Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

AHA tokios , tik AREVITOJE visokiu spalvu yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 10 25, 15:30)
Man nepatinka kai būna miltuota kepinių apačia, tai dėl to iškloju popierium  ax.gif

Tai kad nebuna miltuota nei trupucio, reikia taip gerai iskratyti padauzant bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 10 25, 20:31)
Sausiu ir as tuoj orkaiten savo ekleriukus  4u.gif  darau pagal cipciuko receptuka
via cia
kai iskeps pasirodysiu kas gavosi  blush2.gif

graziai iskepe tau thumbup.gif as ir kepiau ana diena ,labai patiko ,skanus gavos.tik nekimsau pirmam karui,galvoju reik paziuret ar isvis kas gausis. o tesla tavo ir tokia laaabai lipni gavos? as nezinojau kada ant puodo uztenka kaitinti,nes bemaisant ranka jau ziauriai paskaudo net doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 25, 18:13)
Sakyk  Cinside , koks ju skonis , na i ka jie uznesa , i koki kepini  ??? is issvaizdos - dziuveseliai g.gif , noreciau pabandyti, bet idomu kitu skonio nuomone  ax.gif


As kepiau ne per seniausiai biskocius su riesutais ir sokoladu. Jie labai skanus, saldus, nu tuokie pakramtukai prie arbatos ar kavytes. Dziuvesius jie primena tik isvaizda, o skonis visai kitoks. Gan greit pasidaro ir ilgai stovi nesugede, jei aisku, gerai paslepiu ir pamirstu kur paslepiau biggrin.gif

user posted image

Kepiau Miseles daugiasluoksni torta. Liko gal koks penktadalis. Nepuosiau, tai ir vaizdas ne koks (nufotkinau, bet kita diena foto ikelsiu, labai tingiu sivakar). Skonis - fantastiskas. Darbo - iki kaklo. Tiek pat neplautu indu. Dariau tris dienas ta torta doh.gif Nepatiko tas riesutinis blynas, nes jis nuo torto atkimba ir lieka formoj. Tad jo kita karta ir nedarysiu. O siaip tikrai super skanus tortas thumbup.gif
Atsakyti
neatlaikiau ir aš prieš populiarųjį daividijos aguonų mielinį pyragą doh.gif
tik turėjau ant greičio kažką sumastyti dėl formos ir įdaro,nes:
1.pasirodo,MB išmetė eilinio tvarkymo metų mano seną kekso formą. teko naudoti keksiukų ir pailgą kekso formas.
2.to pačio tvarkymo metu kažkur įkišo aguonas taip,kad pats nebeprisiminė-kur doh.gif pavyko rasti tik pusę stiklinės.todėl likusi dalis įdaro iš maltų migdolų tongue.gif
už tokį elgesį jam teko garbė 10 minučių minkyti tešlą.
miltų man buvo mažoka pagal receptą g.gif dėjau dar kokius 100 g papildomai
ką galiu pasakyti....nepadoriai skanu tongue.gif gailiuosi,kad nedariau iš pusės normos,nes jau apsivalgiau iki negaliu,o dar tiek daug liko doh.gif
tikrai žinau,kad Velykoms turiu gerą mielino kepinio receptą thumbup.gif nes iki šiol mano bandymai buvo ne visai vykę ax.gif tik kitą kartą bus daugiau įdaro
user posted image
user posted image

85-tą kartą dėkoju daividijai už puikų receptą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 25 spalio 2008 - 22:13
Merginos, gal noretumet pusryciams prie kavos ledu?

user posted image

Vaniliniai ledai

1/2 stikl. pieno + 1/2 stikl. 35-36 proc. rieb. grietineles (stikline 250 ml.)
2/3 stikl. cukraus
5 tryniai
2 arb. saukst. vanilinio cukraus

Sumaisyti trynius su cukrum iki vientisos mases (kol istirps cukrus, stipriai neplakti). Uzvirinti pieno su grietinele ir plona srovele ipilti i tryniu mase pastoviai maisant. Viska perpilti i puoda pastatyti ant mazos ugnies ir pastoviai maisant virti
apie 10 min. kol mase sutirsties. Svarbu NEužvirinti (kitaip nepavyks gauti vientisos mases be kristalu, vistiek siek jausis smulkus kristaliukai). Perkosti mase per tikleli ir uzdengti maistine plevele taip, kad ji liestu mases virsu, atšaldyti
saldytuve min. 3 val.
Po 3 val istrauktui is saldytuva ir gerai viska suplakti mikseriu iki vientisos mases. Mase ideti i saldikli 2 val. Po 2 val, uzsaldyta dalinai mase istraukti is saldiklio ir vel suplakti gerai mikseriu. Pakartoti uzsaldyma-plakima dar 2 kartus ir pilnai uzsaldyti. To reikia, kad mase butu vientisa be kristalu.

