Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

Tema apie keliones į Izraelį ir Izraelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 10 lapkričio 2009 - 00:39
Akse,Kokią kelionių agentūrą pasirinkot ?
Norėčiau šia vasarą aplankyti Izraelį. Gal esat kas buvę ir galit papasakot kas ir kaip.Ačiū smile.gif
Atsakyti
Bene geriausias budas dabar pasiekti izraeli (aisku kelione tik dviem dienom) - keliauti i Kipra su travelman, is ten sedi i kruizini laiva ir pasieki izraili. Aisku, jei norisi kazko daugiau, tada reikai paieskoti... )
Atsakyti
O keik tai kainuotu?Ar ne pigiau lėktuvu?Ką apžiūrėti tikrai verta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aii @ 2006 05 11, 10:19)
O keik tai kainuotu?Ar ne pigiau lėktuvu?Ką apžiūrėti tikrai verta? ax.gif

Zvilgtelk Travelman puslapi. Ten yra Kipras - ir kruizu kainos. Siaip kaip visada - nuo kokybes:))) Jei sumuoti tai butu taip - pigiausias viesbutis kipre nuo 1200 Lt + kruizas apie 400 Lt (galima ir 1000 Lt). Tai tiek))
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2006 05 09, 09:33)
Bene geriausias budas dabar pasiekti izraeli (aisku kelione tik dviem dienom) - keliauti i Kipra su travelman, is ten sedi i kruizini laiva ir pasieki izraili. Aisku, jei norisi kazko daugiau, tada reikai paieskoti... )

Būtent tokiu būdu aplankiau ir Izraelį, ir Egiptą. Bet Izraelis man paliko visai nekokį įspūdį. Vienintelis įspūdis - tai militaristų ir religinių fanatikų tauta. Gal ir žiauriai pasakiau, bet sugrįžti tikrai ten nenorėčiau. Labai iškalbingas faktas, kad po Izraelį keliavome be LR pasų, nes juos tiesiog surinko ir atidavė tik tada, kai buvome įsodinti į laivą. Gal jie įsivaizdavo, kad tokiame šiukšlyne norėtume likti gyventi?
Atsakyti
QUOTE(Aii @ 2006 05 09, 08:15)
Norėčiau šia vasarą aplankyti Izraelį. Gal esat kas buvę ir galit papasakot kas ir kaip.Ačiū smile.gif

Labas,
teko didžiulė laimė šią šalį pažinti net 2 mėnesius, kai buvau stažuotėje, liko be galo geri prisiminimai, tikriausiai ir anūkams dar turėsiu ką papasakoti. Tiek kad buvau 1999 metais, kai reikėjo vizos. Įspūdinga ten viskas, šalis nedidelė, bet galima rasti ir džiungles, ir kalnus, ir dykumas. Beduinai su savo kupranugariais ir šalia stovyklų įregtom palydovinėm lėkštėm, lūšnos ir dangoraižiai. Pritrenkianti kelionė į Jeruzalę, BŪTINA paskaityti Bibliją ir patartina ją vežtis, tiesiog nepakartojamas įspūdis, kai gidas cituoja ir tuo pat metu rodo istorines biblines vietas. ten kiekviena šventovė su istorija.Patarčiau nuvykti prie negyvosos jūros, ir joje išsimaudyti, vanduo 40 laipsnių, maudaisi kaip alyvoj, vartliojies kaip balionas thumbup.gif Jei būsi Tel Avive, šalia yra Old Jaffa, ji restauruota thumbup.gif .Būtinai užsuk į Haifą, ten ant kalno pamatysi Bahai šventovę ir nepaprasto grožio parką. Ten nėra vandens, ir augalai drėkinami specialiu taškiniu laistymu, kai prie kiekvieno augalo privestas vamzdelis ir vandens gauna tik jis, bet visi sodai tokio grožio, kad akių negali atitraukti. Užsuk į kapines,įdomu, kitokios ne mūsų. Gamtos muziejus Tel Avive thumbup.gif , zoologijos sodas Petach Tikvoj. Nepateksi dabar kiek žinau į Beatliejų, ten Palestinos teritorija, bet man pasisekė, tada buvo ramu ir mus įleido
Pasiruošk neįprastam vaizdui, kai visur pilna kareivių su šautuvais, ir apsauginiai nuolat tikrina rankines. po Jeruzalės gatves vaikštant mūsų grupę lydėjo du apsauginiai, kurie buvo prisakę visada žiūrėti ką jie daro, ir prireikus nedelsiant griūti ant žemės, išpuolių ten be galo daug verysad.gif . ir išskrendant tikrino viską gal valandą laiko, klausinėjo be galo ir pabaigos, ko buau, ką veikiau, su kuo susitikau, kas bagažą pakavo. ten tokia sistema. Bet man liko neišdildomas įspūdis. Čia padrikai papasakojau, tai šį tai tą, jei kas domina klausk

Papildyta:
verysad.gif
QUOTE(niedulis @ 2006 05 14, 15:04)
1.Vienintelis įspūdis - tai militaristų ir religinių fanatikų tauta.
2. Gal jie įsivaizdavo, kad tokiame šiukšlyne norėtume likti gyventi?

