Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdyme turi dalyvauti vyras?

Sveikos Mamos biggrin.gif

Pasisveciavau as keleta savaiciu temoje "Ar gimdyme dalyvavo jusu vyrai?"
Idomi ir prasminga tema mane itrauke ne juokais biggrin.gif, diskusija greitai pavirto i ringa, kur kovemes ir irodinejome, kodel vyras turi/neturi matyti kudikio islendancia galvyte is moters gimdymo taku, perkirpti virkstele, laikyti moters kojas gimdymo metu, filmuoti ir fotografuoti, atlikti moteriai asm. higienos ritualus pries gimdyma blink.gif .
Bet kaip ir kiekvienoje sio forumo temoje, visi pokalbiai turi buti i tema, todel turejau pasitraukti is ten, nes mano vyras dar nespejo sudalyvauti gimdyme smile.gif , ir ko gero jam neteks to daryti. Leisciau pabuti palatoje arba gimdykloje per saremius, bet per stumima, deja ne. schmoll.gif

As esu is tos kategorijos zmoniu, kurie nemegsta sureksminti ivykiu savo gyvenime, o dar labiau saves nepatogioje aplinkoje. Nekenciu saves silpnos ir apsileidusios, o zmones manes tokios niekada nemate, nors gyvenime turejau labai rimtu isbandymu, ir sieksiu iki paskutines minutes islikti tokia, nebent tai taptu is tikruju neimanoma. Pragyvenau su vyru 8 metus, bet iki siol neperlipu ir zinau , kad neperlipsiu per save, todel nesitustinu ir neatlieku kitu gamtiniu reikalu jo akivaizdoje, neprasau nunesti i skalbimo masina savo nesvariu apatiniu, nedemonstruoju be reikalo savo kaip "ant meliu" dygstancio pilvo, jo nefotografuoju pasitaikius kiekvienai progai, ir nerengiu ta proga fotosesiju su profesionaliais fotografais biggrin.gif O todel ir busima viena is svarbiausiu savo gyvenimo ivykiu, kudikio gimimo momento nesiruosiu rodyti niekam isskyrus kompetetingo personalo, tegul tai bus mano maza paslaptis.
Paklausite, prie ko cia mados? biggrin.gif
Paaiskinsiu. Mazdaug pries 15 metu Lietuvoje liberalizavosi asmenu, galinciu buti gimdykloje gimdymo metu tvarka. Na ir prasidejo biggrin.gif , moterys prisiziurejusios amerikoniniu serialu pradejo masiskai varyti savo vyrus i gimdyklas. Is pradziu nedrasiai, paskui po viesu kai kuriu Lietuvos padangiu ziburiu pasisakymu - drasiau. Kol dasiritome iki tokio lygio, kad moterys, kurios nori pagimdyti normaliai, be iskrypimu, fotografavimu, vyro dalyvavimu, virksteles kirtimu kardu (cia metafora), to padaryti praktiskai negali, nes yra spaudziamos visuomenes, nesuprantamos, senamadiskos, "davatkiskos". Maza to, kad liks maziausiai nesuprastos tarp draugu ir bijo prisipazinti, kad gimdys su vyru, tai gydymo istaigu personalas pats skatina panasaus pobudzio reiskinius. Pav. ne viena mama cia rase, kad sesele pakviete vyra patirineti moters tarpviete ir paziureti, kaip islenda kudikio galvyte blink.gif
Visuomene darosi nesveika, cia mano akimis. Graudu, kad moteru saviraiska yra realizuojama butent tokiu budu. Gaila, kad lieka vis maziau moteru, kurios yra pasitempusios, grazios,stiprios, mylimos ( o ne gailimos) savo vyru vien del to, kad tokios sugeba buti netgi tada, kai gyvenime yra nelengva.
Is moteru pasisakymu, kuriais argumentuoja savo nora demonstruoti save "Visame kame" supratau, ko siekia... Cia kalbu ne apie visas, o apie dauguma:
1. Neduok Dieve buti "nemadingai", nes siuo metu gimdyti vienai yra nemadinga.
2. Uzsitarnauti vyro gailesti blink.gif "cia komentuoju frazes "Tegul mato kaip kankinuosi, tegul isbando masazo igudzius, kuriu pasimoke kursuose, man reikia jo demesio, uzuojautos ,palaikymo uz rankos (uz duru dvasiskai jau nebeuztenka del tam tikru skirtingu negu pas kitus psichikos konfiguraciju)...
3. Prarado vyro susidomejima savo persona, tad pasamoningai noretu, kuo nors ji nustebinti.
4. Isivaizduoja, kad ir varge ir laimeje turi buti drauge, (pastaba:bet pamirsta svarbu dalyka: morales principus, tikrasias teisingas zmoniu vertybes, savo, kaip moters garbe ir oruma).