Pries pateikian uzpilti istirpintu vos siltu sokoladu. Skanaus

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 26 spalio 2008 - 08:18
KAIP NORECIAU TAVO LEDU,ALE KAD GERKLE SKAUDA,VOS PRASNEKU,O KOKS PYKTIS EINA KA NEGALIU PASAUKT doh.gif lotuliukas.gif . INOCKA,ACIU TAU,TAVO DEKA ISMOKAU IKELTI NUOTRAUKAS. 4u.gif
Atsakyti
Aš jau kalėdoms ruošiuosi ax.gif Kai kambariuose šalta, pasišildai kepdamas pyragus, tai ta proga ir išsikepiau kalėdinį pyragą ir imbierinius sausainiukus biggrin.gif

Kalėdinis pyragas

3 kiaušiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukstai cinamono
po 0,5 šaukstelio imbiero, kardamono, maltų gvazdikėlių, maltų muskatų
1 arb. šaukstelis kepimo miltelių

Graikinius riešutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su papajom ir malta citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusę šio mišinio supilti į vaisius. Kambario temperatūros sviestą išsukti, sukant dėti medų, kiaušinius, po truputį imaiįyti miltus. Suberti džiov. vaisius ir išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uždengti pyrago viršų folija ir kepti dar 45 min. Iškepusį atvesinti ir įvynioti į foliją, palikti 3 dienoms. ši pyragą galima laikyti 2 mėn.
. Pyragą galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet jį reiktų suvartoti per savaitę.
Aš pati į pyragą dėjau daugiau ir įvairių džiovintų vaisių ir riešutų, visumoj gavosi apie kilogramą , būtina dėti džiovintų citrusinių vaisių, dėjau citrinos žievelę, džiovintus kinkanus, džiovintus greifrutus, vyšnias, spanguoles, kriaušes, abrikosus, slyvas,ananasus, papajas, melionus, figas, razinas, jas palaikiau brendyje. Riešutus naudojau graikiškus ir migdolus.Kepiau apie 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, palaukiau kol apkepė, o tada uždėjau silikoninį padėkliuką ant viršaus, kad neperkeptų. Kepė apie 2 valandas.
[attachmentid=163079]
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 10 25, 22:41)
graziai iskepe tau  thumbup.gif as ir kepiau ana diena ,labai patiko ,skanus gavos.tik nekimsau pirmam karui,galvoju reik paziuret ar isvis kas gausis. o tesla tavo ir tokia laaabai lipni gavos? as nezinojau kada ant puodo uztenka kaitinti,nes bemaisant ranka jau ziauriai paskaudo net  doh.gif


Aha, ji tokia labai lipni buna, aplimpa puse konditerinio maiselio krastu, gerai kad lengvai nusikrapsto biggrin.gif As kai imaisau miltus, ismaisau gerai, tada dedu ant ugnies ir pakaitinu keleta minuciu vis maisydama su medine mentele. Siais raso kad kaitinti reikia tol kol puodo dugnas pasidengs balta plevele, bet pas mane puodai nepridegantys tai niekuo nepasidengia tongue.gif nukelus nuo ugnies siek tiek praausinu, tada musu po viena kiausinius ir minkau ranka, nes taip lengviau ir geriau issimaiso. rodos viskas gavosi, prikimsau jau plikyto kremo, skanus gavosi blush2.gif nesiuosi i svecius ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 26 spalio 2008 - 13:13
QUOTE(Inočka @ 2008 10 26, 09:13)
Merginos, gal noretumet pusryciams prie kavos ledu?




Va cia geras thumbup.gif reiks uzsiimt ledu gamyba biggrin.gif
Atsakyti

sveikos meginos, vis pas jus uzsuku paskaitineti ir pasisemti ideju smile.gif o siandien isdrisau parasyti...aciu visoms uz receptukus, as kol kas dar neturiu kuo pasigirti, bet norejau pasiklausti (nes kazkada buvau radusi o dabar nerandu) gal kuri zinot "netikru namu salygom darytu rafaello receptuka"???

QUOTE(triule @ 2008 10 25, 20:52)
didesnese maximose irgi buna, tescoma firmos, pakuoteje 100vnt. ivairiu spalvu. bet as juos irgi dedu i silikonines keksu formeles.
o va tokiu pas mus nebuna verysad.gif
http://imaginativeic...multi_foil3.jpg
http://imaginativeic...es_football.jpg

va tokiu popieriniu formaliu cia yra http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2008 10 26, 15:17)
sveikos meginos, vis pas jus uzsuku paskaitineti ir pasisemti ideju smile.gif o siandien isdrisau parasyti...aciu visoms uz receptukus, as kol kas dar neturiu kuo pasigirti, bet norejau pasiklausti (nes kazkada buvau radusi o dabar nerandu) gal kuri zinot "netikru namu salygom darytu rafaello receptuka"???
va tokiu popieriniu formaliu cia yra http://www.arevitosi...s...roup=1&id=7 mirksiukas.gif


Na, gardūs kokosiniai rutuliukai išeina tiesiog sumaišius lygiom (masės) dalim kond. pieną ir kokoso drožles. Tiesa, iki raffaello toli..
Aš ateity ketinu pasidaryti štai tokių kokosinių rutuliukų. Atrodo gardžiai!
Dar vienoje vokiškoje knygoje mačiau kažką panašaus į raffaello - baltojo šokolado ir kokoso triufeliai, tik sudėti į tokius vaflinius rutuliukus. Bat nemanau, kad jų mūsuose yra. Rutuliukai atodo kaip šitų išorinis sluoksnis..

user posted image
Atsakyti