Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų ir kitų saldumynų puošimas - NEKOMENTUOJAMA

Asseni man laikinai perleido pareigas pildyti šią temą, taigi bandau atlikti pavaduotojos darbą smile.gif Komentarų čia rašyti negalima!

PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.

Šia mase tortų dengti nerekomenduojama!

Štai ką galima padaryti iš pastilažo (autorė Asseni):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 22 liepos 2009 - 21:54
Ka gi , mergaites, po ilgų "atostogų" vėl grįžtų į savo postą biggrin.gif

GAMINAM SALDAINIŲ MASĖ PAPUOŠIMAMS IR TORTO DENGIMUI

Paemiau 40 vnt. baltų saldainių, kaž kur apie 260 gr. ir dar nupjoviau nuo spalvotų baltą spalvą. Bendrai būtų apie 45 normalaus dydžio saldainius. Įpyliau 2 v. š. vandens ir 1 v.š. kokoso sirupo ir 1 a. š. citrinos milteliu (karštoje masėje ištirps). Sviesto nedėjau. Ir dedu i mokrobanginę krosnelę 2 min.

user posted image

Kas 30 sek. ištraukiu pamaišyti

user posted image

Turėtų būti štai tokia masė

user posted image

Šiek tiek panaši į beze konsistenciją

user posted image

Masė turi būti gerai išmaišyta, be oro puslių

user posted image

Į gerai išmaišytą masę sijoju cukraus pudra, gal kokia stikline

user posted image

Kiek pamaišytą masę išmetu į gerai cukraus pudra apibarstytą paviršių

user posted image

Štai taip ji atrodo

user posted image

Ir gerai ant viršaus apibarstau cukraus pudra. Vėl gi sijoju per sėtelį

user posted image

Pradedu minkyti. Imu iš apačios, kur daugiau pudros, kad masė neliptu prie rankų

user posted image

Papildyta:
Štai tokia kol kas akyta masė. Ji dar neparuošta. Dar daug yra oro puslių. Tai gi minkom toliau

user posted image

Prieš pabaigą, nuvalau švariai darbo paviršių, kad neliktu kietų gabaliukų. Vėl apibarstau ji cukraus pudra ir baigiu minkyti

user posted image

Minkant masę girdisi spragtelėjimai, čia sprogsta oro puslės, kurios dar liko masėje. Jas visas turim panaikinti.

user posted image

Štai taip, negailim tongue.gif

user posted image

Ką gi, masė paruošta

user posted image

Štai toks kamuoliukas gavosi

user posted image

Suviniojam į maišelį ir padedam. Cia matosi mazdaug koks kiekis gavosi tos masės iš 45 saldainių

user posted image

Visam kiekiui saldainių sunaudojau 500 gr. cukraus pudros ir dar nepilna stiklinę.
Tokio kiekio masės užteks apdengti 2-ms tortams. 25 cm ir 19 cm skersmens, kurių aukštis 9 cm. ir dar liks masės papuošimams

Viskas mirksiukas.gif biggrin.gif



Mielosios forumietės, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų

Dėkoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 20 rugpjūčio 2009 - 13:16
Gaminam šokoladines rožes

ŠOKOLADINĖS ROŽĖS Cipciukas rodo smile.gif

Receptas ir komentarai

Jums reikės ...100 g. balto šokolado ir dar 2-3 gabaliukai , 1 didelis - sriubinis šaukštas dirbtinio medaus , norimos spalvos dažų .

