Įkraunama...
Įkraunama...

Kiniečių salotos

Sveiki visiems!
Labai noriu pagaminti kinieciu salotas. Gal pasidalinsit receptais?
Atsakyti
Kiniškos salotos su kiauliena Va ka radau pati internete. Gamint dar nebandziau.

Šį receptą nusižiūrėjau Pragaro virtuvėje. Šiek tiek pakeičiau ir apturėjau skanią vakarienę. Pradedam!




Išviriau kiaulienos kumpio gabalą, kurį pasirinkau vietoj jautienos. Pamaniau, kad bus minkštesnė mėsa. Supjausčiau atvėsusią mėsą šiaudeliais. Taip pat supjausčiau morkas ir agurkus.



Padažiuką padariau iš 4 skiltelių sutrinto česnako, sojos padažo, 2 šaukštų aliejaus ir citrinos sulčių. Jokių aštrių prieskonių nedėjau, nes sojos padažas pakankamai aštrus mano skrandžiui. Bet galima paruošti ir aštresnį.




Apsidžiaugiau spintelėje radusi sojos makaronų. Juos užplikiau verdančiu vandeniu ir palaikiau 30 sekundžių.

Visus skanius dalykėlius sudėjau į nedidelį puodą, pribarsčiau sezamo sėklų, supyliau padažą, uždengiau dangčiu ir gerai pakračiau-pavarčiau.



Visą turinį sukramčiau vakarienės metu. Ypač man patinka makaronai, kuriuos galima paruošti per 30 sekundžių.


Papildyta:
Kiniški makaronai

Jums reikės:

Morkų 200g
Agurkų 200g
Konservuotų kukurūzų 100g
Pievagrybių 100g
Svogūnų 50g
Makaronų 100g
,,Vorčesterio“ padažo 30g
Sojų padažo 30g
Aliejaus 50g
Balzamiko acto 15g
Cukraus 5g


Paruošimas:

Morkas, agurkus, pievagrybius ir svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais. Užpilame sojos padažu, pagardiname ,,vorčesterio“ padažu, įpilame balzamiko acto ir aliejaus. Viską pabarstome cukrumi ir paliekame pastovėti 1 val. Išvirtus makaronus atvėsiname. Keptuvėje apkepiname marinuotas daržoves su marinatu apie 1 min., dedame virtus makaronus. Dar pakepame apie 3-4 min. Patiekalą galima ragauti karštą arba šaltą.


Atsakyti
kazka panasaus pas draugus valgeme,tai labai patiko 4u.gif
Atsakyti
reiks ir man pasidaryt
Atsakyti
as kinietiskas salotas dara
Papildyta:
thumbup.gif as kinietiskas salotas darau taip:du didelius agurkus supjaustau pagaliukais,viena morka sutarkuoju siaudeliais,cesnako skiltele smulkiai sukapoju,sezama pakepinu kai pradeda spragseti tada jau jie paskrude,dedu tris saukstus cukraus,tris saukstus acto,ziupsneli druskos,paslakstau soja,ipilu nedaug aliejaus,kas astriau megsta deda cili milteliu,pribarstau kreveciu;gaunasi beveik kaip kinieciu restorane thumbup.gif
Atsakyti
VISTENOS SALOTOS-krutinele supjaustiti jostelem ir apkepti,pagardinti prieskoniais ir soju padazu. paprika triju spalvu ir porus irgi jostelem ir apkepti vos, vos-3 min,.. iberti sezamo selu, trupuciuka kario ir druskos pagal nora. darzoves su vishtena sumaisiti. padazas- sojos su grietinele. grietinele uzvirinti ir po to i trupuciuka atvesusia grietinele ipilti sojos.

krutinele-1 vnt
paprikos-3puseles skirtingu spalvu
poraj-100gr
sezamaj-2stalo saukstaj
Atsakyti
na cia nelabai kiniskos salotos...greiciau Thai virtuves (Tailandietiskos)...na bet +- i ta puse

2 mazos saujos anarkardzio riesutu
2 visutiniai pomidorai (na bet ne tie mesiniu rusies)
1 mazo svoguno
puse raudono cili pipiriuko
10 dideliu kreveciu
1/3 Poro
Salotu prieskoniu
druskyte

anakardzius pakepinam orkaitej ar ant keptuves BE aliejaus, pomidorus susmulkinam labai smulkiais gabaliukais apie puse centimetro skersmens, svoguna taipogi smulkinam, cili pipiriuka supjaustom laaabai plonyciais griezineliais, nes jau labai astru..na zinoma, kas nemegsta, tai gali ir nedet.poras ir pjaustomas griezineliais.krevetes isverdam, bet ne per ilgai, kad labai nesusitrauktu. viska sumetam i kruva, ismaisom su salotu prieskoniais bei vos vos druskytes ir patiekiam...

