Įkraunama...
Įkraunama...

Alus alutis

Apklausa: Geriausias alus yra: (498 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Kodel manai kad aluje yra chemijos?
Atsakyti
Mėgstu ir dar kaip, vasarą atsigaivinimui, žiemą prie židinio atsigėrimui wub.gif Gėėėėris bigsmile.gif

Atsakyti
man tai d'light'as irgi kazkaip labiau negu alus smile.gif
Atsakyti
Nesu didele alaus megeja, bet kartais uzsimanau stiklines salto utenos alaus ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkis pilkis-lapė snapė @ 2008 12 17, 23:08)
Kodel manai kad aluje yra chemijos?

todek kad taip yra,svyturys ir utenos alus pagaminamas per para laiko pridedant i juos chemijos,tikras alus yra verdamas 21 para
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 12 18, 22:33)
todek kad taip yra,svyturys ir utenos alus pagaminamas per para laiko pridedant i juos chemijos,tikras alus yra verdamas 21 para

o koks lietuviskas alus "be chemijos"? niekada anksciau nesusimasciau apie tai.... ax.gif nors lietuvisko pastaruoju metu jau ir nebegeriu, juolab kad ir kainos kone susilygino su uzsienietiskais, kuriu tikrai skanesniu buna..
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 18, 23:04)
o koks lietuviskas alus "be chemijos"? niekada anksciau nesusimasciau apie tai.... ax.gif nors lietuvisko pastaruoju metu jau ir nebegeriu, juolab kad ir kainos kone susilygino su uzsienietiskais, kuriu tikrai skanesniu buna..

mazu alaus daryklu be chemijos,pvz bravarijos,jovaru,hbh juozo,busimo vasaknu dvaro

lietuvos didieji aludariai labai nenoreiai isisliedizia gera uzsienini alu,nes bijo konkurencijos,dabar kai dazniau pardejau gert uzsienini alu ir virta 21 para tai i vienos paros gaminimo alu net ziuret nesinori
Atsakyti
daznai alaus negeriu, bet kartais baltas su citrina labai skanus bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Baltas, Calsberg'as arba D-light (troskuliui numalsint) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2008 12 19, 07:33)
mazu alaus daryklu be chemijos,pvz bravarijos,jovaru,hbh juozo,busimo vasaknu dvaro

lietuvos didieji aludariai labai nenoreiai isisliedizia gera uzsienini alu,nes bijo konkurencijos,dabar kai dazniau pardejau gert uzsienini alu ir virta 21 para tai i vienos paros gaminimo alu net ziuret nesinori

Labai idomu! esu alaus megeja, tad noreciau placiau tuo pasidomet. gal turi kokia nuorodele? ar cia is praktikos apie ta "alaus chemija" zinai? Idomu, ar uzsienietiskas irgi buna toks per para pagamintas? Nu man dauguma uzsienietisko patinka, o va kokio svyturio is vis nebegaliu gert, kazkoks ne toks schmoll.gif
Atsakyti
niekur pasaulyje nera per para pagaminto alaus! optimizuojant procesus alaus gamybos cikla galima sutrumpinti iki keturiolikos paru. aluje chemijos tiek pat kiek ir piene smile.gif Kolekcioniere siuo klausimu turite klaidingas zinias. uzsienietiskas alus negali buti geresnis uz LT nes butent pagal uzsienio alaus daryklu patirti alus gaminamas pas mus.
Atsakyti
QUOTE(vilkis pilkis-lapė snapė @ 2008 12 21, 00:02)
niekur pasaulyje nera per para pagaminto alaus! optimizuojant procesus alaus gamybos cikla galima sutrumpinti iki keturiolikos paru. aluje chemijos tiek pat kiek ir piene smile.gif Kolekcioniere siuo klausimu turite klaidingas zinias. uzsienietiskas alus negali buti geresnis uz LT nes butent pagal uzsienio alaus daryklu patirti alus gaminamas pas mus.

ka reiskia "negali buti geresnis"? aisku, kad gali, nes nebuna viskas vienodai gerai - vieni produktai buna geresni uz kitus. zinoma, yra ir tokio uzsienietisko alaus, kuris gali buti prastesnis ir uz pati prasciausia lietuviska alu. bet cia manau kalbama apie tarptautini pripazinima pelniusias alaus rusis, kurios pardavinejamos tiek Lietuvoje, tiek visam pasauly. Ir ta leme manau alaus kokybe.
o svyturi anksciau ir pati megau, bet labai nusivyliau. Manau, kad bent jau svyturio ekstra kokybe tikrai suprastejo. o yra buve ir taip, kad vyrui teko nesti atgal i parduotuve pradaryta buteli ir likusia 4 butelaiciu pakuote - skonis buvo toks slykstus, kad neimanoma gerti, nors galiojimo laikas ir geras. Tai net rimi pardavejos nesispyriojo ir pekeite.
Papildyta:
Beje, Kolekcioniere, gal turejai omeny tai, kad siekiant sutaupyti laiko ir kitu sanaudu alus daromas koncentruotas, o paskui skiedziamas iki norimo stiprumo, o tada dar pridedama skoni, spalva ir putojima gerinanciu medziagu? kazka apie tai esu girdejus... Neva ypac vasara, kai isauga alaus suvartojimas, butent del to suprasteja alaus kokybe.
Atsakyti