Zinau, kad po sio pareiskimo 80 procentu moteru sudegintu mane ant lauzo. Bet sventai tikiu, kad atsiras tokiu, kurios bent is dalies pritaria mano nuomonei. O ka galvojate Jus? Pasidalinkite savo pamastymais sia tema, drasiai kritikuokite mane, jeigu turite tam svariu argumentu biggrin.gif , isvardinkite madas, kuriu cia neisvardinau.
Viena mama neseniai pasiule gimdyma bulviu vagoje, is spaudos girdejau, kad madinga gimdyti Lentvario miske su Jurga Svediene biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 13:48
emilka,manau nebloga tema uzvedei,se 4u.gif
Na,o apie gimdymo madas ant Lietuvos,tai manau siuolaikine motera "must have" vyra gimdykloj.Visai nesvarbu,kad jis nepagimdys uz tave,nesvarbu,kad skausmo nesumazins.Uztai uz rankos palaikys,naglesnis medikus dirbt pamokins,nusluostys prakaita,atkartos ka akusere sako ir pafilmuooooos wub.gif wub.gif wub.gif Ir isvis-abu pasidarem,tai ko as cia viena kentet turiu???? O be viso sito,ka zmones pamanys,jei gimdysiu VIENA? Kad vyras svolacius,nebrendyla,seima netvirta,kokia gimdyve senamadiska arba "s privietam"
As priklausau tai mazai grupelei nemadingu moteru,kurios gimde/gimdys be vyriskio,net nezinodama,kad man nusimato cz operacija,buvau tvirtai pasiryzus gimdyt viena.Mane dziugino tai,kad yra galimybe susitarti su mane priziurincia gine ,kad ji priimtu mano maziukus.Juk gerokai drasiau,kai gimdyme dalyvauja pazistamas ir kompetetingas zmogus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 05 lapkričio 2008 - 13:50
As priklausau tai mazai grupelei nemadingu moteru,kurios gimde/gimdys be vyriskio,net nezinodama,kad man nusimato cz operacija,buvau tvirtai pasiryzus gimdyt viena.Mane dziugino tai,kad yra galimybe susitarti su mane priziurincia gine ,kad ji priimtu mano maziukus.Juk gerokai drasiau,kai gimdyme dalyvauja pazistamas ir kompetetingas zmogus.
[/quote]

