Įkraunama...
Įkraunama...

trimetinis "sumazejo"

Benui 2 metai ir 10 men, jis beveik viska sugeba padaryti pats - valgyti, nusirengti ir apsirengti, nueiti i tualeta, taciau po brolio gimimo jam uzeina "sumazejimo" priepuoliai, kai jis nieko "nemoka" ir "negali". Suprantu, kad cia todel, kad Benas nori gauti demesio ir buti globojamas kaip ir mazas brolis. Kaip galiu padeti jam vel "uzaugti"?
Atsakyti
Nors as ir ne vaiku psichologe, bet girdejau fainus patarimus gimus antram vaikui. Jei vyresnysis vel nieko nemoka, ima soske, nori miegot leliuko lovytej... leiskit jam tai.... tegu kazkiek padaro....
Ir jam girdint kalbekit "Oi kaip gaila, kad tu jau vel (dar) maziukas... taip norejau pasiimt tave kartu i cirka (kina, teatra, miesta, parduotuve) pasivaiskciot.... bet tu dar mazas...negalesi..."
Zinokit veiksminga... tuoj "uzaugs" clap.gif
Zinoma ka pazadate- PRIVALOTE vykdyt (nu cirkas, teatras ir t.t.)
Be to.... kai tik galit- iseikit paisvaiksciot TIK DVIESE su vyresneliu.... kalbekit, turekit paslapciu, pasidziaukit, kad jis jau didelis ir tau smagu kartu su juo.... Elkiteskaip suauges su suaugusiu.... wink.gif
Atsakyti
O ka daryt, kai 2,5 m vienturtis vaikas nori buti mazu: kad laiptais uznestum (sunku jam matote),, kad pamaitintum, kad kelnes numautum, aprengtum, nurengtum, pakeltum ir t.t. Viska daryti moka pats (darzelyje ar paliktas su svetimais neturi jokiu problemu), bet namie - "maziukas". Ir kas keisciausia - demesio jam tikrai netruksta. Bandziau ir geruoju, ir pagyrimais skatinti, ir gudrumu ir pykciais. Niekas nepadeda. Kodel?????
Atsakyti
Ka gi, pastebiu ir as ta pati su savo sunum, o ka daryt ???? nzn sad.gif
Atsakyti
Aš pilnai pritariu Piponės patarimams.
Jeigu vaikas dėl kažkokių priežasčių nori būti mažiukas, vadinasi jo gyvenime jam kažkas yra sunku ir reikia truputėlį "regresuoti" (taip vadiname vaiko grįžimą į šiek tiek ankstesnę raidos stadiją), kad pasisemtų jėgų, gautų palaikymo ir galėtų įveikti iškilusią raidos užduotį ar sunkumą.
Tai toks bendras paaiškinimas. Kodėl taip elgiasi konkretus vaikas, reiktų detalesnio tyrimo.
Atsakyti
Mano viresniai mergaitei bus si menesi 10metu,ji tap pat elgesi kaip mazyte,jai ipilk,paduok,atnesk....tt Gal prais ,nezinau.Pavydi taip pat,sako kad mes jos nemylim.
Atsakyti
Musiskis kazkaip nesumazejo gimus broliui. Buvo kazkokia keista reakcija, net nezinau kaip ivardinti, bet kai priprato vienas prie kito, tai dabar turbut kitaip ir neisivaizduoja.
As irgi manau, kad vaikui galima leist pabut mazu, nuo to blogiau nebus. va, jei tai tesiasi jau kuri laikas, tai tada cia gali buti kaltos psichologines problemos - svarbiausia turbut - demesio trukumas.
Atsakyti
pas mane siuo metu ir karastrofiska situacija seimynoje, su vyresneliu visai jau nesusitvarkome, ir tikrai atrodo pasidare toks maziulis, o kartais tai jau net visai nusisneketi pradejo g.gif , nors siaip broli tai myli, nors is pradziu manem bus ojojoj kaip negerai, nes sake nemylesiu, man nereikia to brolio ir dar baisesniu dalyku buvo prisnekejes, o pirmas dvi dienas po gimimo is viso vaika buvo uzpuolusi depresija, darzelyje aukletojos sake, kad net nevalge visai ir be nuotaikos buvo. o as tam pagrindo tikrai nesukeliau, nes kai gime maziulis tai as pacia pirmaja diena kruvinom asarom prasiau, kad man atveztu vyresnelyji, nes ziauriai pasiilgusi buvau, ir man atrode nesugebesiu antram gimus tos visos meiles kuria skyriui vyresneliui padalinti dviems sad.gif . bet kaip dabar atrodo specialiai pradejo jis taip kvailai elgtis tai tikrai kartais pyktis toks suima mad.gif , tai ji pamaitink tai ji aprenk specialiai visur tempia guma, as to nemoku as ano nemoku, jau paskutiniu metu namie tokia tvyro atmosfera, kad mamka ant nuprotejimo slenkscio jau stovi, tevas irgi, o vaikas sau ir toliau kvailioja.
Atsakyti
Maniskei 6 metai buvo ,jai buteliuko reikejo ,soskes ,vezimelyje pagulet viska leidau bet jei geri buteliuka tai ir nera ciupsu .Jei soske tai ir pamperso reik (nupirkau dideli toki ),sako gaila vaikas kankinasi xi xi . Ir i vezimeli idejom ,per men isaugo smile.gif
Atsakyti
O MANO 3,5M DUKRYTE PRADEJO PER DIENA PO KELIS KARTUS KLAUSINETI MANES IR TECIO AR MES JA MYLIM IR PATI DAZNAI KARTOJA, KAD MUS MYLI. MES DAZNAI JAI IR BE PAKLAUSIMO PASAKOM, KAD MYLIM. KODEL JI TAIP TIKRINA? GAL BIJO, KAD GIMUS SESEI JI LIKS NUOSALEJE? g.gif JI SESUTES LABAI LAUKIA.
[COUNTDOWN=19,05,2004]
Atsakyti
Musu seimoje irgi tokia situacija, kad "sumazejimo ir padidejimo priepuoliai" baigia is kantrybes isvest. Jei bandai reikalo esme isaiskinti - negirdi ir po keliolikos minuciu vel to paties reikalauja, o jei trumpai pasakai, kad negalima, tai is karto asaros.
Kaip ivertint, ar didele psichologine trauma pirmas vaikas patyre gimus antrajam? Ar tokius 3-4 metu vaikus psichologai konsultuoja (kur reiketu kreiptis)?
Atsakyti
Ar didele psichologinę traumą patyrė, galima spręsti pagal vaiko elgesį. Galbūt tai geriau įvardinti ne trauma, bet stresu, kurį vaikas paprastai yra pajėgus įveikti. Žinoma, galite nueiti su vaiku psichologo konsultacijai.
Atsakyti