas verdanciu vandeniu ir palaikyt uzdengus kol atves) viska gerai isminkyt ir pastatyt siltai 2val kol pakils tesla ,cukraus det pagal skoni,jai norit kad butu gerai saldus reik det daug cukraus,tesla turi but labai saldi iskepus bus gerokai maziau saldi nes mieles "suvalgo" cukru" Sitas lietuviskas receptas.
Sausų mielių 7 gr. = 21 gr. šlapiųLašisos irgi:
Amerikoniskas receptas sliziku darbo eiga ta pati tik proporcijos skiresi
1/4 silto vandens (mielem uzpilti)
1pok mieliu
3/4 puodelio silto pieno
1puodelis cukraus
1 isplaktas kiausinis
1/4 arbatinio saukstelio druskos
1 puodelis miltu ( geriausia naudoti ceresota rusi)
visus produktus ismaisyti ir dadeti dar:
2 1/2 puodelio miltu
1/4 puodelio crisco istirpinto
plikytu aguonu 1/3 puodelio (galima det daugiau ar maziau,kaip kam patinka)
Atkelta iš senos temos čia
http://www.supermama...t29771-500.html