Moliugu vyniotinis
Teslai4 kiausiniai,
2/3 stiklines cukraus (stikline 250 ml.)
1 arb. saukst. vanilinio cukraus
1 stikl. miltu
2 valg. sauks. krakmolo
2 arb. sauksteliai kepimo milteliu
1 stikline moliugu tyres
1/4 stikl. alejaus
Kremui250 gr. mascarpones
1/2 indelio kondensuoto pieno (dejau virta, reikejo sunaudoti likuti po torto)
70 gr. sviesto
1 stikline moliugu tyres
sauja graikiniu riesutu
Ant vandens voneles suplakti kiausinius, cukru ir vanilina. Plakti apie 10 min. kol mase nepadvigubes. Nuimti nuo voneles, ideti persijuotus miltus, krakmola, kepimo miltelius, atsargiai sumaisyti. Ideti moliugu tyre (moliuga sutarkuoti smulkia tarka, 2 min ikisti i mikrobangine, kad siek tiek suminkstetu, istraukus sutrinti blenderiu, atvesinti) ir aleju. Viska atsargiai sumaisyti iki vientisos mases.
Kepti 180 C 20-25 min. skardoje nuo 60 virykles. Silta biskvita susukti i vyniotini ir palikti, kol atves. Kremui visus produktus suplakti mikseriu iki vientisos mases. Moliugu tyre paruosiama analogiskai. Salta vyniotini sutepti kremu, pabarstyti smulkintais graikiniais riesutais ir susukti.

Ka galiu pasakyti apie sita vyniotini

. Tesla tai labai skani, niu labai, labai

. Kremas man yra per saldus (nors visas saldumas tai tik su to pieno), bet gal del to, kad dar nelabai atsalo, bei paragavau galiuka, kur daugiausiai pritepta kremo buvo. Zodziu kita karta sutirstinto pieno virto nedesiu

, dejau, kad turejau likuti, o del ne virto, tai is viso kalbos negali buti, man jis visiskai neskanus

. Bet cia, aisku skonio reikalas.
Darysiu dar, tik idara reiks kita sugalvot
Jooooooooo

, su sokoladu pas mane papuosimas ne koks (naturoj kaip ir graziau atrode, nuotraukoj ziuriu marmalyne kazkokia) . Ka gi padarysi per susukta popieriuka, dar neismokau