
Pirmiausia, receptas nėra tikslus. Toks pasakymas kaitinti grietinėlę 15 min. man nieko nesako, todėl, kad pirmam kartui gaminau iš pusės normos, t.y. 250 ml. grietinėlės.
Tada greit pagooglinau ir radau info, kad 36 % grietinėlę (ten rašoma, kad tinka 25% riebumo) kaitinti iki 90 laipsnių ir tada pilti rūgštį, kad sutrauktų. Pagal ten pateiktas normas, man reikėjo puse šaukšto citrinos sulčių, bet aš pyliau pilną didelį šaukštą citrinos sulčių. Kai grietinėlė pradėjo tirštėt, tada atvėsinusi ją, kaip nurodyta recepte, turėjau nukošti per marlę. Nežinau ar ji turėjo gautis tirštesnė, ar kaip nes man per tą keturgubą marlę viskas išbėgo į bliūdą. Nu tai aš tą visą masę į šaldytuvą


Čia pagal kiekvienos šeimininkės įgūdžius manau ir sėkmė priklauso. Aš saldumynų seniau negamindavau, tik neseniai labai pamėgau visokius tortus lipdyt, tai manau iš kokio trečio karto turėtų ir mascarpone tobula gautis. Tik niekur nerandu kiek tiksliai tos rūgšties pilt.