Na kagi, jeigu esame "mazuma", tai teks ir Tau susitaikyti su tuo, kad po langais negruos Tau zvaigzdziu duetai, vyras nelaikys tavo koju, ir nesbandys kursuose igytu masazo igudziu.. Manau, kad bet kokiu atveju sis Tavo nemadingas poziuris dar karta pabrezia tavo psichologine branda. Su kuo ir sveikinu smile.gif.
Manau, kad ateityje Tavo maziukai pasakys Tau aciu uz tai, kad buvai tikra mama, grazi, svelni, bet kartu stipri, pasitempusi. Taip pat Tavo maziai nebijos, kad kas nors is giminaiciu netycia nuotraukoje pamatys ju galvyte ne visai estetiskai lendancia is... blush2.gif Labai tikiuosi, kad vaikai paklause, ar tetis dalyvavo gimdyme? supras ir tai, kad teciui gimdyme turi buti savo vieta, jis turi laukti uz duru su puokste geliu biggrin.gif , jeigu mamai svarbus yra jo zygdarbiai, arba bent jau su placia biggrin.gif . Kad tetis yra pirmiausia vyras, seimos kapitonas, maitintojas, globotojas, na ir zinoma tetis skirtas ne mamos uzpakalio sluostymui... Kam jis skirtas, tai jau sekanciu diskusiju klausimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 14:06
Emilka, ačiū už temą. Visiškai pritariu Tau.
Ketinančioms mus ant laužo deginti sakau, nesivarginkite, malkų atsinešu pati lotuliukas.gif
Vyrai gimdymo metu reikalingi, kad pagailėtų moters, kadangi "nuo gimdymo skausmo išprotėjama", prigąsdintų personalą, kuris tik žudo vaikus ir renka kyšius, parodytų kitoms moterims, kad gimdančios be vyrų yra asocialios, iš nedarnios šeimos, jų vaikai (pasak garsaus nėščiųjų kursų vadovo) bus nelaimingi ir sirgs schizofrenija.
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 11 05, 15:17)
Emilka, ačiū už temą. Visiškai pritariu Tau.
Ketinančioms mus ant laužo deginti sakau, nesivarginkite, malkų atsinešu pati  lotuliukas.gif
Vyrai gimdymo metu reikalingi, kad pagailėtų moters, kadangi "nuo gimdymo skausmo išprotėjama", prigąsdintų personalą, kuris tik žudo vaikus ir renka kyšius, parodytų kitoms moterims, kad gimdančios be vyrų yra asocialios, iš nedarnios šeimos, jų vaikai (pasak garsaus nėščiųjų kursų vadovo) bus nelaimingi ir sirgs schizofrenija.

Sveikinu, sveikinu biggrin.gif , tai nemazas lauzelis bus is tokiu raganu kaip mes su Jumis bigsmile.gif
Teisingas pastebejimas asocialios, nes vyras kazkur uz duru geria lotuliukas.gif lotuliukas.gif O mano akimis, asocialios yra tos, kurios pagaili 10-20 litu slaugei, kad palaikytu bliuda vemiant, arba pavalytu uzpakali apsidirbant.. schmoll.gif ar tai is taupymo sumetimu, ar del kitu nesuprantamu priezasciu daznai gimdyves privercia tai daryti vyrus biggrin.gif Suprantu, kad visur dabar krize, bet jeigu esi pasiryzus gimdyti, reiskia yra prielaida, kad turi is ko vaika islaikyti, o jeigu turi is ko islaikyti, reiskia ir gimdymo islaidoms pinigu uztektu... O neuztektu, tai manau, niekas apsivemusios gulet nepaliktu.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 14:45
visiskai pritariu tavo nuomonei emilka, yrac kad vyrai neturi musu gailetis, tegu mato grazia, oria, pasitempusia, o ne suvargusia, 'plystancia' , kraujuojancia. nieko cia romantisko paciame vaiko gimimo procese nematau.
ir siaip, *****, zkaitau skaitau, sutinku su viskuom pilnai (o su manim taip retai buna laugh.gif )
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 11 05, 16:21)
visiskai pritariu tavo nuomonei emilka, yrac kad vyrai neturi musu gailetis, tegu mato grazia, oria, pasitempusia, o ne suvargusia, 'plystancia' , kraujuojancia. nieko cia romantisko paciame vaiko gimimo procese nematau.
ir siaip, *****, zkaitau skaitau, sutinku su viskuom pilnai (o su manim taip retai buna laugh.gif )

Nes mes esame velniskai panasios biggrin.gif , jeigu jau gimdyti, tai daryti taip, kad vyrai matytu tai, ka vyrams yra skirta matyti, jeigu jau buti moterim, tai ne pusiau, ne trecdaliu moterim, ne moterim-patele, moterim-kakotoja, moterim-verkslentoja, o moterim "na polnuju katushku". Grazia, zvalia, linksma, jeigu netgi ir negalaujancia, tai darancia tai tyliai ir be ritualu lotuliukas.gif biggrin.gif
Sekmes! Ir sveikinu prisijungus i "nemadingu poziuriu kluba".

cia dar toks fainas komentaras, kuri parase saulei Fainulkina temoje apie vyro dalyvavima. As tikiuosi, kad neisiszeis nei viena, nei kita, jeigu cia patalpinsiu istrauka. lotuliukas.gif Meistriskai buvo pataikyta.. Man labai patiko ..
Šiandien, 16:20 Paskelbta: #396

