Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Atidarau šią temą, kad nuostabieji Mišelės desertai būtų prieinami visoms mėgstančioms kepti, bet nesuprantančioms rusiškai. Kadangi daugelį receptų turiu išsivertusi į lietuvių kalbą, palengva sukelsiu vertimus čia. Dauguma receptų nėra išmėginti blush2.gif
Merginos, prisijunkite ir jūs kepdamos, pasidalindamos savo įspūdžiais, sėkmėmis ir nesėkmėmis. Gražu būtų, jei jūsų kepinėlius lydėtų nuotraukytės biggrin.gif

Senesnių Mišelės receptų galima surasti ir good-cook.ru forume, bet dauguma jų kartojasi:
1 tema
2 tema
3 tema
Mišelės desertai (dar vienas adresas)

MIŠELĖS MATAVIMO VIENETAI:

Miltai 1 st. = 140 g
Cukrus 1 st. = 200 g
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml

Naudojasi matavimo šaukštais ir visada matuoja be kaupo.
1 lapelis želatinos = 2 g. Jeigu milteliais, tai 1,5 a. š. (arba 7,5 g). [Kitur radau parašyta, kad 1 lapelis – 3 g] g.gif
Krakmolą naudoja kukurūzų.
Nurodydama sudėtyje vanilę, ji visada naudoja vanilės esenciją.

Miltai tortams:
1 st. persijotų miltų tortams = 3/4 st. persijotų paprastų miltų + 2 v. š. krakmolo.

Vyno akmuo:
"Tai rūgštis, parduodama baltų miltelių pavidalu, padedanti plakant stabilizuoti baltymus. Ją galima pakeisti bet kokia kita natūralia rūgštimi. Pvz., citrinų sulčių aš dėčiau ~1 a. š. ant 4 baltymų".

Citata:
„Savo desertų receptus aš duodu, orientuodamasi į vietinius produktus (Mišelė jei neklystu yra iš Kanados) ir savo orkaitę, todėl nenustebkite ir nesijaudinkite, jeigu kartais kas nors nesigaus tiksliai pagal receptą. Bandykite, su patirtimi būtinai viskas gausis!“

* pridėsiu svarbesnius Mišelės patarimus, iš esmės liečiančius konkretų receptą.

P.S. receptai išversti Mišelės žodžiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 lapkričio 2008 - 19:49
MIŠELĖS BAZINIAI RECEPTAI

BISKVITAS BE PAŠILDYMO (Sponge Cake)

6 kiaušiniai
1 st. cukraus
1/2 a. š. vyno akmens (galima pakeisti 1 a. š. citrinos rūgšties arba visai praleisti)
1 a. š. vanilės
2/3 st. miltų
1/4 st. krakmolo.

Baltymus nedideliu greičiu išplakti su vyno akmeniu, kol susidarys putos, palaipsniui subertiant pusę cukraus normos. Padidinti greitį ir išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su likusiu cukrumi, kol masė taps šviesiai geltona, beveik balta, sudėti vanilę. Miltus ir krakmolą persijoti į trynius, įdėti 1/3 plaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus, maišant sukamaisiais judesiais.


BISKVITAS SU PAŠILDYMU (Genoise)

6 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 1/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 st. tirpinto sviesto.

Kiaušinius su cukrumi plakti vandens vonelėje ~10 min., kol taps tiršta, šviesiai-geltona masė. Sudėti vanilę ir persijotus su druska miltus. Atsargiai išmaišyti. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišyti keletą šaukštų tešlos, o po to taip pat atsargiai įmaišyti jį į biskvitą. Jeigu supiltume visą sviestą iš karto, tai nuo jo sunkumo biskvitinė tešla iškarto sukristų, o taip, įdedant nedidelį kiekį tešlos į sviestą, mes padarome jį puresnį.



