Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikas maistas

Sveikos, gal gyvenancios UK pasidalintu e.parduotuviu adresais, is kur gali uzsakyti ekologisko maisto.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 09 29, 23:59)
Sveikos,


Jėga thumbup.gif labai labai džiugu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geresne @ 2009 11 26, 15:30)
O aš namuose turiu bėdą- į kruopas ir miltus įsimetė kandys... Atsirado ten kirmėlės tokios nemažos.... brrrrr
Viską išmečiau, o naujas dedu į šaldiklį, kad apsaugoti, bet aišku tai nepatogu...
O kai tik įdedu į spintelę, jos vėl ten sulenda  verysad.gif
Gal kas žinote kai išnaikinti tuos įnamius?




Mes neseniai namie turėjome tą pačia bėdą, teko išmesti viską, kur tik radome tų bjaueybių užuomazgų. viską gerai išvalėme soda ir jų mėgstamiausius produktus dabar laikome šaldytuve, kol neįsigijome itin sandarių indų. Įdomiausia tai, kad seniau jų nebuvo, kol nepradėjome pirkti eko maisto ir viskas čia labai logiškai paaiškinama, nes į chemiją jie nelenda. jei yra kruopos apdorotos ir purkštos, tai jose jie negyvena. Jiems patinka natūralumas:) kai parsinešėm selėnų iš eko parduotuvės, tai net nespėjom pradaryt pakelio - jos jau viduje. Pasirodo, kad kartais nereik nei sandarumo, jos jau būna tuose pakeliuose, kuriuos perkam, bet šitą pastebėjau tik apie eko produktus kalbant.
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2013 09 29, 22:59)
Sveikos, labai smagu skaityti šią temą. Aš irgi iš visų jėgų stengiuosi maitintis ir maitinti savo tris vyrus ir mergaitę kuo natūralesniu maistu-duoną iš pilno grūdo rupių miltų seniai kepu pati, vietoj baltojo cukraus perkame rudąjį ir stengiamės cukraus vartoti kuo mažiau. Jau antrą kartą darau naminį jogurtą iš natūralaus pieno. Vadinamų sasyskų neturim šaldytuve/šaldikly jau gal 7-8m., vis bręstu naminių koldūnų prisigaminimui ir užšaldymui, nes labai patogu turėti namie "budinčių" koldūnų, kai nėra nuotaikos gamint, o gausią šeimynėlę vistiek reik kažkuo užkimšti smile.gif Dabar rudenį valgom kuo daugiau daržovių-šviežių ir apdorotų, vaisių. Uogas žiemai trinam ir šaldom, uogienių neverdam, nebent močiutės priveža. Kai atostogaujam kaime visad pasinaudojam proga nusipirkti kaimiškų kiaušinių, pieno, sviesto. Beje, sviestą darau GHI-nepalyginama su paprastu sviestu thumbup.gif -ir kvapas ir konsistencija ir kaitinimo savybės. Stengiuosi mažinti paprasto pieno vartojimą, man sekasi geriau, vaikai dar vis pareikalauja. Pyragus kepu, tortus gaminu pati, pasiskaičius apie visokius pieno, kiaušinių miltelius, hidrintus riebalus, emulsiklius, skonio ir kvapo stipriklius-plaukai šiaušiasi  unsure.gif Jokių limonadų namie nėra, nes jų tiesiog neperkam. Skaniausias vaikams gėrimas-VANDUO. Dar gaunam iš senelių svairainių sirupo, patys geu garpuodžiu pasigaminam j. serbentų sulčių žiemai, dar, kai obuolių gaunam, tai ir obuolių sulčių. Kompotų nedarau, man jie kaip ir uogienės-tiesiog saldumynas. Žinoma, gimtadieniui kompotas vistiek geriau negu spalvoti, pilni saldiklių limonadai. Neperkam tų visų vadinamų gaminių-jokių virtų dešrų ir pan., tiesiog jų nėra šaldytuve ir tiek. Stengiuos kuo daugiau gamint iš daržovių ir kuo mažiau mėsos-atradau visus ankštinius-įvairios pupelės, lęšiai, žirniai, pupos, avinžirniai ir pan. Atradau internetinę parduotuvę kur nemažai ekologiškų produktų ir higienos priemonių galiu įsigyti daug pigiau nei LT cool.gif (www.iherb.com, darant pirmą užsakymą su kodu CIC051 gausit 5-10$ nuolaidą wink.gif)