QUOTE(saule97 @ 2008 11 05, 15:56)
Visų pirma linkiu visoms "gyventi draugiškai"

O jei į temą..tai mano nuomonė tokia - vyras privalo dalyvauti gimdyme, jei žmona to nori. Aš visada pasakau nenorintiems dalyvauti vyrams - žmona irgi nenori gimdyti, tai ką daryt .Taigi jei vaikas abiejų tai ir varge ir džiaugsme būkim kartu. Beje mano vyrui net nekilo mintis nedalyvauti ir labai ačiū jam už tai. Jis tikrai labai labai padėjo.

o cia Fainulkinos komentaras:

Tas jūsų privalo, tai jau tikrai žiauriai nuskambėjo... Man aplamai keista, kad šeimoje išvis tokie privalo, neprivalo egzistuoja O jei vyras nenori, tai jį varu, botagėliu kaip galviją kokį į gimdyklą varyti? o ir moteris gal privalo norėti jo dalyvavimo? ir dar, jei žmona nenori gimdyti, tai gal tegu ir nepastoja.. gimdyti nereikės Išeitis visada gi būna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 05 lapkričio 2008 - 15:42
na idomi cia tema 4u.gif dar pora valandu ir manau bus cia ka paskaityt.
as busiu pirma kuri bandys ta degtuka uzkurti ant sito lauzo hihihi.gif
man visai neaktualios lietuvoje vyraujancios gimdymu mados(nes gyvename svetur),bet gimdyme dalyvavo vyras savo paties apsisprendimu.saves tuo momentu tikrai nelaikiau bejege kaip tu ivardinai ar nepilnaverte.pagimdziau be epiduro ir neisleidus nei vieno garso.tvirtai ir be jokiu ten mysciojimu ar rekimu ant mediku.nors vyras pries tai buvo grieztai apsisprendes neziureti kaip leliukas ateidineja i si pasauli,bet kai daktare pasake,kad galvyte jau lenda kaip raketa nuleke patikrinti ir virkstele kirpo pats nors ir to sake nedarysias.
manau i mada negalima iskaiciuotu tu vyru,kurie nori dalyvauti gimdyme.yra labai didelis skirtumas tarp tu kurie buna ikalbeti,nes tai mados reikalas ir tarp tu kurie savo noru eina sutikti savo mazyli.
sitas reiskinis eiti gimdyti dviese ar vienai vadinamas mada,o kaip tada pavadinti cezario darymus,nes man labai skauda,epiduras,tarimasis su gydytoju ir dar bala zino ka.
cia jau kaip kiekviena moteris save ivertins tuo momentu stipria ar bejege.niekada neprasyciau vyro eiti kartu gimdyti jeigu jis tam jokio noro neturetu.
Papildyta:
QUOTE(emilka @ 2008 11 05, 16:29)
Tas jūsų privalo, tai jau tikrai žiauriai nuskambėjo...  Man aplamai keista, kad šeimoje išvis tokie privalo, neprivalo egzistuoja  O jei vyras nenori, tai jį varu, botagėliu kaip galviją kokį į gimdyklą varyti?  o ir moteris gal privalo norėti jo dalyvavimo?  ir dar, jei žmona nenori gimdyti, tai gal tegu ir nepastoja.. gimdyti nereikės  Išeitis visada gi būna..