PLIKYTAS SVIESTINIS-BALTYMŲ KREMAS
(Italian Meringue Buttercream)

4 baltymai
1/2 a. š. vyno akmens
10 + 3 v. š. cukraus
1/4 st. vandens
1,5 st. (~340 g) sviesto.

Iš 10 v. š. cukraus ir vandens išvirti sirupą (238 F). Baltymus išplakti su vyno akmeniu, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Supilti karštą sirupą į baltymus, plakant juos lėtu greičiu. Po to pačiu didžiausiu greičiu išplakti juos, kol taps blizgantys. Sviestas turi būti minkštas, bet šaltas. Toliau plakant baltymus, nedidelėmis porcijomis įmaišyti sviestą. Kažkuriame etape pasirodys, kad nuo jo atsiskyrė vanduo, bet taip tik atrodo ir reikia toliau plakti. Man tai užtrunka ~10 min. Po to masė tampa lygi ir tinkamos puošimui konsistencijos. Įbėrus 2 v. š. kakavos miltelių, aš gaunu šokoladinį kremą.



PLIKYTAS KREMAS (French Pastry Cream)

2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus.

Sumaišyti krakmolą su 1/4 st. cukraus ir įmušti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Likusį 1/4 st. cukraus suberti į nedidelį puodą su pienu ir kaitiname iki virimo. Plona srovele, nuolat maišant kiaušinių-krakmolo masę, supilti į ją karštą pieną, tada vėl viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo ugnies, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių, kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai ataušinti.



ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA


150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 lapkričio 2008 - 19:42
Pradėsiu nuo daugelio pamėgto torto.
Saldainiai „Triufeliai“ gavo savo pavadinimą dėl išorinio panašumo su žymiaisiais juodais grybais, augančiais po žeme (tiesa, jie būna ir balti). Jie labai brangūs ir juos sunku rasti. Gerokai paprasčiau rasti bendravardžius saldainius. Siūlau jums tortą, kurio skonis yra kaip vieno didelio saldainio.



TORTAS „TRIUFELIS“ (Truffle Cake)
Originalus receptas

user posted image

Biskvitiniams lakštams:
6 tryniai
5 baltymai
2/3 st. cukraus
1/2 a. š. vyno akmens
2 v. š. karšto vandens
2 v. š. kakavos miltelių
5 v. š. miltų tortams (cake flour)
2 v. š. krakmolo.

Sirupui:
3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio (aš naudojau Kalhua).

Kremui:
150 g karčiojo šokolado
2 st. grietinėlės.

Saldainiams-triufeliams:
150 g šokolado
1/3 st. grietinėlės
1 a. š. likerio.

200 g šokolado saldainiams padengti ir drožlėms.

Lakštai.
Įkaitinti orkaitę iki 190º C. Ant pergamentinio popieriaus nupiešti 8 apskritimus 20 cm skersmens.
Baltymus išplakti su 1/3 st. cukraus iki standžių putų.
Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir plakti, kol masė pašviesės. Toliau plakant supilti ištirpintą karštame vandenyje kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Sudėti baltymus per 3 kartus.
Dėti tešlą ant nupieštų apskritimų (maždaug po 0,5 stiklinės į kiekvieną) ir išlyginti lopetėle. Kepti 5–8 min. Leisti ataušti ir atskirti popierių.

Sirupas.
Vandenį užvirinti su cukrumi. Nukelti nuo ugnies ir supilti likerį.

Kremas.
Jį geriausia pradėti gaminti dieną prieš surenkant tortą. Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir užpilti ant sukapoto šokolado. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve (o dar geriau visą naktį). Torto surinkimo dieną, išplakti kremą iki standžių putų.

Saldainiai.
Karšta grietinėle užpilti susmulkintą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps, supilti likerį. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve. Imant arbatiniu šaukšteliu, susukti šokoladinę masę į nedidelius rutuliukus, juos išdėlioti ant pergamentinio popieriaus ir dėti 1 val. į šaldiklį. Ištirpinti šokoladą. Pamirkyti kiekvieną rutuliuką į tirpintą šokoladą ir palikti, kad sustingtų.

