Įkraunama...
Įkraunama...

Skrydis lėktuvu pirmą kartą

Sveikos, laimėjau srydį lėktuvu i Ispaniją. thumbup.gif Nėkart nesu naudojusis oro uosto paslaugomis, patarkit, ką reikia žinoti (bagažo svoris, registracija ir kiti dalykai). Būčiau labai dėkinga. Labai nerimauju blink.gif
Atsakyti
Rankinio bagažo gali turėti iki 5 kg. Jame negali būti jokių aštrių daiktų (manikiurinių žirklučių, dildžių, adatų, peiliukų, net žaislinių ginklų (Kretoj viena šeima turėjo bėdos, bagažą užregistravo, o rankiniam bagaže buvo žaislinis sūnaus šautuvas, tai privargo, kol į registruojamą bagažą jį atidavė, nes nepraleido kontrolė). Atdiduodamas bagažas, kuris sveriamas ir registruojamas tuo pačiu metu, kai registruojiesi skrydžiui, negali sverti daugiau nei 20–25 kg (nuo oro linijų priklauso). Atvykti reikia pan. likus dviem valandom iki skrydžio, paprastai ekrane ar tablo užsidega užrašas, kur registruojamas tos ir tos valandos skrydis į ten ir ten. Stoji į eilę ir stumiesi po truputį. Priėjus eilei, pasveria, kaip minėjau bagažą, užregistruoja skydžiui. Reikia turėti pasą. Toliau praeiti reikia kontrolę, kur išduoda įsodinimo bilietėlius, patikrina rankom ar aparačiuku nuo galvos iki kojų, rankinį bagažą praleidi pro specialų aparatą. Tada eini į laukimo salę (yra barelis, tualetas, grįžt atgal jau nebegalima), tada pradeda leist iš salės į lauką, visi sueina į autobusą, nuveža prie lėktuvo, o tada jau lipi į lėktuvą.
Kas dar domina, klausk.
Atsakyti
QUOTE(Sandrelle @ 2005 07 05, 06:42)
Sveikos, laimėjau srydį lėktuvu i Ispaniją.  thumbup.gif Nėkart nesu naudojusis oro uosto paslaugomis, patarkit, ką reikia žinoti (bagažo svoris, registracija ir kiti dalykai). Būčiau labai dėkinga. Labai nerimauju blink.gif


Sveika, zinok viskas sudetingiau tik atrodo nei is tikruju yra. Taigi pasistengsiu atsakyti i tavo klausimus:
Del bagazo svorio - cia priklauso nuo avialiniju, jau kiek kuri limita davusi yra. Paprastai Europoje buna iki 20kg (deda i lektuvo bagazo skyriu) ir apie 5kg su savimi i lektuvo vidu.
Registracija irgi skirtingai. Vienur reikia registruotis i lektuva maziausiai valanda iki skrydzio, kitur net 2 val. ir dar daugiau (Italijoje vienam oro uoste reikalauja registruotis 2,5val pries skrydi). Prisiregistravus atiduoda bilietus su bagazo numeriuku ir lektuvo vieta, kurioje sedesi. Kartais kai registruotojai gerai nusiteike patys pasiulo vieta prie lango.
O siaip tvarka tokia: prisiregistruoji i lektuva, praeini kontrole ir tada laukimo saleje lauki lektuva. Mazdaug pusei valandos likus iki kilimo - prasideda sodinimas i lektuva.
Malonaus skrydzio. Jei turi klausimu - rasyk. Bandysiu atsakyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif niekada gyvenime nepamirsiu savo pirmos keliones lektuvu... biggrin.gif biggrin.gif dar kol registravo bagaza tai dar nieko, bet kai praejau kontroles posta ir atsiduriau laukiamojoje saleje, nezinau kas atsitiko man, visi zmones sedejo kas kur , kiti vaiksciojo po duty free bet as kaip i uzpakali buciau ikirpta zujau is vienos sales puses i kita ir nervinausi... g.gif doh.gif bet pakliuvus i lektuva kazkaip vel nurimau... biggrin.gif
Atsakyti
Dar iškilo klausimėlių... Minėjot, kad negalima vežtis aštrių daiktų- žirklučių, adatų ir pan. O ar galima vežtis švirkštą, nes reikia leistis insuliną? g.gif Ir dar- gal žinot, ar vykstant į Ispaniją užtenka turėti asmens tapatybės kortelę, ar būtina turėti pasą? g.gif Juk, jei neklystu, galioja bevizis režimas...
Atsakyti
Dėl insulino ir švirkšto, manau, pasiskambink į oro uostą, turėtų patarti, kaip elgtis. Mano mamai įdėtas širdies stimuliatorius. Tai ji turi to aparčiuko pasą, jį parodo, ir ją leidžia pro kitus vartelius, kur silpnesnės elektromagnetinės bangos (kad stimuliatorius neišsiderintų). Gal Tau kokios pažymos iš gyd. reikėtų?
Atsakyti
Vežantis kažkokius specialius preparatus, patartina turėti gydytojų išduotą pažymą, kad tie preparatai yra būtini. Taip pat būtinai reikia turėti receptus, pagal kuriuos tie preparatai buvo įsigyti.
Atsakyti
QUOTE(matroskinas @ 2005 07 07, 09:04)
Vežantis kažkokius specialius preparatus, patartina turėti gydytojų išduotą pažymą, kad tie preparatai yra būtini. Taip pat būtinai reikia turėti receptus, pagal kuriuos tie preparatai buvo įsigyti.


As irgi pritariu. Su gydytoju pazyma ir nuoroda,kad vaistai YRA BUTINI, problemu kilti neturetu. Tik pasirupinkit ir vertimu, kad kitos salies oro uoste suprastu...
Atsakyti
QUOTE(matroskinas @ 2005 07 07, 09:04)
Vežantis kažkokius specialius preparatus, patartina turėti gydytojų išduotą pažymą, kad tie preparatai yra būtini. Taip pat būtinai reikia turėti receptus, pagal kuriuos tie preparatai buvo įsigyti.



jei gali parašyk greitai kokia tai pažyma turėtų būti. Jei ji lietuvių kalba, tai užsieniečiai neperskaitys, o tai jei versti, tai dar pas notarą tvirtinti?
Atsakyti
Esu skaičiusi, kad pažymą gali išduoti ir užsienio kalba.
Atsakyti
Gal galima būtų gauti daugiau info, kokia tai turi būti pažyma? Kas ją išrašo- šeimos gydytojas ar tas, kuris išrašo vaistus, ar dar kažkas? Ar versti į užsienio kalbą? Tvirtinti pas notarą? Jei vaistai išduodami pagal kompensuojamų vaistų pasą, tai, kaip suprantu, reikia pasiimt ir tą pasą?
Atsakyti
Pasą būtinai pasiimk - juk jame matosi, kad tu tikrai įsigijai tau reikiamų medikamentų. Dėl pažymos kreipkis į šeimos gydytoją, jis turi žinoti kur kas daugiau, nei aš smile.gif Ryt aš lankysiuosi pas savo gydytoją, galėsiu paklausti, bet... Prie kompo būsiu tik pirmadienį. Pagaliau ir man išeiginė!
Atsakyti