Įkraunama...
Įkraunama...

Kai šunys perkami dėl mados

QUOTE(lialia12 @ 2009 10 16, 17:11)
visu pasiteisinimas vienodas ,buvau  isvaziavus suni palikau mamai,kaimynei ir.t.t  tai  nesukavo...nu negaliu juokas eina,taip ir prisipazink jog  esu  nevala,tingiu,nezinau kaip tai  daroma o i kirpykla suniuka vesti  gaila pinigu  ,BET  MORIU  BUTI  MADINGA


O tai negali būti paliktas, kai dabar tokia emigracija? Dar gerai, kad yra kam palikti, o ne išmestas į gatvę.

Jei jau kerpate, atliekate paslaugas, tai dirbate savo darbą. Ne kiekvienas turi galimybių kas mėnesį vesti kirpti, kiek turi pinigų, taip dažnai ar retai šunį tvarko. Jei dabar kiekvienas atliekantis grožio paslaugas "moralizuos" klientus, tai ne kas gausis. Ar maža kada žmogui atsiranda laiko ar pinigų susitvarkyti plaukus, laiku nusidažyti žilus ar šaknis, galų gale susitvarkyti figūrą. Dabar galim visus tokius "apsileidusias" nevalas moralizuoti, aiškinti, kokia ana "strošna", nes negali reguliariai nueiti į sporto salę, ryja spurgas ir šaknys iš tolo "šviečia".
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 10 19, 17:12)
O tai negali būti paliktas, kai dabar tokia emigracija? Dar gerai, kad yra kam palikti, o ne išmestas į gatvę.

Be abejo, kad gali, bet...juk pripažinkit, kad didžioji dauguma tuo tik pasiteisina.
QUOTE
Ne kiekvienas turi galimybių kas mėnesį vesti kirpti, kiek turi pinigų, taip dažnai ar retai šunį tvarko.

Argi tikrai reik kas mėnesį vest kirpt? g.gif unsure.gif
QUOTE
Ar maža kada žmogui atsiranda laiko ar pinigų susitvarkyti plaukus, laiku nusidažyti žilus ar šaknis, galų gale susitvarkyti figūrą.
Dabar galim visus tokius "apsileidusias" nevalas moralizuoti, aiškinti, kokia ana "strošna", nes negali reguliariai nueiti į sporto salę, ryja spurgas ir šaknys iš tolo "šviečia".

Jūs nepainiokit žmogaus ir šuns ar bet kokio kito nuo žmogaus priklausomo augintinio. Žmogus yra sąmoninga būtybė, sugebanti vienaip ar kitaip pati savim pasirūpint.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 10 19, 10:12)
Ne kiekvienas turi galimybių kas mėnesį vesti kirpti, kiek turi pinigų, taip dažnai ar retai šunį tvarko.

Tai kam pirkti tokį šunį, kurio išlaikymas yra "neįkandamas"?
Be to, pašukuoti ir išmaudyti norintis žmogus gali ir pats išmokti. Tad ir lėšų tam nelabai daug reikia, tik noro.
Atsakyti
[quote=himalaia,2009 10 19, 19:55]
Tai kam pirkti tokį šunį, kurio išlaikymas yra "neįkandamas"?
Be to, pašukuoti ir išmaudyti norintis žmogus gali ir pats išmokti. Tad ir lėšų tam nelabai daug reikia, tik noro.



sutinku,labai taikliai pasakyta thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Žmogus grįžo iš užsienio, po tarkim pusmečio, randa apleistą šunį. Nuveda į saloną, kur jį sutvarko. Kokios problemos? Dar gerai, kad iš viso nuveda, nors kartais. Nematau tragedijos. O kad ne visi moka tvarkyti šunis, tai faktas. Bet tema ne apie tai.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 10 19, 19:55)
Tai kam pirkti tokį šunį, kurio išlaikymas yra "neįkandamas"?
Be to, pašukuoti ir išmaudyti norintis žmogus gali ir pats išmokti. Tad ir lėšų tam nelabai daug reikia, tik noro.

tai, kad visada atsiranda filantropų, užtarėjų ir nuteikia žmogų, kad čia 'oj, baika, man tik 30 lt šuo į mėnesį kainuoja ir tai kartais mažiau, o visus pakirpimus pats išmoksi ir pan.' O ne visi išmoksta, ne visi išsitenka su tuo 30 lt, nes galbūt gauna jautrų šunį, linkusį į kokius susirgimus ar tiesiog patys pridaro klaidų ir po to tenka veterinarams jas taisyti ir tai jau nebe 30 lt į mėnesį...
arba tv laidos, kur parodo kažkokius miegančius šunis, kurie pasyviai guli ant delno doh.gif tai kokia 'blondinė' ir manosi, kad nusipirks aksesuarą arba rytinės kavos gėrimo kompanjoną, kuris sėdės ant stalo ir žiūrės meiliom akytėm į jos kavos puodelį... papilsi jam tik sausiako saujelę, patupdysi ant palutės ir daugiau nieko jam nereiks. Bet deja, reikia ir tikrai ne tiek.
Atsakyti
Šiaip tai pas daug ką pasikeitė pajamos. Tarkim nusipirko madingą šunį tuo laiku kai turėjo gerą atlyginimą, o dabar yra bedarbis, paskendęs depresijose, pajamų nulis. Sau nebenori skirti dėmesio, liūdesys užvaldo, o šuo lieka pats su savimi.