Surinkimas.
Sudrėkinti kiekvieną lakštą sirupu ir pertepti kremu. Torto šonus ir viršų aptepti kremu. Apibarstyti šokolado drožlėmis ir papuošti saldainiais-triufeliais.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Atnešiau neįprasto, bet labai išieškoto skonio tortą – šokoladinį-serbentų. Šokoladinio muso recepte aš specialiai naudojau kakavos miltelius, o ne šokoladą, kad jo skonis būtų mažiau sodresnis ir „nepermuštų“ serbentų skonio.


TORTAS „ŠOKOLADINIS-SERBENTŲ“ (Сhocolate Black Currant Cake)
Originalus receptas

user posted image

Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
50 g šokolado
1/2 a. š. vanilės
1/4 st. miltų
1/4 st. krakmolo
3 v. š. kakavos miltelių
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos.

Šokoladinis musas:

50 ml karšto vandens
20 g kakavos miltelių
1 lapelis želatinos
250 ml grietinėlės
3 v. š. cukraus.

Serbentų musas:

50 g juodųjų serbentų piurė (pas mane ji buvo su minimaliu cukraus kiekiu. Jeigu naudosite serbentus trintus su cukrumi, tai cukrų, skirtą grietinėlei, reikia praleisti)
1 lapelis želatinos
250 ml grietinėlės
3 v. š. cukraus.

Šokoladinė glazūra

Juodųjų serbentų likeris Cassis (galima imit bet kokį kitą vaisinį).

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi išardomą 23 cm (9″) skersmens formą.
Išplakti trynius su puse cukraus, kol pasidarys vientisa lygi masė. Sudėti vanilę ir ištirpintą šokoladą, išmaišyti. Išplakti baltymus, palaipsniui suberiant likusį cukrų. Į trynių masę persijoti sumaišytus miltus, krakmolą, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Įdėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 35–45 min., patikrinant degtuku ar iškepė. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Šokoladinis musas.

Želatiną 2-iem minutėms užmerkti šaltame vandenyje, nuspausti. Kakavos miltelius ištirpinti karštame vandenyje, sudėti želatiną ir lengvai ataušinti. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Palaipsniui įmaišyti ją į vandenį su kakava.

Serbentų musas.
Želatiną 2-iem minutėms užmerkti šaltame vandenyje, nuspausti. Piurė pašildyti, kad būtų galima joje ištirpinti želatiną. Sujungti išplaktą su cukrumi grietinėlę ir serbentų masę, su joje ištirpinta želatina.

Surinkimas.
Išardomą formą, kurioje kepė biskvitas, iškloti plėvele (pageidautina acetate). Ant dugno dėti vieną biskvito lakštą, apšlakstyti jį likeriu. Sudėti šokoladinį musą ir išlyginti. Uždengti antruoju biskvito lakštu, sudrėkintu su likeriu. Ant viršaus sudėti serbentų musą.
Dėti į šaldiklį, kad sustingtų, mažiausiai 1 val.
Tuo metu pagaminti šokoladinę glazūrą. Sustingusį tortą padengti glazūra ir laikyti šaldytuve iki 3-jų dienų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio. Man norėjosi suteikti tortui truputį neįprastą 8-kampio formą. Gerai, jeigu yra tinkama forma, bet jos neturėdama aš tiesiog jį truputį „palyginau“.

*Juodieji serbentai buvo šaldyti. Su raudonais serbentais turėtų būti ne mažiau skanu.
*Jei nėra serbentų, geriausia juos pakeisti avietėmis (mėlynių imti nepatariu – gausis negraži spalva, nors ir skanu būtų).
*Glazūra gavosi tokia lygi ir blizganti, kad niekaip nepavyko normaliai nufotografuoti torto, nes visur buvo atspindžiai.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Kad ir truputį pavėlavusi, bet vistik pasidalinsiu savo šokoladine improvizacija Valentino dienos proga. Trijų rūšių šokolado derinys davė neprilygstamą skonį. Svarbiausia buvo, šaukšteliu užkabinti visus tris sluoksnius iš karto ir tuomet, jau susimaišę ir ištirpę į vieną visumą, tai „šokoladinė palaima“, priverčianti užmerkti akis ir išleisti garsą „mmm“.

TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS (Triple Chocolate Cake)
Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:

2 kiaušiniai
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. vanilės
1/4 st. miltų
2 v. š. krakmolo.

Šokoladinis biskvitas:

50 g sviesto
1/4 st. cukraus
1/4 a. š. vanilės
25 g šokolado
1/2 kiaušinio (išplakti ir panaudoti pusę)
3/4 st. miltų tortams (cake flour)
1/3 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
1/3 st. vandens.

Musas iš baltojo šokolado:
100 g baltojo šokolado
150 ml grietinėlės
1 lapelis želatinos.

Musas iš pieniško šokolado:
150 g pieniško šokolado
200 ml grietinėlės
1 lapelis želatinos.

Musas iš karčiojo šokolado:

200 g šokolado
300 ml grietinėlės.

Tokio torto pagaminimui mums reikės 3 formų, vienodo aukščio, bet skirtingo dydžio (nesvarbu apvalių ar širdies formos).

Biskvitas.

Iš nurodytų produktų pagaminti biskvitą be pašildymo. Tešlą supilti į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, išlyginti ir kepti 160° C temperatūroje, maždaug 10–15 min. Iš ataušusio biskvito išpjauti širdelę truputį mažesnio dydžio, negu pati mažiausia forma.

Šokoladinis biskvitas.
Sviestą su cukrumi išplakti iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą, ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant, sudėti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinių masę per 2 kartus, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 2 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos), supilti į skardą, išlyginti ir kepti 170° C temperatūroje maždaug 20−25 min., patikrinant degtuku ar iškepė. Ataušinti ir išpjauti širdelę šiek tiek didesnio dydžio, negu vidurinioji forma.

Musas iš baltojo šokolado.
Iškloti mažiausios formos dugną ir šonus plėvele (idealu – acetate). Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Šaltame vandenyje 1–2 min. užmerkti želatinos lapelį, nuspausti. Pašildyti 50 ml grietinėlės, ištirpinti joje želatiną ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 100 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Baltą biskvitą dėti į mažiausios formos dugną ir užpilti jį musu iki 1/3 formos aukščio. Padėti į šaldiklį mažiausiai 3 valandoms – šis sluoksnis mums bus reikalingas užšaldytas, kad būtų galima jį patalpinti į sekančio sluoksnio vidų. Kad būtų lengviau atlaisvinti užšaldytą musą iš formos, galima lengvai pašildyti šonus fenu arba įmerkti kelioms sekundėms į indą su karštu vandeniu.

Musas iš pieniško šokolado.

Iškloti vidutinės formos dugną ir šonus plėvele. Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Šaltame vandenyje 1–2 min. užmerkti želatinos lapelį, nuspausti. Pašildyti 50 ml grietinėlės, ištirpinti joje želatiną ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 150 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Supilti nedidelį kiekį muso ant formos dugno ir padėti ją į šaldiklį 15–20 min. Po to uždėti šaldytą musą iš baltojo šokolado ant pusiau sustingusio pieniško muso paviršiaus ir užpilti likusiu musu, užpildant 2/3 formos aukščio. Dėti į šaldiklį 3 valandoms.

Musas iš karčiojo šokolado.

