Įkraunama...
Įkraunama...

Jūsų nuomonė apie gyvūnų naudojimą eksperimentams

Sveiki ir sveikos,
Sugalvojau tema, kuri man labai idomi ir sakyciau net labai rupi.
Mes visi labai mylime gyvunus, saugojame ir stengiames ju neskriausti. Taciau kokia jusu nuomone apie eksperimentus su gyvunais musu labui?
Daugelis is musu, imant paprasciausia pavyzdi, naudoja kosmetika, kuri buvo sukurta, eksperimentuojant su gyvunais, o kur dar visos kitos sritys, kai kurios net labai svarbios, kaip vaistu isradinejimas ar genetiniai bandymai. Na as visu sriciu cia neminesiu, ir, kad tai ne vien peles ar pan. nes tie kurie rasys, zinos ir taip apie ka raso.
O gal yra zmoniu, kurie visgi stengiasi sekti zenklus 'against animal testing' ant ivairiu produktu ar pan.?
AR jus apskritai apie tai negalvojate?

Atsakyti
Ant kosmetikos produktų esančius ženklus žiūriu, nes man kosmetika visgi ne pirmo būtinimo daiktas, naudojamas pasigražinimui ir pan., bet ne esant būtinybei, ne sveikatos labui. Tai nėra svarbu žmogaus gyvenime. Dėl tokių produktų testavimo gyvūnai neturi kęsti kančių nuskustais kailiukais ir išopėjusia oda verysad.gif Visuomet perku tokius buities, grožio produktus, kurie su gyvūnais nebuvo testuoti.
Bet esu už gyvūnų naudojimą eksperimentiniams tikslams, kai tai atliekama medicinos mokslo labui. Nebūtų buvę pažangos be tų mažųjų kankinių verysad.gif O kentė daug - vivisekciją (kai "pjaustomas" gyvas, nenujautrintas gyvūnas), pačius neįtikėčiausius mokslininkų eksperimentavimus, siekiant išaiškinti fiziologinius procesus. Gyvūnų pagalba žmonija sužinojo kas ir kaip veikia gyvame organizme.
Dabar kaip tik skaitau V. Veresajevo knygą "Gydytojo užrašai", ten atskleidžiama daug tiesos ne tik apie eksperimentavimą su gyvūnais, bet ir su žmonėmis (pvz. venerinės ligos..visas mokslo progresas vyko eksperimentuojant su žmonėmis, nes gyvūnai tokiomis ligomis neužsikrečia nei natūraliai, nei dirbtinai). Taigi ant mokslo aukuro buvo aukojami visi. Net ir dabar vaistų informaciniuose lapeliuose galima kartais perskaityti kaip jie veikė gyvūnus (dažniausiai aprašant embriotoksinį poveikį) ir kokius pašalinius poveikius sukeldavo žmonėms..
Bet mokslas negali stovėti vietoje, todėl ir dabar pasitelkiami gyvūnai, bet visi eksperimentai turi būti daromi kiek įmanoma mažiau sukeliant kančių ir elgiantis pagarbiai su gyvūnu. Dabar tai labai akcentuojama ir ginama įstatymais. Tikiu ar noriu tikėti, kad save gerbiančios mokslo įstaigos jų laikosi g.gif
Atsakyti
aš irgi kiek tuo metu turiu laiko, kiek pamenu tuo metu, kai kažką perku, tai pasižiūriu į ženkliukus... aišku, deja, nepamenu to kasdien... anksčiau, kai jaunesnė buvau mėgau Avon kosmetiką, dabar neseniai vėl į rankas pateko Avon katalogas ir pastebėjau, kad jie netestuoja su gyvūnais, tai vėl labai linkstu prie tos kosmetikos, nes visai jinai man tiko ir patiko thumbup.gif esu ir iššsisaugojus linką, kur surašyta daug tų, kurie eksperimentuoja su gyvūnais, bet tuo kartu žmogus paskaitai, regis atsiminsi, o po to įėjus į parduotuvę imi galvoti ko reikia ir automatiškai krauni į krepšius pamiršęs viską...

na ką darysi, gyvenimas perdaug įtemptas, sudėtingas ir pan., kad viską prisimintum ir visada palaikytum tik geriausius iš geriausių...
Atsakyti