Štai tas " akmuo "
user posted image

Susipjaustome visą gabaliukais ir iš jų pasidarome rutuliukus ( trešnės dydžio )...
user posted image

Dedame rutuliuką tarp celofanų ......
user posted image

Padarome blynuką ....
user posted image

Toliau , pirštais formuojame apvalų lapelį , vienas jo šonas turi būti apie 2 mm. storio kitą pirštais spausdamos ir braukydamos per celofaną , padarome ploną ......
user posted image

Va kas gavosi , jį apsukame aplink viduriuką ...
user posted image

user posted image

user posted image

Lipinate storają dalį apačioje , plonoji viršuje ....palenkiate kraštelius ....
user posted image

user posted image


Papildyta:
Sekantis lapelis ....viskas tas pat... kai prilipinate vieną lapelį , roželę statote ant stalo , lai stovi , o jūs darote sekantį žiedlapį...

user posted image

user posted image

user posted image

Kai padarote rožę , reikia nupjauti jos apačią , ji per stora ir ilga , lieka nupjautos masės , iš jos padarote rutuliukus , dedate į šaldytuvą ( 5 min ) ir vėl darote žiedlapį ....

user posted image

Va koks mums liko gabaliukas ....

user posted image

Galutinis rezultatas..... smile.gif

user posted image

Šitiek rožių gavosi iš dviejų šokoladų ( 200 g. ) .....

user posted image

Mielosios forumietės, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Formuojame torta Barbie

TORTAS BARBIE Cipciukas rodo

Išsikepam įvairaus diametro apskritimų ( jei ir liks keli , sunaudosite , kitur ) , kiek jų reikia , paskaičiuokite pas mane ( tiesa liko 2 patys mažiausi , 1 per vidurį ir vienas didžiausias ) , kai juos dėsite , tai su peiliu po truputi sulyginkite ( apipjaukite ) , kad apskritimai mažėtu palaipsniui ( na po kokį 1 cm. )

Tiesa , čia ne tik suknelė , bet ir pagrindas iš 3 lakštelių ....

user posted image

Pertepame plakta grietinėle , kremo iki krašto nedatepame jei puošite beze , jei dengimo mase - reikia visą aptepti pilnai , kad masė turėtų prie ko prilipti .

user posted image

Išsiplakate beze , ir juo aptepate visą būsimą barbę ( nebūtinai , idealiai , nes dzibuosim ).

user posted image

Pradedame grąžinti nuo apačios ( man taip patogiau )

user posted image

Iš baltos beze padarome baltą suknelės dalį ( jei nenorite , darykite vienspalvią ) .

user posted image

Apžibuojame viską rūžavai ....

user posted image

Pasiruošiam lėlę ( ją nuplauname , nors ji ir nenaudota , išimam kojas ....velniam jas ten grūsti , apvyniojam folija ). Torto viršuje , su peiliu padarome negilią duobutę , lėliai įstatysi , ikišame lėlę .....na o toliau , jūsų fantazija pasidarbuos ------------gėlytės , kaspinėliai ir t.t.

user posted image

Apžibuojame visą kunelį. Papuošiam gėlytėmis.
Štai rezultatas.

user posted image

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Nuskanavau knygutę iš šio Wilton gėlyčių rinkinuko, kurioje parodyta ir aprašyta kaip formuoti įvairias gėlytes ir jų puokšteles.

Nuoroda knygutės parsisiuntimui:
Wilton_flowers.pdf - 29.2 Mb

user posted image

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 27 rugsėjo 2009 - 21:13
ŠOKOLADINĖS ROŽĖS papildymas

Kelis postus atgal Cipciukas rodė, kaip reikia formuoti šokoladines rožes.
Parodysiu dar vieną būdą kaip galima padaryti spalvotas šokoladines rožes.


Sujungiam 2-jų spalvų masių gabaliukus

user posted image

Išspaudžiam lapelį

user posted image

Ir štai tokį rezultatą gaunam. Gražu.

user posted image

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 29 rugsėjo 2009 - 13:21
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui

1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai thumbup.gif .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .

Šitos normos užtenka ( truputi lieka ) apdengti 30 cm. tortą .

