Įkraunama...
Įkraunama...

Gilės

QUOTE(regna @ 2011 08 22, 08:34)
Boni,

     bandau Tau atsakyti į klausimą,gilės renkamos kavai tik jau nukritusios{informacija J.Uginčienės knygutė}

     Tuo pačiu noriu parašyti kaštonų kavos receptėlį,tikiuosiu ne vienai iš mūsų teko gerti su medumi.

     Kaštonai renkami vėlai rudenį,kai jie visškai subrendę,ir gerai lukštenasi.

     Nulupus rudą luobelę,kaštonus pavirinti piene,apdžiovinti ir smulkiai supjaustyti peiliu arba stambiai sumalti.

      Suberti į skardą ir palengva gerai išdžiovinti,bei pakepint ,kol paruduos
      
      Paskrudintus kaštonus sumalti arba sugrūsti į miltus

      Pieną užvirti su vandeniu,sudėti kaštonų kavos miltelius.smaišytus su trupučiu druskos.

       Užvirus kavą nukelti nuo gnies sandariai uždengti 3-4min. ,kad nusistotų.
       Skanaus



Ačiū tau labai!Nes niekur internete apie tai neparašyta...O receptą iš kaštonų jau nusikopinau tik gaila, kad šiais metais labai mažai kaštonų bent jau aplink mane... g.gif Klausimukas:dedi druskos, o paskui kaip gerai-saldini ti su medumi, o gal su pienuku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boni: 22 rugpjūčio 2011 - 09:07
QUOTE(Boni @ 2011 08 22, 10:07)
Ačiū tau labai!Nes niekur internete apie tai neparašyta... Klausimukas:dedi druskos, o paskui kaip gerai-saldini ti su medumi, o gal su pienuku?


Boni,

atsakau:

geriu įvairiai,esu gėrusi įvairiai,gėriau su pienuir su medumi,ir,atskirai.
Atsakyti
Supratau...Na jei šiais metais pasirinksiu tai gaminsiu tikrai... smile.gif
Atsakyti