zinoma, kai as valgiau tai ten ir kitokia zole buvo, kurios net neimanoma buvo ikast, toks skonis, kad kazkoki stieba medzio ar storos zoles buciau bandzius suvalgyt schmoll.gif ...lygtais ne papuosimas buvo, nes buvo viskas sumaisyta g.gif

beje, siam receptui nenaudojama ne kiek aliejaus ar kokiu kitokiu padazu ir pan...na bet kiekvieno skonis skirtingas smile.gif skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Oj, kaip dziugu, kad nauju receptu atsirado, nes maniau, kad niekam si tema neidomi 4u.gif Aciu visiems, kas rasot receptus.
O ta receptuka su agurkais, as siandien pasigaminsiu essen.gif
Atsakyti
Pupeliu daigu salotos
2 šaukštai sezamo sėklų
450 g šviežių pupelių daigų, gerai nuplautų ir nusausintų
3 skiltelės česnako, susmulkintos
2 svogūnėliai, susmulkinti
imbiero šaknis (apie 2,5 cm), nulupta ir susmulkinta
2 šaukštai sezamo aliejaus
0,3 puodelio sojų padažo
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštelis Mirin (saldaus ryžių vyno)
2 šaukšteliai rudo cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 150 C temperatūros.
Apkepinkite sezamo sėklas, paskirstę jas kepimo skardos dugne. Kepkite 12-16 minučių, dažnai pamaišydami, iki jos taps auksinės spalvos. Sėklas galima apkepinti iš anksto ir saugoti jas sandariame inde.
Sudėkite pupelių daigus į didelį karščiui atsparų indą ir padėkite šonan.
Ant nedidelės ugnies uždėkite vidutinio dydžio keptuvę, apkepkite aliejuje česnaką, svogūnėlius ir imbierą 2-3 minutes, iki jie suminkštės.
Sudėkite likusius produktus, padidinkite ugnį iki vidutinės, užvirinkite mišinį ir virkite neuždengtą 1 minutę, kad truputį sumažėtų skysčio.
Supilkite verdantį užpilą ant pupelių daigų, gerai išmaišykite, tada uždenkite indą ir padėkite salotas į šaldytuvą kelioms valandoms.
Prieš patiekdami išmaišykite vėl.


Papildyta:
Vermiseliu salotos (radau internete) .
1 pakelis vermišelių
2-3 morkos
1 salieras
1-2 jelapeno pipirai
2 žali svogūnų laiškai
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas šviesaus sojos padažo
3 šaukštai acto
3-4 šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai sezamo aliejaus


1. Užvirkite vandenį ir užpilkite juo dubenyje esančius vermišelius. Mirkykite iki makaronai bus minkšti. Perliekite šaltu vandeniu, tada nusunkite.
2. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas 5 cm ilgio, plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite salierą.
3. Supjaustykite svogūnų laiškus plonomis, ilgomis juostelėmis.
4. Dubenyje sumaišykite druską, sojos padažą, actą, cukrų, sezamo aliejų ir susmulkintus jelapeno pipirus. Gerai išmaišykite.
5. Lėkštėje sumaišykite vermišelius, morkas, salierą ir svogūnų laiškus.
Patiekite su padažu.

P.S. Gal kas zinote kas tai per jelapeno pipirai?

Atsakyti
jelapeno pipirai tai peperoniai tik daug astresni! tongue.gif
Atsakyti

Jau buvau parašiusi šį receptą skrandukų temoje, tai parašysiu ir čia. Skrandukus 1 kg paverdu kelias minutes tada pakeičiu vandenį ir verdu pusvalandį su vištienos sultinio kubeliu. Kai išverda supjaustau plonomis juostelėmis ir apkepinu su aliejumi keptuvėje (jie turi būti truputį apskrudę), dedu juodųjų pipirų, tabasco padažo arba čili pipirų ar miltelių čia pagal skonį kas mėgsta aštriau tas gali daugiau dėti ir gausiai pašlakstau sojų padažu kažkur apie 80-100 ml ir palieku kad atvėstu.
Didesniam inde suplėšau kininį kopūstą, jo neturėtų būti daug ( kažkur puse kopūsto nedidelio) supjaustau plonais šiaudeliais 2 nedidelias žalias morkas ir vieną žalią ilgąji agurką t.p šiaudeliais (aš morkas ir agurką pjaustau su tuperware pjaustykle) uždedu atvėsusius skrandukus išmaišau ir ragauju jei dar ko trūksta dadedu, truputį pastovi ir valgau.
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti