Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 16, 11:39)
Vakar dienos darbas, Mišelės " ABRIKOSINIS TORTAS - SUFLE "......
Labai skanus , minkštutis tortas .....rekomenduoju  mirksiukas.gif


bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Koks gražuolis tortas wub.gif wub.gif wub.gif ir tikrai gaivus atrodo bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Kaip papuošėt šį puslapėlį su savo torčiuku thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

------

Merginos - kas ką kepat iš Mišelės receptų rodykit ir šiame puslapyje savo kepinėlius arba įdėkite nuorodas kur jūsų darbeliai patalpinti yra.
Atsakyti
aciu rimamai uz naujus recpetus dar nespejom anu isbandyti o jau vel nauju dedat . didelis aciu 4u.gif
Atsakyti
Atnešiau, kaip priklauso, Užgavėnėms blynų. Šį kartą ne paprastų blynų, o blynų pyragą. Gaminti jį galima, tiek pagal mano receptą, tiek ir pagal savo mėgstamą-patikrintą. Blyneliai, įdėjus citrinos žievelių skanūs ir vieni patys, bet citrininio kurdo kompanijoje tiesiog įspūdingi.

BLYNŲ PYRAGAS SU CITRININIU KURDU (Crepe Cake with Lemon Curd)
Originalus receptas

user posted image

Blynams:
3 st. šilto pieno
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
2 a. š. vanilės esencijos
1/4 st. cukraus
1/4 st. ištirpinto sviesto
žievelės 1 citrinos
2 1/3 st. miltų
1/2 a. š. druskos
1/2 st. karšto vandens.

Kurdui:
1 st. šviežių citrinų sulčių
1,5 st. cukraus
1 v. š. citrinos žievelių
6 kiaušiniai
60 g sviesto.

Blynai.
Sumaišyti pieną su lengvai išplaktais kiaušiniais. Sudėti vanilės esenciją, citrinos žieveles, cukrų ir ištirpintą sviestą.
Atskirai persijoti miltus su druska ir suberti į pieną. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Uždengti rankšluosčiu ir palikti kambario temperatūroje 20–30 min.
Supilti karštą vandenį (jo kiekis gali truputį svyruoti, žiūrint ant kiek plonyčiai bus jūsų blynai), išmaišyti ir paruošti keptuvę blynams.
Blynų dydis, o reiškia ir pyrago, priklausys nuo keptuvės dydžio, kurioje kepami blynai. Mano buvo 24 cm ir jų gavosi lygiai 20 vnt. Iškepti plonus blynelius, sudedant juos į krūvą ir uždengiant rankšluosčiu.

Citrininis kurdas.

Šluotele lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi. Citrinų sultis su žievelėmis kaitinti beveik iki virimo ir, pamaišant, palaipsniui supilti jas į kiaušinių masę. Supilti viską į puodą ir ant silpnos ugnies, pamaišant, pavirti 10–12 min., kol masė pradės tirštėti (neužvirti). Pasistenkti būti kantrioms, niekur neatsitraukti ir visą laiką maišyti, o taip pat nepasiduoti pagundai padidinti ugnį.
Sutirštėjusį kurdą perkošti per sietą, įdėti į jį sviesto ir išmaišyti. Perdėti į švarų indą, uždengti plėvele, liečiant paviršių (kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai atšaldyti šaldytuve.

Surinkimas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C (350 F).
Paruošti apvalią kepimo formą (nebūtinai išardomą), tokio dydžio, kaip patys blynai. Patepti dugną sviestu ir įdėti pirmąjį blyną. Aptepti visą plonu kurdo sluoksniu (maždaug 1,5–2 v. š.), uždengti sekančiu blyneliu ir vėl kurdu. Taip kaitalioti blynus su įdaru, kol baigsis (viršutinio blynelio kurdu nepadengti). Dėti kepti 20 min.
Gatavą pyragą truputį ataušinti formoje ir apversti ant serviravimo lėkštės. Atšaldyti šaldytuve, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su plakta grietinėle.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 vasario 2009 - 16:13
Rimami, ačiū Tau labai už Mišelės vertimus, linkiu sveikatos ir noro tęsti šį darbą 4u.gif Ar tu esi bandžiusi šį blynų torto receptą?
Aš vis pasižiūriu į panašius blynų tortus ir susilaikau. Įdomu, ar jie nesuyra pjaustant? Ir koks ten šito torto skonis. Ir ar verta terliotis su tortu, ar geriau atskirus blynus suvalgyti? g.gif
Lygtai kiti blynų tortai tik sutepami, bet sutepus jau nebekepami orkaitėje? Gal aš ir klystu. Laukiu atsakymų ir nuomonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 23 vasario 2009 - 16:27
Tęsiant blynų temą Užgavėnėms, pasidalinsiu dar vienu receptu. Šį kartą – tai mieliniai blyneliai. Jie puikiai tinka tiek užkandžių stalui, tiek ir saldžiam, kadangi yra pakankamai neutralaus skonio. Juos taip pat galima iškepti storesnius, nepraskiedžiant pienu prieš kepimą, bet man asmeniškai patinka ploni blyneliai su susuktais kraštais. Obuolių įdaro skonis labai panašus į obuolių pajų/pyragų įdarą, todėl aš nusprendžiau, kad karamelinis padažas čia bus, kaip niekad, tinkamas.

MIELINIAI BLYNELIAI SU OBUOLIŲ ĮDARU (Apple Crepes)
Originalus receptas

user posted image

Blynai:
2 + 1 st. šilto pieno
25 g šviežių (8 g sausų) mielių
3 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
30 g ištirpinto sviesto
2 st. miltų
1/2 a. š. druskos.

Įdaras:
3 obuoliai
1/4 st. cukraus
1 v. š. sviesto
1 a. š. cinamono
1/4 a. š. tarkuoto muskato riešuto (jei norite)
1/2 st. obuolių sulčių (arba vandens)
1 a. š. krakmolo.

Blynai.
Išmaišyti mieles 2-ose stiklinėse šilto pieno. Šluotele lengvai išplakti kiaušinius su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą. Supilti kiaušinius į pieną su mielėmis. Persijoti miltus su druska, ir suberti į pieną. Gerai išmaišyti, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų maždaug 1 val., kol apimtis padidės 3 kartus.
Po to, kai tešla pakilo, dar kartą išmaišyti ir praskiesti dar viena stikline šilto pieno (kaip aš jau rašiau, storiems blynams pieno daugiau nebepilti, o iš karto pradėti kepti). Palikti tešlą šiltoje vietoje dar 10–15 min. ir, kai tik ji vėl suburbuliuos, pradėt kepti.
Blynų keptuvę patepti plonu sluoksniu aliejaus ir kepti blynelius, pilant tešlą samčiu.

Įdaras.

Obuolius nulupti ir supjaustyti nedidelėmis plokštelėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą ir suberti supjaustytus obuolius. Pakaitinti juos porą minučių ant vidutinės ugnies, suberti cukrų, cinamoną ir muskato riešutą. Išmaišyti ir supilti obuolių sultis. Sumažinti ugnį ir virti, kol obuoliai taps minkšti. Gaminimo laikas ir cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūšies, taip, kad jūs galite šitai patys reguliuoti pagal savo skonį. Kai obuoliai bus gatavi, išmaišyti krakmolą 2 šaukštuose šalto vandens ir supilti į puodą. Užvirti ir pavirti dar 2 min., kol obuolių padažas pradės tirštėti (tai reikalinga tam, kad įdaras nebandytų „pabėgti“ iš blynelių).
Gatavą įdarą ataušinti ir įvynioti į blynelius.
Patiekti su susidariusiu obuolių padažu arba apšlakstant karamele.

user posted image

Šaltinis: kuking. net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 vasario 2009 - 16:52
PURŪS BLYNAI (Buttermilk Pancakes)
Originalus receptas

user posted image

1 st. pasukų (rūgpienio arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. ištirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių.

Sumaišyti pasukas su kiaušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska, soda ir kepimo milteliais.
Dabar svarbiausia: supilti skystą mišinį į miltus ir permaišyti visa tai kartu, nemaišant (nemaišyti ilgai, tik, kol susimaišys produktai!!!) , t. y. tešla turi atrodyti „išsigimusiais gumuliukais“, kurie pastovėjus tešlai pradings. Būtinai leisti tešlai pastovėti 15–20 min. Jeigu tešlą išmaišytumėte iki vientisos masės, tai blyneliai bus plokšti ir „guminiai“.
Išsistovėjusią tešlą dėti šaukštu į įkaitintą ir lengvai aliejumi pateptą keptuvę su nepridegančiu paviršiumi.
Į blynelius galima įdėti kubeliais supjaustytų obuolių arba uogų, bet deja, be manęs mano šeimoje to niekas nevalgo.

user posted image

Pagal šį receptą, taip pat gaunasi ne mažiau skanūs belgiški vafliai.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 02 23, 16:25)
Ar tu esi bandžiusi šį blynų torto receptą?
Aš vis pasižiūriu į panašius blynų tortus ir susilaikau. Įdomu, ar jie nesuyra pjaustant? Ir koks ten šito torto skonis. Ir ar verta terliotis su tortu, ar geriau atskirus blynus suvalgyti?  g.gif
Lygtai kiti blynų tortai tik sutepami, bet sutepus jau nebekepami orkaitėje? Gal aš ir klystu. Laukiu atsakymų ir nuomonių.


Letune, žinok gyvenime nesu darius blynų torto blush2.gif Taip, kad nieko doro patart negaliu - matyt yra visokių blyninių tortų variantų vienus pertept tereikia, kitus dar ir orkaitėje pakept. Šiaip Mišelė tortus, pyragėlius pjausto karštu peiliu (įkaitina karštame vandenyje ir sausai nušluosto) - tuomet labai gražiai pjaunasi - įtariu, kad ir šis blynų tortas taip pjaustytas, todėl teoriškai mąstant neturėtų iširti. Gal dar kitos merginos tau ką nors patars ax.gif Konkrečiai dėl šito torto tai radau labai giriantį atsiliepimą, kad pasakiškai skanus, gal ir tikrai skanus gali būt - kitaip nesužinosi reiktų išmėginti biggrin.gif
Na aš turiu dar vieną įdomų receptą nusirašius iš Roberto, kur per TV rodo - ten riešutinis, varškės ir abrikosų džemo pertepimai - po to perteptas visas tortas dar kepamas 10-15 min. Jei nori galiu pasiųst į a. ž., bet receptas toks apytikslis - ten per TV jis ne visus gramus tiksliai įvardija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 24 vasario 2009 - 00:15
Sekančio deserto pavadinimą aš verčiau ir taip ir taip, bandžiau išversti jį į rusų kalbą, bet taip nieko ir nesugalvojau, taip, kad priimkite, kaip yra:

ŠOKOLADINIAI POT‘S DE CRÈME SU MOKA SAUSAINIAIS
(Chocolate Pots de Crème with Mocha Cookies)

Originalus receptas

user posted image

Pots de Creme:
2 kiaušiniai
2 tryniai
2 1/2 st. pieno
2 v. š. cukraus
1 v. š. krakmolo
100 g tamsaus šokolado
1/4 st. pastos „Nutella“
2 a. š. cinamono.

Sausainiams:
100 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/2 st. persijotos cukraus pudros
1/4 st. espreso kavos
1 a. š. vanilės
2 v. š. kavos likerio (Kahlua)
2 v. š. kakavos miltelių
1 1/4 st. miltų
žiupsnelis druskos,
cukraus pabarstymui.

Įkaitinti orkaitę iki 170° C (325° F).
Ištrinti kiaušinius, trynius, cukrų ir krakmolą. Pieną kaitinti beveik iki virimo ir palaipsniui supilti į kiaušinius. Šokoladą su Nutella ištirpinti vandens vonelėje (arba mikrobangėje) ir įmaišyti į kiaušinių-pieno masę. Išpilstyti masę į 4 paruoštas formeles (arba karščiui atsparius kavos puodelius). Formeles sudėti į gilų indą iki pusės užpildytą verdančiu vandeniu (kepama vandens vonelėje), ir dėti į orkaitę 25–35 min. Patikrinti ar iškepė, kaip ir sūrio tortus (cheesecake‘us) – vidurys turi linguoti, kaip želė. Ataušinti ir prieš patiekiant apibarstyti cinamonu. Gaunasi švelnus kreminis vidurys su šokoladine suflė kepurėle.

Sausainiams ištrinti minkštą sviestą su cukraus pudra, sudėti vanilę, kavą ir likerį. Suberti miltus, kakavą ir druską ir išmaišyti, kol gausis minkšta, pakankamai lipni tešla. Padėti ant cukraus pudra pabarstyto paviršiaus ir suteikti malkos formą (log-shape), kaip biskočiams. Supjaustyti peiliu 1 cm storio juostelėmis ir išdėlioti pergamentiniu popieriumi išklotoje skardoje. Kepti toje pačioje temperatūroje 20 min. Dar šiltus apvolioti cukruje ir palikti aušti.

*Nutella – tai lazdyno riešutų pasta, ją pagrinde sudaro lazdyno riešutai, pienas ir kakava. Šiame deserte ji kremui suteikė įdomų skonį, jeigu yra kokių nors kitų pastų (tinkančių pagal skonį), tai nėra problemos, visada galima pakeisti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
bandziau situos purius blynus,jie labai skanus bet viska sugadinau,nes kepiau cirvineje blynu keptuveje.bet seimyna sukieto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2009 02 24, 18:45)
bandziau situos purius blynus,jie labai skanus bet viska sugadinau,nes kepiau cirvineje blynu keptuveje.bet seimyna sukieto 4u.gif



Kodel manai, kad sugadinai? g.gif si recepta buvo idejusi Sonatina prie savo receptu ir net paminejo, kad jis tinka cirviniu blynu keptuvems unsure.gif (gerai, kad nebandziau tada, nes gundziausi biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 02 23, 16:01)
BLYNŲ PYRAGAS SU CITRININIU KURDU (Crepe Cake with Lemon Curd)
Originalus receptas

Kepiau blynus, torto nedariau, blynai labai labai skanūs. thumbup.gif
Blyneliai tokie riebūs, labai ploni gavosi.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 02 24, 18:34)
Kodel manai, kad sugadinai?  g.gif si recepta buvo idejusi Sonatina prie savo receptu ir net paminejo, kad jis tinka cirviniu blynu keptuvems  unsure.gif (gerai, kad nebandziau tada, nes gundziausi biggrin.gif

Aš ir kažkada kepiau juos čirvinių blynų keptuvėj,tai ir nelabai gavosi schmoll.gif
Atsakyti