drinks_cheers.gif vat butent.mano manymu mada prasideda tada kai vyras privalo dalyvauti gimdyme,o nenori dalyvauti gimdyme.vyrui pasakyti,kad tu privalai dalyvauti gimdyme,tai tas pats kas pasakyti paziurek kaip as kakoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dauraa: 05 lapkričio 2008 - 15:50
QUOTE(dauraa @ 2008 11 05, 16:40)
na idomi cia tema 4u.gif dar pora valandu ir manau bus cia ka paskaityt.
as busiu pirma kuri bandys ta degtuka uzkurti ant sito lauzo hihihi.gif
man visai neaktualios lietuvoje vyraujancios gimdymu mados(nes gyvename svetur),bet gimdyme dalyvavo vyras savo paties apsisprendimu.saves tuo momentu tikrai nelaikiau bejege kaip tu ivardinai ar nepilnaverte.pagimdziau be epiduro ir neisleidus nei vieno garso.tvirtai ir be jokiu ten mysciojimu ar rekimu ant mediku.nors vyras pries tai buvo grieztai apsisprendes neziureti kaip leliukas ateidineja i si pasauli,bet kai daktare pasake,kad galvyte jau lenda kaip raketa nuleke patikrinti ir virkstele kirpo pats nors ir to sake nedarysias.
manau i mada negalima iskaiciuotu tu vyru,kurie nori dalyvauti gimdyme.yra labai didelis skirtumas tarp tu kurie buna ikalbeti,nes tai mados reikalas ir tarp tu kurie savo noru eina sutikti savo mazyli.
sitas reiskinis eiti gimdyti dviese ar vienai vadinamas mada,o kaip tada pavadinti cezario darymus,nes man labai skauda,epiduras,tarimasis su gydytoju ir dar bala zino ka.
cia jau kaip kiekviena moteris save ivertins tuo momentu stipria ar bejege.niekada neprasyciau vyro eiti kartu gimdyti jeigu jis tam jokio noro neturetu.

Mano manymu Jusu degtukas neuzsiliepsnos. Jeigu vyras tai daro is savo valios, nes turi tam argumentu, pav. Jums arba kudikiui gresia mirtis tfu tdu , neduok Dieve, arba vyras pats yra medikas, arba tuo metu nebuvo aptarnaujancio personalo, nes daug gimdymu:hm .. Nezinau kaip vertinti.. Man nesuprantamas pats vyro buvimo faktas gimdyme. Vyro vaidmuo, jo funkcijos. Kas nesveikas noras, nekantrumas pamatyti kudiki. Prisiziures, per visa gyvenima..
Atsakyti
Oi, koks darnus cia jusu choras biggrin.gif As tai matyt liksiu prie tu psichologiniu nebrendylu.. Niekaip neizvelgiu to moterisko grozio, kai voliojiesi ant grindu, nes nualpai ir nebuvo kam tave pagaut, prie to dar apsivemei, nes per saremi supykino ir nebuvo kam basono paduot.. Gal ir mada tuos vyrus temptis i gimdyklas, filmuot, fotografuot, karpyt virksteles, nematau ir as tame jokios romantikos, nu bet man niekaip galva neisnesa, kaip ten vienai apsisukti. Aisku, nebent gimdote BAK'e lotuliukas.gif
Reiktu dar mama pakalbint, bet kazkaip nelabai noriai ji pasakoja.. g.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif vat butent.mano manymu mada prasideda tada kai vyras privalo dalyvauti gimdyme,o nenori dalyvauti gimdyme.
[/quote]

Irgi is dalies tiesa g.gif , bet tik is dalies. nes kaip Jusu vyras paaiskins savo nora dalyvauti gimdyme? Kokie jo argumentai? Cia gi ne naujo filmo premjera kinoteatre. Cia gimdymas biggrin.gif
Atsakyti
visiskai nebijau pasakyti kad cezari 'pirkau' nes bijojau pati gimdyti. bet jau praejo tiek laiko ir absoliuciai nesigailiu. bijojiau. tai del to kad bijai gimdyt, vaiku is viso neturet? labas.. kam neturet jeigu galima turet. bet cia jaau kita tema.
aj, nezinau, akd ir kaip dauraa 'graziai; gimdete, nesuprantu vyro dalyvavimo gimdyme. kazkaip nesu tokia jautri ar kaip cia issireiskus tokiems dalykams, taip nesureiksminu momento "kai pirma karta isvydau savo kudiki...' lotuliukas.gif
apskritai, nesuprantu to noro pamatyti ta gimima vaiko, cia tas pats kaip stebeti kokia operacija. ne. baisiau. na nezinau, as manau, kad jei buciau vyras ir pamatyciau kaip brangioji gimdo, po kiek liako, lendant po triusikeliais, vargu ar butu malonu unsure.gif jus nepykit, jau nezinau kaip graziau issireiksti ax.gif
Atsakyti