gal zinote kaip kava is giliu padaryti?
QUOTE(shacHii @ 2008 10 15, 21:37)
gal zinote kaip kava is giliu padaryti?
žinau, kad gamina kavą, bet kaip negaliu pasakyti
deja deja esu tik apie ja girdejus
QUOTE(bambyze @ 2008 10 16, 15:38)
žinau, kad gamina kavą, bet kaip negaliu pasakyti
Nagi idomu papasakok placiau gal jau suzinojai ka?
QUOTE(rimulia12 @ 2008 11 11, 21:58)
deja deja esu tik apie ja girdejus
O as darau giliu kava . Iseina labai skani ir sveika .
Gilių kava, Surinktos gilės padžiovinamos,išgliaudomosir,užpylus pienu,užvirinamos.Papildant pieno virinama atidangtame inde30- 40 min.
kol gilės suminkštėja.Išvirtos gilės nusausinamos,paskrudinamos ir sumalamos.Sumalama kava supilama įstiklainį,dėžutę ir laikoma sausoje vietoje. Galima gerti su pienu,bet, skanesnė su grietinėle.
kol gilės suminkštėja.Išvirtos gilės nusausinamos,paskrudinamos ir sumalamos.Sumalama kava supilama įstiklainį,dėžutę ir laikoma sausoje vietoje. Galima gerti su pienu,bet, skanesnė su grietinėle.
QUOTE(regna @ 2008 11 21, 01:25)
Gilių kava, Surinktos gilės padžiovinamos,išgliaudomosir,užpylus pienu,užvirinamos.Papildant pieno virinama atidangtame inde30- 40 min.
kol gilės suminkštėja.Išvirtos gilės nusausinamos,paskrudinamos ir sumalamos.Sumalama kava supilama įstiklainį,dėžutę ir laikoma sausoje vietoje. Galima gerti su pienu,bet, skanesnė su grietinėle.
kol gilės suminkštėja.Išvirtos gilės nusausinamos,paskrudinamos ir sumalamos.Sumalama kava supilama įstiklainį,dėžutę ir laikoma sausoje vietoje. Galima gerti su pienu,bet, skanesnė su grietinėle.
Ir as labai panasiai darau. Skanu, ypac su kokiomis bandelemis !
kai mazute buvau pamenu kaip mano amzina atelsi mociute mums dauodavo giliu kavos su pienu.pamenu ,kad man buvo be galo skanu.
QUOTE(saushil @ 2009 07 22, 23:05)
kai mazute buvau pamenu kaip mano amzina atelsi mociute mums dauodavo giliu kavos su pienu.pamenu ,kad man buvo be galo skanu.
Dabar gali pati pabandyti pasigamint
Na šiuo metu kaip tik pilna gilių ir man iškilo toks klausimas-gal kas esat susidūrę:ar galiu giliukus skinti ar kavai reikia tik rinkti jau parudavusias-nes ant medžiu dar žalios...
Būsiu dėkinga atsakiusiai
Būsiu dėkinga atsakiusiai
QUOTE(Boni @ 2011 08 21, 21:57)
Na šiuo metu kaip tik pilna gilių ir man iškilo toks klausimas-gal kas esat susidūrę:ar galiu giliukus skinti ar kavai reikia tik rinkti jau parudavusias-nes ant medžiu dar žalios...
Būsiu dėkinga atsakiusiai
Būsiu dėkinga atsakiusiai
Boni,
bandau Tau atsakyti į klausimą,gilės renkamos kavai tik jau nukritusios{informacija J.Uginčienės knygutė}
Tuo pačiu noriu parašyti kaštonų kavos receptėlį,tikiuosiu ne vienai iš mūsų teko gerti su medumi.
Kaštonai renkami vėlai rudenį,kai jie visškai subrendę,ir gerai lukštenasi.
Nulupus rudą luobelę,kaštonus pavirinti piene,apdžiovinti ir smulkiai supjaustyti peiliu arba stambiai sumalti.
Suberti į skardą ir palengva gerai išdžiovinti,bei pakepint ,kol paruduos
Paskrudintus kaštonus sumalti arba sugrūsti į miltus
Pieną užvirti su vandeniu,sudėti kaštonų kavos miltelius.smaišytus su trupučiu druskos.
Užvirus kavą nukelti nuo gnies sandariai uždengti 3-4min. ,kad nusistotų.
Skanaus