
Šeštadienį vyro gimtadienis. tai kepu torčiuką iš jūsų receptų. Bet kaip sakoma iš kelių receptų perdarau taip, kad vyrui įtiktų. Tai bus ananasinio torto biskivitas. Šiap ji pervadinsiu apelsininiu. Ir pertepimo noriu jogurto su apelsiniai. Ir labai norisi, kad gerai gautusi. Tai ieškau patarimų.

Dr.Oetkher labai stipri zelatina !!!!
Paprastos dek pusantro sauksto , cia normalus kietumas , na jei nori kaip rasiai kad " tvirtai sustingtu " - dek du , bet ir tai , nu kaip galima tiksliai pasakyti , juk kiekviena zelatina vis kitokia pagal stipruma , o tu riusiu gal 20 yra
Pavyzdziui as naudoju ta baltaja - pacia stipriausia , tai jos is vis mazai reikia deti , gal ir saukstelio uztektu





Papildyta:
TAI , KAD JIS ZALIAS
Paprastos dek pusantro sauksto , cia normalus kietumas , na jei nori kaip rasiai kad " tvirtai sustingtu " - dek du , bet ir tai , nu kaip galima tiksliai pasakyti , juk kiekviena zelatina vis kitokia pagal stipruma , o tu riusiu gal 20 yra

Pavyzdziui as naudoju ta baltaja - pacia stipriausia , tai jos is vis mazai reikia deti , gal ir saukstelio uztektu






Papildyta:
TAI , KAD JIS ZALIAS

Ačiū merginos!!!

Ryt bandysiu kept cipciuko Morenginį tortą, bet noriu paklaust kaip su to šokolado ištirpinimu



Kepiau mažiukus palmjerus
Mini Palmjerai
[attachmentid=163495]
Reikia:
4 maži lakštai sluoksniuotos tešlos
0,5 st. cukraus,
1 a.š. cinamono,
1 apelsino žievelė nutarkuota smulkia tarka
Atšildome teškos lakštus. Cukrų, cinamoną ir apelsino žievelę sumaišome. Pilame šaukštą su kaupu ant vienos lakšto pusės, paskirstome ir pakočiojame, kad cukrus nenubyrėtų. tą patį padarome ant kitos pusės. Sulankstome lakštą. Sulankstytus lakštus dedame į šaldymo kamerą 15-20 min. Orkaitę įkaitiname iki 180-190 laipsnių. Tešlą supjaustome plonomis juostelėmis, abi puses dar pamirkome į likusį cukrų. Kepame kol apačia karamelizuosis, tada apverčiame ir pakepame iš kitos pusės.
Labai skanūs sausainiukai

Mini Palmjerai
[attachmentid=163495]
Reikia:
4 maži lakštai sluoksniuotos tešlos
0,5 st. cukraus,
1 a.š. cinamono,
1 apelsino žievelė nutarkuota smulkia tarka
Atšildome teškos lakštus. Cukrų, cinamoną ir apelsino žievelę sumaišome. Pilame šaukštą su kaupu ant vienos lakšto pusės, paskirstome ir pakočiojame, kad cukrus nenubyrėtų. tą patį padarome ant kitos pusės. Sulankstome lakštą. Sulankstytus lakštus dedame į šaldymo kamerą 15-20 min. Orkaitę įkaitiname iki 180-190 laipsnių. Tešlą supjaustome plonomis juostelėmis, abi puses dar pamirkome į likusį cukrų. Kepame kol apačia karamelizuosis, tada apverčiame ir pakepame iš kitos pusės.
Labai skanūs sausainiukai

[quote=cipciukas,2008 10 30, 20:47]
Tai aisku , kad galima , kad ir balta
Okas tau darosi su tuo sokoladu ????
Papildyta:
tai, kad šokoladas gumulais sušoka ir nėra jis tokas skytas kad tekėtų
Tai aisku , kad galima , kad ir balta

Okas tau darosi su tuo sokoladu ????
Papildyta:
tai, kad šokoladas gumulais sušoka ir nėra jis tokas skytas kad tekėtų


Na ...ant vienos plyteles (100g.) ipilk du tris saukstus pieno ar vandens , sokoladas su dubeneliu statomas i kita inda su karstu vandeniu , ir kai tik issilydo ( pastoviai maisant) iskarto isimamas is karsto vandens ir gerai issukamas , neissigaskite , kad truputi lygtai sutrauke , smarkiai sukite i viena puse ir jis issilygins , tas pats ir su baltu .
Nereikia , kad vanduo virtu , uztenka , kad jis butu karstas .
Nereikia , kad vanduo virtu , uztenka , kad jis butu karstas .
rugegele23,zebras labai puikus,viskas ten pavyko
Ugnužė,palmjeru tikrai pasivaišinčiau,bet kad jau vėlu

Ugnužė,palmjeru tikrai pasivaišinčiau,bet kad jau vėlu

QUOTE(Ugnužė @ 2008 10 30, 20:50)
Kepiau mažiukus palmjerus

imu prie kavos,labai skaniai atrodo


Vyras mano Zebro net neragavo
sako, ar skanu. sakau tai aisku. paragavo, tai sukirto vos ne puse sirdeles (dar kepiau nedidele sirdele)