Nesakau, nesam idealūs, vaikai žino kas yra McDonalds, Coca cola, picos, kt. greitas maistas, eina į gimtadienius, yra neadekvačiai "lepinami" užsispyrusių senelių, bet jie žino, kad tai yra blgis ir kodėl tai yra blogis smile.gif Tiesiog stengiamės labai retai klysti į klystkelius, nes žinom, kad taip sau kenkiam. Kaip kažkuri rašėt-mažais žingsneliais pradedam save mylėti smile.gif



Na, labai smagu, kad stengiatės ateiti į tą teisingesnio maitinimosi kelią, bet būtų labai nuoširdus patarimas vietoj rudo cukraus naudoti tik natūralų medų visur, juk saldumas tas pats, o poveikis nepalyginamas. Taip pat, yra toks dalykas, kurį regis žino tik sveikuolių forumuose diskutuojantys ir kai kurie mokslininkai, kad PIENAS ir jo produktai (nesvarbu kad ir iš kaimo) yra visiškas blogis. Sunku patikėt? Taip, žinau, man ir buvo šokelis, bet skaičiau labai labai daug literatūros ir tikrai ne delfio lygio:) įvairūs moksliniai straipsniai ir knygos, ir deja, visur tyrimai rodo vieną ir tą patį. gaila, kad žmonės su reklama taip bukinami. Motinos pienas yra visai kitas reikalas ir jis yra būtinas vaikui, bet karvės pienas turi labai labai daug kartų daugiau riebalų ir medžiagų, kurių žmogaus organizmas nesugeba iki galo suvirškinti. Žmonės vartodami daug pieno produktų dar ir serga visokiom slogom ir peršalimo ligom, o tai net nėra ligos, tai yra organizmo reakcija ir atsakas į visą tą vartojimą. Pieno produktai, suvirškinti ne iki galo, palieka daug gleivių organizme, kurios vėliau šalinasi per slogas ir visokias ligas. Jei bus įdomu labiau pasigilinti į tai, galėsiu atsiųsti naudingų nuorodų ir netgi pdf knygų apie tai. Labai džiaugiuosi, kad atmerkiau bent artimiausių žmonių ratą. Įpročiai yra baisus dalykas ir kartais dėlto yra ignoruojami visi faktai apie sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2010 04 30, 05:26)
Gal galit mane paprotint apie konservavimą, ar tai jau niekaip su sveiku maistu nesiderina? g.gif  Žiūriu norint pasiruošti daržovių žiemai visur reikalingas actas, ar jis kenksmingas? Mačiau yra ekologiškas actas, tai jeigu jį panaudoti vietoje įprasto?

Kalbant apie duoną, kažkaip niekad nesusimasčiau kad mielės nesveika schmoll.gif O duoną kepu pati, mieles sausas naudoju .. Raugo milteliais irgi pirkau, bet tai jau nesveika?



Skaičiau ir negaliu nepasidalinti Prof. Stolešnikovo žodžiais iš knygos. Truputį gal daug čia teksto gausis, bet jo patikėkit yra dar daugiau, jei kam įdomu atsiųsiu visą pdf.