1. Prieš aplankant šalį, ypač tokią išskirtinę, reikia daug perskaityti, susirinkti kuo įvairesnės informacijos, tada taip neatrodys. Taip susiklostė aplinkybės, kad Izraelis pastovioje karinėj parengtyje verysad.gif , bet kareiviai netrukdo nei gyventojams, nei turistams. religiniai fanatikai- tai tikriausiai turi omenyje ortodoksus, ar bent pasidomėjai jų religija ?
2. Visur pamatai tą, ką esi pasiruošęs pamatyti, tiek grožio nemačiau nei vienoj šalyj, o esu gan nemažai pakeliavus. Šiukšlių , aišku, buvo, ir baisių apleistų rajonų mačiau, pasisvečiavau ir pas arabus, ir pas beduinus, bet kad Izraelis tai tik šiukšlynas nesutikčiau niekada schmoll.gif Gal pačiai paprasčiausiai nepavyko kelionė verysad.gif
P.S. gyventi ten nenorėčiau ax.gif , bet dar kartą nuvykti labai labai
Atsakyti
QUOTE(Aii @ 2006 05 09, 06:15)
Akse,Kokią kelionių agentūrą pasirinkot ?

tai va kad dar nepasirinkau verysad.gif noriu lapkrity per mamos gimtadieni ir 5-kiom dienom,bet nerandu.ilgesniam laikui mamai per sunku bus.uz 5-kias dienas mokeciau,kad ir kaip uz daugiau tik kur jas rast g.gif jei kur uztiksit mestelkit nuoroda labai dekinga buciau 4u.gif
Atsakyti
Nugi va radaua:)))

http://www.vegaturas...s&cid=14&tid=34
Atsakyti
Aš pragyvenau Izraelyje 5,5 metų nuo 2000 galo iki 2006 balandžio. Ir sprendžiant pagal tai kaip man teko ieškoti pigesnnio būdo į viena galą, tai galiu drasiai teigti kad tiesiog neapsimoka 4-5 dienom tenai važiuoti. Tiesioginiai skrydžiai mano žiniomis bus nuo birželio pradžios 2-3 kartus per savaitę. Tik taip įmanoma 4-5 dienom tenai, kitaip visos siūlomos kelionės trunka 9-14 dienų
Atsakyti
Na neverk taip is anksto.. KAdangi as jau gryzau is kipro, rasau kaip galima derinti kipra su Izrailiu. Beje, paketas gan idomus butu.

1. Patarciau imti viesbuti Pafose. Vien del to, kad ten galima pamatyti tokius objektus susijusius su religija:
a) Salomono ola - ten gyveno vieni is pirmuju kriscioniu, kurie buvo nuzudyti persekiotoju
cool.gif senaja baznycia, kur buvo nuplaktas apastalas Povilas (tiesa sakant kadangi vadovas buvo rusas, tai vertimas is galvos)
c) larnakoje - sv. Lozoriaus baznycia ir kapa.
d) kalnuose - Kikos vienuolyja su Sv. Marijos ikona, kuria nutape sv. Lukas. Siaip pats vienuolynas toli kaluose, toli vaziuoti, ir beje jis provoslavu.
2. Geriausias gidas tais klausimasi yra Fiodoras - jo mobilus telefonas kipre yra 99655733, jis gyvena Pafos, manau tikrai padetu. Lietuviu gides yra memes tikraja to zodzio prasme.
3. Pats kruizas i Izraeli - galima ekskursija : Aplankomas miestas Jafa, Viespaties karsto baznycia ir Golgota, Raudu siena, Hefsimano sodas, kur radnasi Visu tautu baznycia, taip pat Kristaus gimimo baznycia ir groa, kuri irengta kristaus gimimo vietoje.
Laivas isplaukia vakare, izrailyje bunama nuo 6.00 iki 19.00

Tai tiek ziniu... Jei ka dar klauskite...
Atsakyti
noriu paklaust,o kokie ten orai lapkrity?gal patartumet kita menesi?nenoriu,kad mamai butu per karsta blush2.gif
Atsakyti