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
DARBAS SU GRIETINĖLE Olestos pamokėlė

1 žingsnis - susitepame tortą, šiuo atveju, mascarponės tortas su bananais
2 žingsnis - tortui suteikiame lygų paviršių, jei reikia ir užpildome šonų tarpus kremu, dedame tortą į šaldytuvą
user posted image user posted image

3 žingsnis - šiuo atveju viršus padengtas šokoladine glazūra (100 g šokolado, du šaukštai grietinėlės, šaukštas sviesto)
4 žingsnis - baigiame lyginti torto šonus plakta grietinėle, net jeigu torto šonai lygūs nuo kremo, norint kad dzibukų tarpai nešviestų jei nepavyks sudzibuoti idealiai, torto šonus reikia apsitepti tos pačios spalvos grietinėle kaip ir dzibukai (420 g grietinėlės, 105 g cukraus, 0,5 a.š. citrinos rūgštelės, dažai, standiklio pakelis)
user posted image user posted image

pradedame dzibavimą, imam maišelį, adapterį, pasirenkam antgaliuką, kremo įsidedam pusę maišelio, likusią grietinėlę statom į šaldytuvą (jei prisikrausite daug, tai pirmiausiai bus sunku dirbti, nejausite spaudimo jėgos, antras dalykas, nuo rankų šilumos grietinėlė ims vandenyti, kremo bet kada dasidėsite)...

norint išgauti stačius dzibukus, maišelį su kremu laikau statmenai torto paviršiui ir spaudau dzibukus sukdama tortą aplinkui
specialiai vyro prašiau, kad nufotografuotų makro-vaizdą, kad parodyčiau, kam reikia tortą aptepti tos pačios spalvos grietinėle, realiai paprastai žiūrint tų tarpelių nesimato, bet jei paliktumėt kitos spalvos foną, jie išryškėtų, ypač tai aktualu puošiant boružes
user posted image user posted image

tada dirbam su viršumi, renkatės antgalį, raštelį kokį širdis geidžia, nuo to vėlgi priklauso maišelio laikymo kampas

user posted image user posted image

user posted image user posted image


Papildyta:
rezultatas

user posted image

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 01 spalio 2009 - 23:22
PLIKYTU LAPELIU FOTO MEDZIAGA kirbe rodo

150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltu
dazai

vandeny ,margarina ,dazus sudedam y puoda ir uzvirinam
uzvirus pilam miltus nuolat maisydamos,stai kas turi gautis:
user posted image
verciam sita mase ant stalo,galima truputy stala patepti aliejum,kad neliptu
user posted image
dar karsta minkome rankomis ,kol gausis vientisa mase
user posted image
pradedam formuoti-delnu pavoliojame ant slalo ir padarome pailga apvalu gabaliuka,kurio pati virsunele turi mutu smaila
user posted image
toliau su tusinuko,be sirdeles pagalba,isplojam y viena sona ir y kita...reikia uzdejus tusinuka ant visurio to smailo gabaliuko,sukant tusinuka vaziuoti y viena puse ir y kita....
user posted imageuser posted image
user posted image
gaunasi lapelio forma

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 23 spalio 2009 - 16:32
toliau tusinuko galiuku pertraukiam per lapelio krasrus...gaunasi tokie grazus krasciukai
user posted image
pakeliam lapely nuo stalo
user posted image
nugnybam ir suspaudziam galiuka
user posted image
dedam y padekla ar ar ant lentutes kokios,trupuciuka galima patepti aliejum ,kad nepriliptu,bet vos vos...ir darant lapelius stala vos vos patepti aliejum....
user posted image
va is arciau pagaminti lapeliai
user posted image
user posted image

dedame siltai parai-dviem ,kad isdziutu...dziudami lapeliai siek tiek susitraukia ir pasiraito......

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 23 spalio 2009 - 19:18
SVIESTINIS KREMAS "ŠARLOT"

1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
DAUGIAAUKŠČIŲ TORTŲ FORMAVIMAS. GAIRĖS. (meian pamoka)

Rašau apie daugiaaukščių tortų formavimą, t.y., apie jų "dizaino" gaires smile.gif (apie pačių konstrukcijų formavimą, sutvirtinimus ir kt. esu rašiusi anksčiau štai čia). Yra tam tikros "kertinės taisyklės", kurių galbūt nėra būtina visiškai laikytis, tačiau į jas būtų bent jau sveika atsižvelgti - tai pagrindai, kurių dėka tortai atrodys subalansuoti, apgalvoti ir tvarkingi. Priešingu atveju, būna, žiūri į daugiaaukštį tortą, ir kažkodėl atrodo, kad jam kažkas ne taip...

