sveikos, pamenu mociute darydavo skrylius su spirguciu padazu, bet nezinau, ko jiem reikia ir kaip gamint. gal kas zinot?
Skryliam reikia tik miltu ir vandens. Galima ideti i tesla ir truputeli sviesto, bet labai nedaug, kad tesla butu minkstesne. O padazui apkepti spirgiukus, deti sauksta miltu ir pilti pieno, tiek kad nebutu nei per tirsta, nei per skysta, druskos. Arba vietoj miltu ir pieno deti grietines.
Taip pat i skryliu tesla galima ideti tarkuotu obuoliu, bet ne visiem patinka...
Bandyk, tikrai turetu gautis
Taip pat i skryliu tesla galima ideti tarkuotu obuoliu, bet ne visiem patinka...
Bandyk, tikrai turetu gautis

QUOTE(babumm @ 2008 10 14, 16:54)
Skryliam reikia tik miltu ir vandens. Galima ideti i tesla ir truputeli sviesto, bet labai nedaug, kad tesla butu minkstesne. O padazui apkepti spirgiukus, deti sauksta miltu ir pilti pieno, tiek kad nebutu nei per tirsta, nei per skysta, druskos. Arba vietoj miltu ir pieno deti grietines.
Taip pat i skryliu tesla galima ideti tarkuotu obuoliu, bet ne visiem patinka...
Bandyk, tikrai turetu gautis
Taip pat i skryliu tesla galima ideti tarkuotu obuoliu, bet ne visiem patinka...
Bandyk, tikrai turetu gautis

radau recepta toki : 1stikl vandens, 2 kiausiniai, 7 saukstai miltu, druska.
o tai kaip su tais kiausiniais, reikia ju?
as ju nemegstu daryti,o valgyti tai visai nieko.miltai ,ziupsnelis druskos uzpilam drungnu vandeniu,tik ne saltu
,su siltu lengviau susiminko.kartais idedu pakeli varskes.padazas,koki megsti. pigu ir skanu.


Skryliai su aguonomis
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla.Gerai išminkoma,plonai iškočiiojama3-4 cm dydžio kvadrateliais ir sūdytame vandenyje išverdama
Aguonos,nuplikomos ir palaikomos,kad išbrinktų.Paskui jos sgrūdamos.Įberiama cukraus praskiedžiamos trupučiu vandenio.Užpilamos ant skrylių.Prie skrylių aguonas galima duoti atskirai padažinėje.
Papildymas:skrylius galima valgyti su džiovintais grybais.juos reik išmirkyti išvirti.
Supjausčius juostytems pakepinti su svogūnais svieste įdedant grietinės.
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla.Gerai išminkoma,plonai iškočiiojama3-4 cm dydžio kvadrateliais ir sūdytame vandenyje išverdama
Aguonos,nuplikomos ir palaikomos,kad išbrinktų.Paskui jos sgrūdamos.Įberiama cukraus praskiedžiamos trupučiu vandenio.Užpilamos ant skrylių.Prie skrylių aguonas galima duoti atskirai padažinėje.
Papildymas:skrylius galima valgyti su džiovintais grybais.juos reik išmirkyti išvirti.
Supjausčius juostytems pakepinti su svogūnais svieste įdedant grietinės.
Aš kartais vietoj vandens pilu šiltą pieną ir dedu kiaušinių, jeigu neturiu šių dalykų tada būna tik vanduo
Ir taip ir taip skanu


skyliams darau tokia pat tesla kaip ir virtinukams o adazas irgi gali buti ivairus ir spyrguciai ir grietine susviestu

O pas mus į skrylių tešlą įtarkuojama dar kokia viena bulvė.Tada skryliai būna minkštučiai .Dar dedam kiaušinį, druskos, vandens ir miltų.

QUOTE(matre @ 2008 10 27, 12:26)
O pas mus į skrylių tešlą įtarkuojama dar kokia viena bulvė.Tada skryliai būna minkštučiai .Dar dedam kiaušinį, druskos, vandens ir miltų. 

aš net keleta įtarkuoju - mum patinka.
pirma karta girdziu apie bulve kad kas detu

jau buvau visai pamirsusi skryliu, juo darydavo mama, as pati niekad nedariua, nu jau siandien zinau kas bus pietu skryliai su spirguciais.
Mama darydavo taip: miltai kiausinis ir pienas. o jei neturedavo nei pieno nei kiauso,tai budavo tik miltai ir vanduo. ir taip ir taip skanu. Tik kai dedi kiausa, gal geltonesni buna.
Mama darydavo taip: miltai kiausinis ir pienas. o jei neturedavo nei pieno nei kiauso,tai budavo tik miltai ir vanduo. ir taip ir taip skanu. Tik kai dedi kiausa, gal geltonesni buna.