Įkraunama...
Įkraunama...

Arbatpinigiai

QUOTE(amukas @ 2013 08 19, 12:32)
O kurjeriams? Ar pvz. emaxima uzsakius prekes? Mes gyvenam gan aukstai ir uzsakom nemazai, tad vyrukui tenka paprakaituoti.. Tai nesusivokiu, ar cia man arbatpinigiu palikt, ar cia jau jo darbdaviu reikalas, kad sudare tokias darbo salygas..

Prieš kelis metus sirgdama užsakiau iš jų. Tai kol atsiėmiau... Visas šis reikalas buvo tik prasidėjęs, apie arbatpinigius tada su temperatūra nepagalvojau kažkaip... Na, name buvo liftas, o ir prekių ne per daugiausiai. Bet kol aš jas atsiėmiau, kol padėjau parašą ir dar ne viskas - iš tokio prailginto stoviniavimo ir mykimo supratau, kad tikrai arbatpinigiai privalomi ir aš durnelė nesupratau to. Na, bet sutapimas ar ne - daugiau nebeužsakinėjau. Nemalonu net prisimint.
Atsakyti
Mano nuomone apie arbatpinigius padavejams tokia (juk dazniausiai kalba apie juos eina), kad visi mes dirbame, ne tik padavejai. Ir maximose kasininkes dirba po 10 ir daugiau valandu, ir labai maloniu yra, bet arbatos joms niekas nepalieka. Ir valytojos apsnerkstus wc valo, bet iki arbatpinigiu joms toli grazu, o darbas tai tikrai ne lekste is virtuves atnest ir ant stalo pastatyt doh.gif . Tad kuom isskirtiniai yra padavejai? Vat sito tai nesuprantu.. Nei jie gamina maista, nei produktus perka, nei ka, tik atnesa lekste, ir uz tai jiems papildomai moket priimta g.gif Nesu skrudze, palieku arbatos, bet tik del to, kad taip priimta. Nes is tikruju nesuprantu, uz ka ji paliekama. Visi darbai yra darbai, nieks nosiu nekrapsto. O padavejai dazniausiai studentai, kuriems ir ta nedidele alga yra neblogas pinigas. Kiti seimas turintys minimumus gauna ir be arbatu gyvena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 02 spalio 2013 - 10:04
Aš palieku padavėjams visada biggrin.gif nebent jau aptarnavimas būna visai.. doh.gif
Mano vyras įpratino palikinėt. Nes vyras dirbo 5 metus barmenu - padavėju. Tai kaip sakė grynai iš arbatpinigių gyvendavo. Nes darbas tikrai sunkus, ypač su padauginusiais klientais lotuliukas.gif
Atsakyti
jei aptarnavimas buvo geras, o maistas skanus visada palieku,
tačiau nepatinka, kai kada padavėjai tiesiog primygtinai prašo "arbatos"
Atsakyti
Visa laimė, kad dar neteko sutikti padavėjų, kurie prašo arbatpinigių biggrin.gif šiaip palieku visada minimum porą litų, jei sąskaita didesnė ir aptarnavimas geras - daugiau. Aišku teko suidurti su labai nemandagiu aptarnavimu, tada palieku centą, kad susiprastų doh.gif o daugiau niekur nepalieku arbatpinigių, apskritai kiekvienas dirba savo darbą ir gauna už tai atlyginimą, todėl man nesąmonė, kad turi palikinėti tuos arbatpinigius, net ir padavėjų atveju - juk jų toks darbas, darbdavys turi mokėti normalų atlyginimą, o ne susirinkti iš klientų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 12:59)
Visa laimė, kad dar neteko sutikti padavėjų, kurie prašo arbatpinigių biggrin.gif šiaip palieku visada minimum porą litų, jei sąskaita didesnė ir aptarnavimas geras - daugiau. Aišku teko suidurti su labai nemandagiu aptarnavimu, tada palieku centą, kad susiprastų doh.gif o daugiau niekur nepalieku arbatpinigių, apskritai kiekvienas dirba savo darbą ir gauna už tai atlyginimą, todėl man nesąmonė, kad turi palikinėti tuos arbatpinigius, net ir padavėjų atveju - juk jų toks darbas, darbdavys turi mokėti normalų atlyginimą, o ne susirinkti iš klientų ax.gif


Visama pasaulyje priimta palikti arbatpinigius smile.gif Amerikoje arbatpinigių dydis priklauso nuo valstijos kurioje esate. Niujorke priimta palikti 18%. Kalifornijoje atrodo 15%. Europoje 10- 15%. Kuo suma didesnė tuo arbatpinigiai mažinami, tačiau vis tiek paliekama 10%. (Banketams galioja kitos taisyklės)
Amerikoje padavėjų algos yra labai mažos, nes darbdaviai žino, kad gerai dirbdamas padavėjas užsidirbs arbatai.
Aš 10- 15% palieku visada. Na, nebent nepatiko aptarnavimas. O jei maistas neskanus, tai visuomet pasakau padavėjui, kad jų virėjas prastas. Visada nurodau, kas maiste nepatiko ir kad perduotų tai virtuvei. Taip pat nepagailiu pagiriamųjų žodžių, jei būna skanu smile.gif Juk padavėjas ne prie ko, jei virtuvė blogai dirba.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2013 10 02, 10:02)
Tad kuom isskirtiniai yra padavejai? Vat sito tai nesuprantu..

drinks_cheers.gif

QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 11:59)
apskritai kiekvienas dirba savo darbą ir gauna už tai atlyginimą, todėl man nesąmonė, kad turi palikinėti tuos arbatpinigius, net ir padavėjų atveju - juk jų toks darbas, darbdavys turi mokėti normalų atlyginimą, o ne susirinkti iš klientų ax.gif

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
o jei maistas skanus, kodel paliekama padavejui, o ne virtuvei? Ir jei padavejas greitai pristato maista - tai vireju nuopelnas, kad greitai paruosia.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 27, 17:08)
Visama pasaulyje priimta palikti arbatpinigius  smile.gif 

Italijoje nepriimta - ten jau į sąskaitą įrašyti ir privalai sumokėti lotuliukas.gif


Man tai Azijjoje viešbučiuose patiko dėžutė arbatpinigiams. Išvykdama apmoki ir restorano sąskaitą, tai palikdavau visam personalui dėžutėje, o ne vien tik padavėjams thumbup.gif
Atsakyti
Aš visada palieku apie 10 proc., jei geras aptarnavimas - ir daugiau
Atsakyti