QUOTE(regna @ 2011 08 22, 08:34)
Boni,
bandau Tau atsakyti į klausimą,gilės renkamos kavai tik jau nukritusios{informacija J.Uginčienės knygutė}
Tuo pačiu noriu parašyti kaštonų kavos receptėlį,tikiuosiu ne vienai iš mūsų teko gerti su medumi.
Kaštonai renkami vėlai rudenį,kai jie visškai subrendę,ir gerai lukštenasi.
Nulupus rudą luobelę,kaštonus pavirinti piene,apdžiovinti ir smulkiai supjaustyti peiliu arba stambiai sumalti.
Suberti į skardą ir palengva gerai išdžiovinti,bei pakepint ,kol paruduos
Paskrudintus kaštonus sumalti arba sugrūsti į miltus
Pieną užvirti su vandeniu,sudėti kaštonų kavos miltelius.smaišytus su trupučiu druskos.
Užvirus kavą nukelti nuo gnies sandariai uždengti 3-4min. ,kad nusistotų.
Skanaus
bandau Tau atsakyti į klausimą,gilės renkamos kavai tik jau nukritusios{informacija J.Uginčienės knygutė}
Tuo pačiu noriu parašyti kaštonų kavos receptėlį,tikiuosiu ne vienai iš mūsų teko gerti su medumi.
Kaštonai renkami vėlai rudenį,kai jie visškai subrendę,ir gerai lukštenasi.
Nulupus rudą luobelę,kaštonus pavirinti piene,apdžiovinti ir smulkiai supjaustyti peiliu arba stambiai sumalti.
Suberti į skardą ir palengva gerai išdžiovinti,bei pakepint ,kol paruduos
Paskrudintus kaštonus sumalti arba sugrūsti į miltus
Pieną užvirti su vandeniu,sudėti kaštonų kavos miltelius.smaišytus su trupučiu druskos.
Užvirus kavą nukelti nuo gnies sandariai uždengti 3-4min. ,kad nusistotų.
Skanaus
Ačiū tau labai!Nes niekur internete apie tai neparašyta...O receptą iš kaštonų jau nusikopinau tik gaila, kad šiais metais labai mažai kaštonų bent jau aplink mane... Klausimukas:dedi druskos, o paskui kaip gerai-saldini ti su medumi, o gal su pienuku?