Įkraunama...
Įkraunama...

Policistozė

Sveiki. Prisidedu ir aš su savo klausimu. Prieš 2 metus ginekologė pasakė diagnozę - policistozė. Buvo išrašiusi kontraceptinių tablečių, tai mėnesinių ciklas susinormalizavo. Dabar vėl tas pats - mėnesį nesusergu (prieš 2 metus tas pats buvo), žinau, kad nesu nėščia. norėčiau tik paklausti - kokie dar gydymo būdai gali būti be kontraceptikų (jau labai nesinori jų gerti)?
Atsakyti
Esant policistinėms kiaušidėms nevyksta ovuliacija,sutrinka menstruacinis ciklas. Visa tai sąlygoja moteriškų hormonų pusiausvyros sutrikimą.O tai ilgainiui sukelia daug rimtų sveikatos sutrikimų-nevaisingumas,padidėjęs kūno plaukuotumas,padidėjusi rizika sirgti gimdos gleivinės,krutų vėžiu ir t.t.Todėl ir gydymas yra tik hormoninis.
Policistinių kiaušidžių sindromo gydymas priklausuo nuo to,ar moteris nori pastoti-tada skiriami ovuliaciją sukeliantys medikamentai.Jei moteris gyvena lytinį gyvenimą,bet pastoti nepageidauja-skiriama hormoninė kontracepcija,nes retkarčiais įvyksta atsitiktinės ovuliacijos.Jei moteri negyvena lytinio gyvenimo,skiriama pakaitinė terapija antros ciklo pusės hormonais.
Atsakyti