Pagrindinė taisyklė: bet kokio torto, o ypač, jei jis - daugiaaukštis, didžioji "masės" dalis turi būti apačioje, o į viršų jis turi "lengvėti". Taigi, planuojant kelių aukštų tortą, svarbu apgalvoti kelis klausimus:
1. Aukštų dydžiai bei jų proporcijos;
2. Atstumai tarp aukštų;
3. Dekoracijų dydžiai ant skirtingų torto aukštų.

1. Aukštų dydžiai bei jų proporcijos. Kaip minėjau, tvarkingas daugiaaukštis tortas turėtų į viršų vis "lengvėti" - t.y., vizualiai sunkiausias aukštas turi būti apačioje, o kiekvienas aukštesnis -- vis mažėti. Pvz., triaukštis tortas gali būti formuojamas iš 26 cm, 18 cm ir 13 cm tortų. Proporcijos, žinoma nebūtinai turi būti tokios. Kuo mažiau aukštų turi tortas, tuo didesnius skirtumus tarp tortų skersmens galima sau leisti (jei reikia 5 aukštu, kažin, ar būtų labai paprasta įgyvendinti sumanymą mažinti aukštus po 7-8 cm kiekvieną -- tačiau tai kur kas lengviau padaryti, jei tortas turi tik du aukštus). Kita vertus, pernelyg didelis skirtumas tarp aukštų atrodys keistai (pvz., 17 cm tortukas, uždėtas ant 33 cm, atrodys taip, tarsi kažkas būtų "pavogęs" vidurinįjį aukštą, buvusį tarp šių dviejų...). Čia vėlgi -- didelis skirtumas tarp aukštų skersmens gali būtų "pateisintas" viršutiniojo aukšto šoninėmis dekoracijomis, aplinkui besiraizgančiomis gėlėmis ir pan. Trumpai tariant, pasirenkant aukštų dydžius, reikia vadovautis intuicija, tačiau bent jau mano galva nesugeba sugalvoti varianto, kada galėtų gerai atrodyti du vienodo dydžio tortai vienas virš kito, arba didesnio skersmens tortas ant mažesniojo. Proporcijos gali būti įvairios, tačiau bent jau aš manau, kad "lengvėjimas" į viršų yra auksinė taisyklė.

2. Jei nusprendėte tortus sukrauti ne tiesiai vieną ant kito, bet paliekant tarpus, reikėtų apgalvoti atstumus tarp aukštų. Pirmiausia reikia turėti omenyje, kad kremais (bezė, sviestiniu ar kt.) gausiai apipuošti, įvairiais raštais išraityti tortai dažnai atrodo labiau apkrauti. Tradiciškai rekomenduojama tarp tokio tipo tortų palikti apie 5 cm atstumą, o jei aukštų daugiau, nei du -- varijuoti atstumus. Kiekvienas aukštesnis tortas mažėja, atitinkamai, kiekvienas aukščiau esantis tarpas tarp tortų trumpėja. Pvz., jei darytume triaukštį tortą, kurio aukštai, tarkim, 26, 18 ir 13 cm, tai tarpai tarp tortų pagal "idealias" proporcijas būtų 7-8 cm tarp 1-2 a., ir 6-7 cm tarp 2-3 aukštų.

Jei tortas apdengtas mase arba jei puoštas kremais, bet nėra labai apkrautas įvairiomis detalėmis, atstumus tarp kiekvieno aukšto galima palikti vienodus (pvz., 7 cm ir tarp apatinių, ir tarp aukščiau esančių tortų).

