Įkraunama...
Įkraunama...

4 metų vaikas mažai kalba

Laba diena, norėjau paklausti, ar galėjo mano sūnui prieš 2,5 metų dėl rankos lūžio operacijų turėtos dvi visiškos nejautros, turėti įtakos jo kalbos vystymuisi. Sūnui dabar sukaks 4 metai, tačiau kalba nedaug, sakiniai iš trijų, keturių žodžių, supranta viską ir stengiasi kartoti žodžius, tačiau ne visi išeina. Kartais pasakoja kažką sava kalba, kartais suprantamai, kai nenori - visai nekalba ir neatsakinėja į klausimus. Piktai atkerta - neeee. Gal reikėtų kreiptis į logopedą, tačiau žinau, kad su nepažįstamu žmogumi visiškai nieko nekalbės ir į klausimus neatsakinės.
Atsakyti
4u.gif
Mano dukra iki 4 metu normalaus sakinio negalejo pasakyti. Ji turejo rimtesne operacija pries 2.5 metu.
Aisku dabar sunku ir man paciai patiketi, kad iki 4 metu ji savo vardo nemokejo pasakyti, o sakydavo lialia. Taciau ji visa infomacija ir zodzius savyje kaupe ir po ketvirtojo gimtadienio kaip mergina prakalbo tai patikek dabar prasom kartais kad patyletu. Pasakoja istorijas, seka pasakas, eilerascius ir mokosi uzsienio kalbos.
Ar jus kreipetes i Vaiko raidos centra Vilniuje. Mums labai padejo, gulejome kartu ten su dukra apie menesi. Ten su vaiku dirba logopedas, psichologas ir kiti. Atliko tada dukrai testa rezultatai nustebino, nes tada dar nebuvo progreso.

QUOTE(vilmabin @ 2005 07 07, 14:02)
ar galėjo mano sūnui prieš 2,5 metų dėl rankos lūžio operacijų turėtos dvi visiškos nejautros, turėti įtakos jo kalbos vystymuisi. Sūnui dabar sukaks 4 metai, tačiau kalba nedaug, sakiniai iš trijų, keturių žodžių, supranta viską ir stengiasi kartoti žodžius, tačiau ne visi išeina. Kartais pasakoja kažką sava kalba, kartais suprantamai, kai nenori - visai nekalba ir neatsakinėja į klausimus. Piktai atkerta - neeee. Gal reikėtų kreiptis į logopedą, tačiau žinau, kad su nepažįstamu žmogumi visiškai nieko nekalbės ir į klausimus neatsakinės.

Atsakyti
O gal žinote kokį kontaktinį telefoną vaiko raidos centro ?
Atsakyti
4u.gif
Kreipkites i savo seimos gydytoja, nes be siuntimo nepriims. Vaiko raidos centro telefona turi zinoti seimos gydytojas.
Mes tai nuo gimimo dukra kas pusmeti ten veziojome profilaktiskai patikrinti. Is pradziu gydytoja nenorejo duoti, bet mums poliklininkos masaziste buvo nurodziusi tai issireikalavome is gydytojos. Ivairus testai, rekomendacijos kaip su vaiku dirbti, kokie pratimukai protui, kalbai. Rekomenduoju gydytoja Jovita Petrulyte, jei ji dirba. Menesi butinai pagulekite Vaiko raidos centre apmoka sodra. Ir nors mes buvome vilnieciai mes gulejome, kadangi tada jauciasi visas efektyvumas darbo su vaiku. O kai tik ateini toms kelioms valandoms pas logopeda, psichologa ir kitus tai nesijaucia. Mes viena karta vaika aukle veziojo i uzsiemimus vaiko raidos centre, o kita karta gulejau jau pati su dukra. Efektas didiesnis kai gulejome, nors jau buvo didesne nei pirma karta.
Atsakyti
Ačių už informacija.
Atsakyti