Įkraunama...
Įkraunama...

Troškiniai

Gal kas patars kokiu ingredientu ar prieskoniu idet i darzoviu troskiny, kad 'cinkelio' jam suteikt? Sian dariausi toki is bulviu, morku, cukinijos ir pomidoru, dar kepinto svoguno su cesnaku ant virsaus dejau. Prieskoniai: druska, kajeno pipirai, misinys sriuboms, saldzioji paprika ir truputis ciobrelio. Skanu, bet valgiau ir vis sukau galva, ko cia truksta, kaip cia patobulinus g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Radastelė @ 2014 08 26, 21:44)
Gal kas patars kokiu ingredientu ar prieskoniu idet i darzoviu troskiny, kad 'cinkelio' jam suteikt? Sian dariausi toki is bulviu, morku, cukinijos ir pomidoru, dar kepinto svoguno su cesnaku ant virsaus dejau. Prieskoniai: druska, kajeno pipirai, misinys sriuboms, saldzioji paprika ir truputis ciobrelio. Skanu, bet valgiau ir vis sukau galva, ko cia truksta, kaip cia patobulinus  g.gif biggrin.gif

mesos kukuliuku, pomidoru pastos deciau smile.gif
Atsakyti
dažnokai taisau va šitokį troškinį:
vištienos šlaunelių mėsa, svogūnas ir cukinija patroškinami
bet taip, kad cukinija gerai sukristu
jei turiu dedu šviežius pomidorus be odelės
arba džiovintų pomidorų
ir virtų ryžių
viską gerai sutroškinu
kartais skaninu grietine
Atsakyti
Pasidalinkite kokiu jautienos troskinio receptu moliniame inde.Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cikada7: 01 spalio 2015 - 02:37
Darzoviu ir mesos troskinys arba ka turiu po ranka, tas ir tinka biggrin.gif
Si karta dejau:
bulves stambiai pjaustytos, ant ju morkos, tiek kad uzklotu bulves, paskui kopustas, zalias farsas, cukinja, ja pjausciau siaudeliais, ir ant virsaus beriau zalius saldytus zirnelius, vandens pyliau siek tiek maziau, paciu zirneliu neapseme, troskinau gera pusvalanduka, kai jau viskas buvo gatava tik tada dejau prieskonius ir druska, siek tiek dar pablenderiavau. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Dalinuosi labai skaniu troškinuku molinėje puodynėlėje - čenakinėje. Vyras galėtų valgyt tikriausiai kasdien biggrin.gif Gaminti labai paprasta wink.gif

Trims molinėms puodynėlėms reikės:

600 g. vištienos filė

6 vidutinio dydžio bulvių

3 didelių morkų

150 g. miežinių kruopų

3 nedidelių raudonųjų svogūnų

6 skiltelių česnako

1 nedidelės raudonosios paprikos

Druskos

Vandens
Pirmiausia nuskuskite ir švariai nuplaukite bulves, morkas, nulupkite svogūną, česnako skilteles. Morkas reikėtų supjaustyti griežinėliais, bulves bei vištienos filė – kubeliais, svogūną ir papriką – smulkiais kubeliais. Visus produktus reikėtų padalinti į tris dalis arba į tiek, kiek turite puodynėlių. Į kiekvieną puodynėlę reikėtų įdėti po dvi skilteles česnako, ant viršaus dėti pjaustytą vištienos filė, griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną, berti po 50 g. miežinių kruopų, smulkintą papriką bei kubeliais pjaustytas bulves. Ant viršaus užpilti vandens. Jei norite tirštesnio troškinio vandens pilti mažiau. Pagal skonį berti druskos. Uždenkite puodynėles.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 60 minučių.

Atsargiai su virtuvinėmis pirštinėmis ar puodkėlėmis išimkite, palaukite kol atauš ir mėgaukitės! Vištienos ir daržovių troškinys molinėse puodynėlėse gali tapti tiesiog užkrečiančiu, įpatingai šaltuoju metų sezonu. Vištieną galima pakeisti kokia kita mėsa labai skanu su kiaulienos kumpiu.


user posted image
Atsakyti