Krakmolas – tai organiniai klijai. Anksčiau tapetų klijavimui buvo naudojamasi savo
gamybos kleisteriu, paprasčiausiai ištirpinant miltus karštame vandenyje. Moksliškai šis procesas
vadinamas „Krakmolo želatinizacija“ http://en.wikipedia...._gelatinization.
šitie organiniai klijai patenka į žmogaus organizmą ir vartojami kasdien.
Nors ir suskaidomi žarnyne, tačiau kaip rodo žmonijos praktika – ne iki galo! Kažkokia to
krakmolinio maisto dalis patenka į organizmo vidų neskaidyta ir su laiku, ypač po dešimtmečių
tampa substratu „aterosklerozei" ir „osteoartritui", suklijuojančiam visas kraujagysles ir
organizmo audinius.
…
Bet pabandykite įsivaizduoti savo gyvenimą be krakmolo. Juk dėl to reikia išbraukti
bulves, duonos ir makaronų gaminius, viską kas iš grūdų, šakniavaisių ir ankštinių. - Sunki
užduotis? Galima pasakyti, kad daugeliui žmonių neįmanoma. O juk „cukrinis diabetas“, kuris yra
blogybė žmonijai, yra būtent organizmo, iškamuoto augalinio krakmolo, liga. Ir padidintas
gliukozės kiekis kraujyje visai čia niekuo dėtas. Reikalas tame, kad laboratoriniai diabeto
diagnostikos metodai aptinka kraujyje kaip neva „padidintą gliukozės kiekį“, tačiau visai ne
gliukozę, o būtent neišskaidyto krakmolo produktus. Organizmas nusikamavo perdirbdamas
augalinį krakmolą. Fermentinė sistema išsekusi. Kai kurie žmonės tam turi įgimtą silpnumą. Kaip
pasekmė nepilnai išskaidyto krakmolo produktai užpildo kraują, visus organus ir audinius,
pažeidžia mikrocirkuliaciją. Ir diabetikui miršta nuo cukrinio diabeto, jų saldūs audiniai, tiesiogine
prasme, supūva gyvi.


O dėl mielių, tai jokio skuirtumo, ar sausos, ar dar kitokios, mielės taip pat yra vengtinas produktas.
Pelėsiai, įskaitant mieles ir grybus yra tarp labiausiai alergizuojančių dalykų. Mielės gyvena mūsų žarnyne ir jei imuninė sistema veikia tinkamai, mielių augimas yra kontroliuojamas. Bet jei dėl kažkokių priežasčių jos išbujoja, imuninė sistema patiria stresą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SunnyMe: 10 spalio 2013 - 08:49
smile.gif

visa tema reikes perskaityti saziningai, nekalbant apie visa skyriu.
sveikas maistas aplink mane jau n laiko - begale bendradarbiu zaliavalgiu, daug klausiausi ir ju pokalbiu ir jau literaturos kazkiek skaicius buvau. apie pieno nenauda zinojau. bet pagrindisi mano maistas buvo kas? kvieciai ir pieno produktai smile.gif

ir stai atejo i mano gyvenima tas, kuris pakoregavo viska. grazuolis sunus, netoleruoja pieno prod, kiausiniu, kvieciu, sojos, rugiu, mieziu, grikiu. zindau pati ir planuoju ta daryti dar n laiko. o tai reiskia - kad visiskai nuo A iki Z turejo pasikeist mano mityba staigiai. tai va, valgau ir vis ieskau ieskau ieskau info.. smile.gif sunkiausia man atsisakyt buvo pyragu pyrageliu tortu bandeliu ir viso sito gerio. pieno produktus tiesiog, nustojau valgyt ir nesugriesinau nei karto. savijaut amano yra daug geresne, pilvo nepucia ir panasus dalykai su manim dedasi, nekalbant apie svori biggrin.gif tikiu, kad mazojo organizmas yra ziauriai protingas ir atsisako ne bile ko, o to, ko ir turi atsisakyt. taigi, nors alergologai sako, kad isaugs, bet as jau ir visai noreciau, bet vis tik bandysiu pati maitintis taip,. kaip jop organizmas liepia ir ji taip pratint valgyt - sveikai smile.gif beliko vyra itikinti... lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(zalia-raudona @ 2013 11 14, 17:18)
smile.gif beliko vyra itikinti...  lotuliukas.gif


