Įkraunama...
Įkraunama...

Tamponai

QUOTE(MamaSandra123 @ 2016 07 15, 11:04)
Sveikos. Gal galite padėti? Mano vyresnei dukrai bėda...  verysad.gif  Mes ruošiamės atostogauti prie jūros. Ir būtent tuo metu, kai būsime ten jai turėtų prasidėti tos dienos. Ji baisiai pergyvena, kad negalės maudytis ir panašiai. Jai tik šiais metais prasidėjo. Jau buvo kažkur 3 kartus. Bet upeliais nebėga - tik pateplioja krauju.  Nežinau kaip ją nuraminti... Ar galima tamponus naudoti 13 metų mergaitei? Ar nepradės ko nors skaudėti? Aš pati naudoju tik paketus - todėl negaliu jai nieko patarti  verysad.gif  Pasiskaičiau internete ir ten rašoma, kad tamponus naudoti moterims/merginoms neturėjusioms lytinių santykių negerai... Mat gali būti pažeista ta plėvelė... nebežinau ką daryti...  verysad.gif  ji labai bijo... Aš ją bandau paguosti, kad tos dienos dar nereguliarios, tačiau jai niekada nevėluodavo mėnesį ar daugiau kaip kitoms. Dėl to ir klausių jūsų - ar galima naudoti tamponus 13 metų mergaitei, ar tsi saugu ir jei taip - tai kokius pirkti geriausia, kad būtų lengva įsidėti/išimti, nieko neskaudėtų ir pnš.



Dviejuose puslapiuose internetu paklausiau šio klausimo. Tikiuosi sulauksiu atsakymo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaSandra123 @ 2016 07 15, 11:04)
Ar galima tamponus naudoti 13 metų mergaitei? Ar nepradės ko nors skaudėti? Aš pati naudoju tik paketus - todėl negaliu jai nieko patarti  verysad.gif  Pasiskaičiau internete ir ten rašoma, kad tamponus naudoti moterims/merginoms neturėjusioms lytinių santykių negerai... Mat gali būti pažeista ta plėvelė... nebežinau ką daryti...  verysad.gif


Labai įdomus mitas dėl tos mergystės plėvės. Lyg jinai būtų kaip koks polietileno maišelis, ten viską hermetiškai aklinai uždarantis. Kaip tada pro tą plėvę prateka mėnesinės?
Tamponas yra per siauras, kad ką nors padarytų mergystės plėvei. Jūsų mergaitė gali drąsiai jį naudoti. Geriau nusipirkti tamponus su aplikatoriumi, nes juos lengviau įdėti. Ir nepamiršti juos reguliariai kas kelias valandas keisti. Taip pat tamponų yra kelių rušių pagal sugeriamumą. Naudinga yra tinkamu laiku naudoti tinkamo sugeriamumo. Ir nereikia jaudintis, kad tamponas kažkur ten viduje gali pasimesti, kas būna didelė pradedančiųjų baimė. Tas iš tikrųjų nėra problema.
Bet taip, kai man buvo trylika, niekas nieku gyvu nebūtų manęs nutempęs pas ginekolog. Jau geriau būčiau pabėgusi iš namų biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai paauglystėj naudojau tamponus, kaip ir nepakankė niekam,sakaudėjo pirmą kartą vis tiek smile30x30.png
Atsakyti