Iškloti didžiausios formos dugną ir šonus plėvele. Vandens vonelėje ištirpinti susmulkintą šokoladą. Pašildyti 100 ml grietinėlės ir supilti į ištirpintą šokoladą, nuolat maišant. Gautą ganašą truputį ataušinti iki kambario temperatūros. Likusius 200 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus, maišant šaukštu iš apačios į viršų, sumaišyti su ganašu. Dėti šokoladinį biskvitą ant formos dugno, ant viršaus užšaldytą pienišką musą ir užpilti paruoštu musu iš karčiojo šokolado, užpildant visą formos aukštį. Dėti į šaldiklį 3 valandoms, kad sustingtų.
Tokiam pavidale užšaldytą tortą galima laikyti iki 1 mėnesio. Prieš patiekiant, jį galima atšildyti kambario temperatūroje 2-jų valandų laikotarpyje arba šaldytuve per naktį.
Pjaustyti geriausia aštriu peiliu, pirmiausia įmerkus jį į karštą vandenį ir nusausinus rankšluosčiu.
Tortas nelengvas, bet rezultatas to vertas!!!

*Temperatūruotu šokoladu, supiltu į popierinę tūtelę, nupiešiau tinklelį ant acetate plėvelės juostos. Kai tinklelis beveik sustingo, pristačiau jį prie torto ir po keleto minučių nuimiau plėvelę.

user posted image

Šaltinis: kuking. net
Atsakyti
CITRININIS – KOKOSINIS TORTAS (Lemon Coconut Cake)
Originalus receptas

user posted image


Biskvitui:

5 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
2/3 st. miltų
žiupsnelis druskos
1/3 st. maltų kokoso drožlių
vienos citrinos žievelių
1 v. š. citrinos sulčių.

Sirupui:

1/4 st. cukraus
1/4 st. vandens
1 a. š. citrinų (arba apelsinų) likerio.

Kremui:
1/2 st. citrinų sulčių
1 v. š. citrinos žievelių
2/3 st. cukraus
3 kiaušiniai
3/4 st. saldžių kokoso drožlių
1 st. grietinėlės
1 v. š. cukraus
1 lapelis želatinos.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Patepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm skersmens (8") apvalią formą.
Atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus išplakti su puse normos cukraus ir citrinos sultimis iki standžių putų. Trynius išplakti su likusiu cukrumi ir citrinos žievelėmis. Miltus persijoti su druska ir įmaišyti į trynius kartu su maltais kokosais ir 1/3 plaktų baltymų, atsargiai apvaliais judesiais išmaišant lopetėle. Įmaišyti likusius baltymus per 2 kartus. Sudėti tešlą į paruoštą formą. Kepti 40–45 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušusį biskvitą supjaustyti į 3 lakštus.

Sirupas.

Cukrų su vandeniu kaitinti iki virimo. Supilti likerį.

Kremas.
Kremui reikia pagaminti taip vadinamą „lemon curd“ (citrininį kurdą). Tam iki virimo kaitiname citrinų sultis, žieveles ir cukrų. Lengvai išplakame kiaušinius ir, nuolat maišant, plona srovele supilame karštas citrinos sultis. Grąžiname visa tai ant silpnos ugnies ir, pamaišant, kaitiname iki virimo. Paverdame dar apie 5 min. (nuolat maišant), kol sutirštės ir po to supilame į švarų indą, uždengiame plėvele (plėvelė turi liesti kremo paviršių, kad nesusidarytų plutelė) ir ataušiname.
Šonams padengti ir papuošimams pagaminame grietinėlės kremą (stabelized whipped cream). Tam reikia išplakti 3/4 st. grietinėlės su 1 v. š. cukraus iki minkštų putų. Šaltame vandenyje 2-iems minutėms užmerkti 1 lapelį želatinos. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būklės (ne iki virimo), nuspausti išmirkytą želatiną ir išmaišyti ją karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Ataušinti iki kambario temperatūros ir, įjungus mikserį mažu greičiu, supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų (tai užtruks keletą sekundžių, priklausomai nuo mikserio galingumo).