Neabejotinai išimtys šiai taisyklei yra tie atvejai, kai torto aukštas pakeliamas tam, kad po juo būtų įtaisytą gėlių puokštė, altorėlis, figūrėlės ir kt. -- tuo atveju atstumas turėtų būti didesnis, kad tilptų dekoracijos. Jei tokio pat tipo dekoracijos dedamos kiekvienam aukštui, atstumai nors ir išlaikomi didesni, tačiau idealiu atveju turėtų vis trumpėti su kiekvienu aukštesniu tarpu tarp tortų.

Kartais viršutinysis aukštas gali būti kur kas labiau pakeliamas nuo kitų aukštų, tačiau tokiai konstrukcijai būtinas "pateisinimas", antraip pernelyg aukštai iškeltas viršus atrodys visiškai nesusijęs su žemiau esančiuaisiais tortais ir sprendimas neatrodys sėkmingas. "Pateisinama priežastis" gali būti, jei, pvz., viršutinis aukštas yra tarsi altorius jaunųjų figūrėlėms (ir tai aiškiai iliustruota dekoracijomis), "debesis", pakibęs virš žemesniųjų tortų, arba jei iškeltąjį viršų su likusiu tortu sieja proporcingai krintanti gėlių kaskada... čia jau svarbi intuicija, tačiau reikia nepamiršti, kad viršus neturėtų būti iškeltas per aukštai be tikslo.

Nemažai priklauso ir nuo to, kokios kolonos naudojamos atskirti aukštams (jei jos labai dekoratyvios, galbūt atskyrimas vien jau dėl to turėtų būti kokiais 2 cm didesnis, nei naudojant lygius "vamzdelius"?), kokios atskiriančios lėkštelės (galbūt jos yra stilizuotos arba atskirai apipuoštos ir sudaro "masės"?).

Beje, apie lėkšteles... Paprastai čia turėtų būti "vienas iš dviejų": arba lėkštelė, ant kurios dedamas tortas, yra tokio pat skersmens, kaip ir torto aukštas (taigi lėkštelės visiškai nesimato), arba ji yra dedama didesnė -- tokiu atveju jos skersmuo turėtų būti lygus žemiau esančiam tortui. Vėlgi imkim pavyzdį triaukščio torto, kur aukštai 26, 18 ir 13 cm; tuo atveju 13-os cm skersmens tortas stovi ant 18 cm skersmens lėkštelės; 18 cm tortas -- ant 26 cm lėkštelės, o apatinysis aukštas statomas ant pagrindo, proporcingai didesnio už visą konstrukciją. Taip išlaikoma harmonija.

3. Galiausiai -- dekoracijos. Čia galioja ta pati taisyklė, kaip ir su pačiais torto aukštais: kuo aukščiau, tuo lengviau (dažniausiai tai reiškia -- kuo mažiau).

Jei puošiate gėlių žiedais (tarkime, vien rožėmis) -- nesvarbu, ar jie lipdyti iš cukraus masės, ar suformuoti kremu -- žiedai turi būti didžiausi apačioje ir mažiausi viršuje. Deja, daugelis galvoja priešingai: torto viršus -- "laisva erdvė", kurią reikia kuo labiau apkrauti... tą galima padaryti (ypač, jei konstrukcija su vielutėmis ir kiek nuožulni, arba besistiebianti į viršų, arba yra apverstos "V" formos). Tačiau daugeliu atveju tiesiog sugadinsite visą torto proporcingumą, jei pačius didžiausius rožių žiedus gausiai sukrausite viršuje, o į apačią juos vis mažinsite. Geriausia daryti atvirkščiai: "masė" apačioje, o į viršų žiedų apimtis vis mažėja, kol galiausiai baigiasi išdidžiai pasistiebusiais pumpurais. Tortas atrodo išlaikęs ne tik visas proporcijas, bet ir atitinkantis visus gamtos dėsnius -- juk žiedstiebiai ir šakos stiebiasi į saulę (t.y., aukštyn), pirmiausia pražysta apatiniai pumpurai, vėliau skleidžiasi aukštesnieji -- tad vizualiai ši konstrukcija irgi atrodo masyviausia apačioje ir "smailėjanti" į viršų...


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 08 lapkričio 2009 - 19:21