Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos širdelės

QUOTE(Miaška @ 2005 07 13, 15:59)
Skrandukus ir aš mėgstu tongue.gif
Iš vakaro gerai paprieskoniuoju, kad per naktį pasimarinuotų, o tada kepu keptuvėje uždengus, tai per kokią valandą iškepa. Atskirai pasitroškinu daržovių (šaldytų rinkinį ar šviežių), tai labai skanu ir paprasta.



Niekada skranduku nemarinuoju,siek tiek gausiau prieskoniukų (nors dedu švelnesnius) į keptuvę ir per 40 min ant mažos ugnies thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , geriausia prie alaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Nespejų jų prikepti ir tuščia smile.gif
Aišku skrandukus perku broilerių mirksiukas.gif
Atsakyti
AIVUTE, o tu juos cielus ar pjaustytus kepi? rolleyes.gif
Atsakyti
Tema pasisuko nuo širdelių prie skrandukų thumbup.gif
Mes tai perkam parūkytus skrandukus- tokioj nedidelėj pakuotėj.Mano vyriukai labai greitai juos realizuoja biggrin.gif
Atsakyti
Kartais ir as nuperku vistienos sirdeliu meniu paivairinimui. O darau labai paprastai.

Vistienos sirdeles, nuplaunu, perpjaunu per puse ir pamirkau pusvalandi. I puoda supjaustau 2- 3 dideles svogunu galvas, bulvas ir sudedu sirdeles, uzpilu vandeniu, idedu druskos, priskoniu ir viska troskinu apie 30 - 40 min.
Labai skanu ir sotu.
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2005 07 26, 15:17)
Niekada skranduku nemarinuoju,siek tiek gausiau prieskoniukų (nors dedu švelnesnius) į keptuvę ir per 40 min ant mažos ugnies  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , geriausia prie alaus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Nespejų jų prikepti ir tuščia smile.gif
Aišku skrandukus perku broilerių  mirksiukas.gif

Man tai jie kieti gaunasi blush2.gif kaip kad butu minkstesni darote? Vyras tai ir kietus suvalgo, o man dantu gaila
Atsakyti
As troskinu juos grietineleje arba su grietine. Minkstuciai, sultingi gaunasi. Pridedi poru arba svogunu ziedu, morkyte grezineliais supjaustai, gale krapu, petrazoliu, gelsves siek tiek, kas megsta. Ir skanaus. Pries troskinima apverdu arba apkepu. Apkepti siek tiek aromatingesni. Gali pjaustyt, gali ne. As tik druskinu, nes dedu prieskoninius zalumynus.
Atsakyti
Noriu paklaust tai kiek laiko sirdeles reik troskinti, man jos visada gaunasi kietos, nors troskinu grietineleje. Gal per mazai laiko??? g.gif :
Atsakyti
QUOTE(jurgutiene @ 2005 11 01, 13:00)
Noriu paklaust tai kiek laiko sirdeles reik troskinti, man jos visada gaunasi kietos, nors troskinu grietineleje. Gal per mazai laiko??? g.gif  :

Gal neismirkai - reikia krauja isplauti (uztat jos perpiaunamos pries tai), jei jis lieka, tai ir buna kieta ta sirdis - ar visteles, ar parselio.
Atsakyti
ruošiu širdeles su kario padažu. išverdu širdeles, po to supjaustau i 2-4 dalis ir kepinu su svogūnais, po to miltai, vištienos sultinys ir šaukštelis kario, mirksiukas.gif mūsų šeimynai tinka
Atsakyti
Dariau ir as sirdeles, jau senai ta tema nagrinejausi, bet kadangi mano vyras tokiu dalyku nevalgo vis delsiau.... viena savaitgali jo nebuvo, paimiau ir paruosiau skania vakariene... isgyre, sake dazniau galima darytis toki patiekala.... tiktai as dejau daug tarkuotu morku troskinant pora svogunu... na perpjoviau sirdeles, nuploviau, nuviriau ir idejau i puoda troskinti, tuo metu pora svogunu nulupau, tris dideles morkas sutarkavau, apkepiau truputi ir sudejau ant sirdeliu.. baigiant troskinti sudejau dar grietines... nu labai skanus troskinys gavosi... thumbup.gif
Atsakyti
skanu marinuoti kaip šašlyką su svogūnais ir kepti kaip šašlykus.
Atsakyti
o aš širdeles darau taip:
1 kg širdelių
2 -3 didesmi svogunai
2 - 3 val. šaukštai grietinės
3 val. šaukštai galina blanka tyrštos grybų sriubos
pipiru , lauro lapų tik druskos nedėti .

vienas širdeles kepinu 15 min ,poto pridebu žedeleis pjaustitus svogunus ir toliau kepinu 5 min sudedu grietine dar pakepinu viska kartu ir tada supilu grybų sriubą { paimu puse stiklinės vandens ir į vandenį suberiu 3-4 šauktus milteliu iš pokelio išmaišau }paruošta turinį supilu į keptuvę ir dar šek tiek pakepu . tikrai skanu ir greitai paruošema smile.gif
Atsakyti