Surinkimas.

Ataušusius lakštus sudrėkinti sirupu ir du apatinius pertepti 2/3 citrininio kremo. Viršutinį lakštą ir šonus padengti grietinėlės kremu. Po to užpildyti konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu 1/3 likusio citrininio kremo ir išspausti jį spiralėmis ant torto paviršiaus. Kokoso drožles keletą minučių padžiovinti orkaitėje ir apibarstyti jomis torto šonus.
Tortas gaunasi saldus su lengva rūgštele – patenkins visus citrininių kepinių mėgėjus.

*28 cm formai aš produktų kiekį padidinčiau maždaug 1,5 karto.

user posted image

P.S.
*Šis receptas – antrasis variantas. Pirmąjame variante Mišelė rašė: "pagal receptą reikia 3-jų formų 3-ims biskvito lakštams (20 cm skersmens), bet aš naudojau vieną formą vienam visam biskvitui. Biskvitas gaunasi labai lygus ir tolygiai iškepęs, todėl nebuvo problemų jį supjaustyti į 3 lakštus".
*Pirmąjame variante buvo rašoma, kad: "galima pertepti lakštus citrininio kurdo kremu, o galima padaryti jį truputį puresnį, išplakus 1/2 st. grietinėlės ir atsargiai sujungus ją su kremu".

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 lapkričio 2008 - 21:26
Pasirodo as viena Miseles recepta isbandzius "Napoleona" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 11 11, 22:14)
Tikrai, dėkui RiMami  už tokį pasiaukojimą visų mūsų labui.  notworthy.gif  thumbup.gif . Įsivaizduoju, kiek darbo įdėta verčiant ir publikuojant Mišelės receptus čia, mūsų forume. Tikrai, tai verta Supermamos apdovanojimo  4u.gif


Nu jau tik nereikia man jokių apdovanojimų irnesakyk.gif tikrai ne dėl jų čia "aukojuos" irnesakyk.gif lotuliukas.gif Tiesiog, prieš kokius du metus aš nemažai sau išsiverčiau receptų (buvau apšalus nuo viso to grožio lotuliukas.gif), tai negi man gaila, atvirkščiai labai gera su jumis pasidalinti ax.gif o dar ir šventės neužkalnų - gal kas patiks, išsibandysit biggrin.gif
Dar ketinu prie įkeliamų receptų, pridėti nuorodas kurie jau mūsų yra išmėginti. Taigi, jei įdėsiu receptą, o jūs būsit kur nors matę kieno nors atsiliepimus ar nuotraukas apie tą receptą - dėkit iš kart nuorodas, nes aš tose platybėse visko nesužiūrėsiu 4u.gif Vieną jau pražiopsojau blush2.gif atsiprašau blush2.gif

Daividijos triufelinis tortas pagal Mišelės receptą thumbup.gif

Prie to pačio norėčiau paklausti kaip tiksliau išversti:
" сока маракуйи " - ar čia persimonai ar kažkas kitkas
"цельнозерновой муки" ?
"самовосходящей муки " - žinau, kad patys savaime iškylantys miltai, tai taip ir rašyt g.gif
"пралин"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 12 lapkričio 2008 - 00:46
Pagaliau atėjo ilgai laukta vasara! Štai ir braškių sezonas ant nosies. Noriu pasidalinti labai išieškoto torto receptu. Nemažas šokolado kiekis jame kompensuojamas pačio torto dydžiu - jo užtenka didelei kompanijai. Kiekvienas gabaliukas nors ir tirpsta burnoje, bet daug jo vis vien nesuvalgysi - labai jau sotus.

TORTAS SU BRAŠKĖMIS IR BALTOJO ŠOKOLADO MUSU
(White Chocolate Strawberry Mousse Cake)

Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
6 kiaušiniai
3/4 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 1/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 st. ištirpinto sviesto.