Yra nemažai probleminių šunų, kurie "amžini ligoniai", juos pastoviai reikia gydyti, lankytis pas veterinarus, atlikti brangius tyrimus. Žmonės kiek gali tiek sukrapšto, bet ar kiekvienas gali leisti įpirkti nepigias paslaugas? Yra šeimininkų, kurie nemoka, negali, nesugeba valyti šunims dantų. Na tiesiog. Bet veda reguliariai pas veterinarus, kurie valo. Žinoma, kai atveda, tai faktas, kad šuo yra apleistas, bet tam ir veda, kad jį sutvarkytų.
Atsakyti
Sveiki,
žiūriu tema gerokai "užleista" bet man šiuo metu ji aktuali, taigi pasisakysiu.
Taip jau nutiko, kad prieš beveik 3 mėnesius priėmėme gal ir ne patį protingiausią sprendimą savo gyvenime- priglaudėme suaugusį šunį tiesiai iš laukų. Neperdedu. Prieglaudoje jam taip ir neteko pabuvoti. Šuniukas bailus, lyg ir veislinis, ir matomai smarkiai muštas, o ir ką ir kiek laiko jis veikė laukuose ties Molėtais nežinia. Per tą neilgą laiką buvo visko, ir neslėpsiu, kilo minčių visgi atiduoti jį profesionalams, bet jos praeidavo...
Tiesiog pasiskaičiau Subjektyvios šios temos įžanginę žinutę ir susimąsčiau. Velnias, o jei tas nabagėlis buvo paimtas irgi vardan mados? Nes gražus? Ir nepateisino lūkesčių?
Beje, vieno kaimo glūdumoje mačiau mano protui sunkiai apdorojamą situaciją- suklypusioje gryčioje gyvenanti pora (vyras ex-kalinys, moteris..na namų šeimininkė(?)) augina veislinį šunį ir giriasi kiek už jį mokėjo ~1500, 00 Lt. Tuo metu pamaniau- būtumėt naujus langus susistatę... Bet nesvarbu. Juk svarbiausia žmogiški prioritetai, ar ne? Kam reikalingi sandarūs langai, tvarkingi namai, naujas šaldytuvas, ar stogo remontas, juk geriau turėti šunį, kurio kaimynas galbūt pavydės. Negi kaip koks ubagas imsi paprastą kieminį? Ką žmonės pasakys? Mažu nebegerbs...

Provincialu ir tiek... tik gyvūnų gaila.

Atsakyti
Nori vairuoti-turi islaikyti teises, buti statybu vadovu-gauti atestacija, buti veterinaru-tureti licenzija, bet va tureti suni-nereikia nieko, si karta galioja taisykle, 1000 kartu matuok, o po to pjauk
Atsakyti
Mūsų šeima dabar kaip tik renkamės augintinį. Vaikučiai šiek tiek paaugo. Svarstome galimybę auginti šuniuką. Gyvename bute, tai norėtumėte nedidelio. Svarstome apie veikslę. Gal kas nors augina spanielius? Jie lyg turėtų būti draugiški su vaikais, prisitaikyti prie gyvenimo bute (nors turime sodybą, bet joje būname tik savaitgaliais ir tik kai pakankamai šilta).
Svarsčiau ir aš pasiimti iš globos namų. Bet sudvejojau dėl to, kad ten paliktas gyvūnas gali sunkiai priprasti prie naujų šeimininkų. Jie jau suaugę, o dar neaišku, kaip iki tol gyveno, kada tsidūrė gyvūnų proeglaudoje. Kai namuose du maži vaikai, tai nenoriu rizikuoti. Noris mažo šunelio, kurį mylėsime, auginsime ir prisijaukinsime.
Atsakyti
Labai neblogas pasirinkimas, tik spanielių būna skirtingų rūšių, belieka pasirinkti priimtiniausią. Labai gerai, kad atsižvelgiate į veislės ypatumus, savo galimybes, nes ne visi taip renkasi.
Atsakyti
Mes šiuo metu ieškome rusų spanielio. Jo kailis trumpesnis, tik jie kol kas Lietuvoje dar nepopuliarūs, tai labai mažai veisėjų. Bet paieškoję tikiu rasime
Atsakyti