Aš siūlau neįtikinėti, o švelniai po truputį koreguoti jam patinkančius patiekalus į sveikesnę pusę, bet negadinant skonio, o tik jį gerinant. Ilgainiui pasikeisite jo racioną. Manau, kad priešišumas sveiko maisto atžvilgiu dažniausiai kyla iš baimės, kad bus neskanu, didelė askezė. O Jūs gaminkite labai skaniai smile.gif Manau, kad tikrai suveiks. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SunnyMe @ 2013 10 10, 08:44)
Skaičiau ir negaliu nepasidalinti Prof. Stolešnikovo žodžiais iš knygos. Truputį gal daug čia teksto gausis, bet jo patikėkit yra dar daugiau, jei kam įdomu atsiųsiu visą pdf.



Labai idomu:) Kur galima perskaityti daugiau?
Atsakyti
QUOTE(MMorta @ 2013 09 30, 13:16)
Sveikos, gal gyvenancios UK pasidalintu e.parduotuviu adresais, is kur gali uzsakyti ekologisko maisto.

labas, nezinau internetiniu parduotuviu, bet sainsbury's turi savo ekologisku produktu linija. So organic vadinasi. Su sertifikatais, tai manau, viskas tvarkoj su produktais. g.gif Neziau, ar mazesnese parduotuvese buna, bet manau, kad galima internetu uzsisakyti,jei nera Sainsburio salia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltoji_peleda @ 2012 09 29, 10:26)
sveikutes  ax.gif  esu dar pakankamai tamsi sveikuolisko maisto ismanyme,bet,noriu suzinoti apie soja.geris ar tai blogis?nejaugi visi jos produktai yra is gmo?
...
vieninteliai zmogaus vartojimui tinkami yra fermentuoti sojos produktai ir tai tik nedideliais kiekiais. sojos pupeles turi labai daug nuodingu medziagu, kaip fitatai, neleidzianciu virskinimo sistemai pasisavinti naudingu medziagu esanciu joje, todel jos valgymas daro daugiau zalos negu naudos. fermentacija sunaikina dali nuodo - sojo tradiskai valgancios tautos ta zino ir valgo tik tokia soja. o pas mus privaryta tos sojos visokiom formom (tik nefermentuotos!) i viska, nes piguva...
tiesa man tai neaktualu - nevalgau perdirbtu maisto produktu... sviezios mesos gabale ir kopusto galvoj sojos nerasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SunnyMe @ 2013 10 09, 23:23)
Taip pat, yra toks dalykas, kurį regis žino tik sveikuolių forumuose diskutuojantys ir kai kurie mokslininkai, kad PIENAS ir jo produktai (nesvarbu kad ir iš kaimo) yra visiškas blogis. Sunku patikėt?

remiantis ajurveda (kuri turi 5000 metų senumo istoriją), pienas yra naudingas, JEIGU... jį vartoji tinkamu laiku, t.y. iki 6 ryto arba nuo 6 vakaro, pašildytą ir su prieskoniais ir tinkamą jo kiekį. Kiekis kiekvienam žmogui yra skirtingas, gali svyruoti nuo 1 šaukšto iki puodelio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 11 19, 01:30)
remiantis ajurveda (kuri turi 5000 metų senumo istoriją), pienas yra naudingas, JEIGU... jį vartoji tinkamu laiku, t.y. iki 6 ryto arba nuo 6 vakaro, pašildytą ir su prieskoniais ir tinkamą jo kiekį. Kiekis kiekvienam žmogui yra skirtingas, gali svyruoti nuo 1 šaukšto iki puodelio.  4u.gif

As kai tai suzinojau pasiskaiciau, pieno gryno nebevartoju, tik rauginta arba suri varske. Suaugusiojo organizme nera femetu virskinti "zalia" piena. O tos Ajurvedos pavyzdys mums nieko nesako, ji kilusi is Indijos. Niekur nera tokiu baisiai ligotu zmoniu kaip ten...Tie kas nuvaziuoja mato.
Atsakyti
tas blogasis pienas leidžia šimtamečiams dar vaikus meistrauti lotuliukas.gif
Atsakyti