Musas:
400 g baltojo šokolado (smulkiai sukapoto)
450 ml grietinėlės
3 (9 g) lapeliai želatinos.

~0,5 kg braškių.

Biskvitas.
Pagaminti biskvitą su pašildymu.
Tam vandens vonelėje išplakti kiaušinius su cukrumi ~10 min., kol taps tiršta šviesiai-geltona masė. Sudėti vanilę ir persijotus su druska miltus. Atsargiai išmaišyti. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišyti keletą šaukštų tešlos, o po to taip pat atsargiai įmaišyti sviestą į biskvitą. Jeigu supiltume visą sviestą iš karto, tai nuo jo sunkumo biskvitinė tešla iš karto sukristų, o taip įdedant nedidelį kiekį tešlos į sviestą, mes darome jį lengvesnį.
Supilti tešlą į 23 cm (9″) skersmens formą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir iškepti įkaitintoje iki 165° C orkaitėje 25–30 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Musas.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Pakaitinti 100 ml grietinėlės iki karštos būsenos ir ištirpinti joje išbrinkintą želatiną. Karštą grietinėlę supilti ant šokolado ir išmaišyti. Ataušinti iki kambario temperatūros. Išplakti likusią grietinėlę iki minkštų putų. Po nedaug, per 3 kartus, įmaišyti plaktą grietinėlę į šokoladinę masę, atsargiai išmaišant.

Surinkimas.
25 cm skersmens (10″) išardomą formą iškloti plėvele.
Nuo biskvito nupjauti viršutinę ir apatinę pluteles, o taip pat palyginti šonus, apskaičiuojant taip, kad atstumas tarp biskvito ir formos šonų būtų apie 1 cm. Dėti pirmąjį biskvito lakštą ant formos dugno.
Atrinkti vienodo dydžio braškes ir perpjauti jas pusiau (braškės būtinai turi būti sausos, kitaip jos gali nudažyti musą). Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis, pusę jų išdėlioti ant biskvito viršaus.
Išdėlioti supjaustytas braškių puseles pagal perimetrą į ertmę tarp biskvito ir formos sienelės.
Sudėti musę šokoladinio muso.
Uždengti antruoju biskvito lakštu, išdėlioti likusias braškes ir musą.
Atšaldyti šaldytuve ne mažiau 6-ių valandų ir patiekti.
Šio torto geriau neužšaldyti (skirtingai negu kitų tortų su musu) tam, kad išsaugoti braškių šviežumą.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 12, 01:33)

Prie to pačio norėčiau paklausti kaip tiksliau išversti:
" сока маракуйи " - ar čia persimonai ar kažkas kitkas
"цельнозерновой муки" ?
"самовосходящей муки " - žinau, kad patys savaime iškylantys miltai, tai taip ir rašyt g.gif
"пралин"?


сока маракуйи - toks ir yra vaisius marakuja.

http://images.google...ttp...v=2&hl=lt

O marakujos sulciu, ar tai nektaro, kazkada timbak firmos maciau pirkti.

цельнозерновой муки - tai tokia miltu rusis
pilno grudo, lietuvoj nemaciau tokiu pirkti, nors labai atidziai ir nesu ieskojus, tik tikrai zinau,kad tokie yra, nes siaip iprastiniams miltams panaudoja ne visa gruda.
Atsakyti
Cia "Napoleonas" pagal Misele, kuri as kazkada kepiau Foto

Originalus receptas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 12 lapkričio 2008 - 09:05
mano kadaise bandytas
apple custart tart (obuolinis pyragas ) originalus receptas
nu laaaabi skanus, bet terliones tai irgi nemazai

user posted image

ir tortas oreo... irgi visai nieko, tik pas mane forma didele, tai gavosi tik po viena sluoksni... bet skaniau butu taip kaip originaliam recepte.
receptas

lietuviskas variantas hihihi.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 12 lapkričio 2008 - 09:15